Enstrüman haberleri sayfasında Enstrüman hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3957 Enstrüman haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İlk gitarını, 12 yaşındayken yolda bulduğu tahtadan yapan müzik öğretmeni Eser Çakarcı, çocukken simit paralarını biriktirerek gitar öğrendiği için şimdi çocuklara bir simite karşılık bir gitar veya farklı bir enstrüman veriyor. Adana’nın bir köyünde ilk ve ortaokul öğrencisiyken hiç müzik öğretmeni olmayan, bu nedenle öğretmenliği seçip öğrencileriyle arkadaş gibi bir eğitim ortamı oluşturan Eser öğretmen bir kenara atılmış, arızalı enstrümanları onarıp müziğe hevesli öğrencilerine hediye ediyor. Mesleğini hem öğretmen hem de bir rockstar gibi sürdüren Eser öğretmenin 700 bestesi, klipleri ve öğrencileriyle kurduğu bir müzik grubu var.
#EserçakarcıÇocukken doktorların “Konuşamayabilir” dediği 25 yaşındaki otizmli Rabia Aytek, şimdi konservatuvarlı ve 23 enstrüman çalabiliyor. Rabia’nın müzik yeteneğini çamaşır makinesinin çıkarttığı sesleri taklit ederken keşfeden öğretmen annesi Canan Çatal, otizmli ailelere “Asla vazgeçmeyin. Çocuğunuzu keşfedin” tavsiyesinde bulundu.
#MüzikTürkülerin ve hikayelerin peşinden koşan bir müzik öğretmeni ve 12 yaşında 12 enstrüman çalan doğuştan müzisyen bir çocuk. İkisinin yolu bir müzik kampında kesişti. Sonra müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu genç yetenek Eren Yavuz’un elinden tuttu ve yürümeye başladılar. Hatta koşmaya.
#MüzikHakkari'nin Yüksekova ilçesinde müzik sevgisinin bir araya getirdiği 6 öğrenci, kendi imkanlarıyla yaptıkları enstrümanlarla verdikleri konserler sayesinde arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisini kazandı.İran sınırında bulunan Esendere beldesindeki Güvenli Ortaokulunda eğitim gören 7. sınıf öğrencileri Bulut Altekin, Uygar Safalı, Cesur Aslan, Cevdet Baran, Enes Cindal, Eşref Ölmez, müzikle ilgili hayallerini gerçekleştirmek için grup kurdu.İmkanları olmadığı için tahta, odun, plastik kova ve kasalarla org, mikrofon, darbuka, gitar ve hoparlör yapan öğrenciler, gerçekte çalamasalar bile hayalini kurdukları enstrümanlarla sevdikleri şarkıları seslendirmeye başladı.
#HakkariBir hobi edinmek konusunda hiç düşünüp, harekete geçtiniz mi? Yoksa bunun için vaktiniz olmadığını veya herhangi bir şeye karşı ilginizin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Oysa hobiler hem psikolojinize iyi gelir hem de kendinize vakit ayırmak için sizi harekete geçirir. Kendinizle başbaşa kalıp, yaratmanın tadına varacağınız, size ilham verebilecek bir kaç hobiyi sizin için hemen aşağıya bırakıyoruz.
#EnstrümanKocaeli’ndeki Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan, müzik aşığı öğretmen Sezer Ortadağ öğrencilerine müzik sevgisini aşıladı ve onlara enstrüman çalmayı öğretti. “Bence öğretmenlik emek, fedakarlık isteyen bir meslektir” diyen Sezer öğretmen hikâyesini ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çektiği ‘Çizgi Ötesi Öğretmenlerimiz’ adlı bir belgeselde anlattı.
#ÖĞRENCİRed Bull’un “60 Seconds” projesinin yeni sezonu başladı. Sanatçıların daha önce hiç çalmadığı enstrümanları deneyimlediği bu projede Bedük de “ud” çaldı. Ünlü müzisyenle çekimler sırasında bir araya geldik, hem ud çalma deneyimini hem de müzik çalışmalarını konuştuk.
#BedükAdana'da yüzünü kapüşon ve atkıyla gizleyen Ahmet Ü. (37), duvarını balyozla kırıp, açtığı delikten enstrüman dükkanına girerek, 650 bin lira değerindeki 82 ses ve görüntü sistemi cihazı ile dizüstü bilgisayarı çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, yakalanan şüpheli tutuklandı.
#HırsızlıkStar ışığı ve dillere pelesenk olan şarkılarıyla 70’li yılların Tarkan’ıydı. Temiz yüzü, beyefendi kişiliğiyle genç kızların rüyalarını süsledi, aileler tarafından ideal damat adayı olarak görüldü. Dile kolay; müzikte yarım asrı devirdi. Tam 56 yıldır hayatımızda ve eserleri nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Türk pop müziğinin yaşayan hafızası, şarkılarıyla herkesi ortak duyguda buluşturan duayen sanatçı Erol Evgin’le bayram vesilesiyle bir araya geldik; dünü, bugünü, geleceği konuştuk.
#Erol EvginBerlin sokaklarında yankılanan bir ses, hip-hop sahnesinin kendine has ruhunu taşıyan bir şarkıcı: Chefket. Rap müziğin enerjisini reggae, soul ve funk tınılarıyla birleştirerek özgün bir tarz yaratan müzisyen, sadece ritimleriyle değil, sözleriyle de dinleyicilerini yakalamayı başarıyor. Müziğinde hem aidiyet hem de özgürlük arayışını işleyen Chefket, Almanya’da büyüyen bir sanatçı olarak iki kültür arasında köprü kuruyor. Müziğinde samimi hikâyeler anlatan, toplumun farklı kesimlerine seslenen ve özgün tarzıyla hip-hop sahnesinde kendine sağlam bir yer edinen Chefket ile bir araya geldik. Onunla sadece müziğini değil, ilham kaynaklarını, Berlin’deki sanat yaşamını ve kültürel kimliğini nasıl şekillendirdiğini konuştuk. Sanatıyla insanlara ne anlatmak istediğini ve gelecekteki projelerini merak edenler için keyifli bir sohbet sizleri bekliyor.
#Berlinİğneada: Caz Maz, 2025’in ilk edisyonunda ilhamını Orhan Veli’nin 'Açsam Rüzgara' şiirinden alıyor. Katılımcıları, Longoz Ormanları’nın içinde baharı karşılamaya, doğanın uyanışıyla yenilenmeye davet eden etkinlik, bu yıl daha geniş bir program sunmaya hazırlanıyor. 11 - 13 Nisan tarihlerinde, İğneada Longosphere'de gerçekleşecek festival, canlı müzik ve DJ setlerinden söyleşilere, atölyelerden nefes ve ses terapilerine kadar zengin bir içerikle doğayla bütünleşen bir hafta sonu deneyimi sunuyor. Macera parkı, ATV ve UTV turları gibi diğer doğa aktiviteleri de festivalin programını zenginleştiriyor.
#İgneada: Caz MazDoğuştan işitme engelli 15 yaşındaki Ata Çankırı, 5.5 yıldır keman çalıyor. Ata, bugün 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü’nde Gazi Üniversitesi’nde sahne alacak. Ata, “Mucize gibi bakıyorlar ama bu şaşılacak bir şey değil” diyor.
#3 Mart Dünya Kulak Ve İşitme GünüLakabı: Sihirli Flüt… Küçük yaşta eline aldığı flüt ona önce bir arkadaş, sonra da büyülü bambaşka dünyalara açılan bir anahtar oluyor. Bugün sahnede bu anahtarla dinleyenleri de büyülü dünyalara davet ediyor. Ünlü flüt virtüözü, devlet sanatçımız Şefika Kutluer, “Nefesin içinde geçmiş yaşantılarımız, kayıtlarımız gizlidir. Parmak izi gibi kişiye özeldir, herkesinki farklıdır. Aynı flütten aynı parçayı siz çalınca başka, ben çalınca başka ses çıkar” diyor.
#Şefika KutluerManeviyatta dış odaklı hale gelen kitlelerin aksine içsel yolculuğu ile milyonlara ilham olan 21. yüzyılın sufisi olarak görülen Hakan Mengüç ile bir araya geldik. Bugüne kadar dokuz kitabı 14 farklı lisanda basıldı, böylece “En kısa sürede en çok dile çevrilen Türk yazarı” oldu. Mengüç aslında bir neyzen ve bu enstrümanla iç sesini yansıtarak insanı anlatıyor. “Sen yola çık, yol sana görünür” ilkesiyle durmuyor ve Girne Amerikan Üniversitesi Sufi Akademisi’ni kuruyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde bu hafta Hakan Mengüç ile ruhunuza konacak bir kuş tüyü ferahlığında ve huzurunda bir sohbete ortak olacaksınız.
#Sponsorlu İçerikManeviyatta dış odaklı hale gelen kitlelerin aksine içsel yolculuğu ile milyonlara ilham olan 21. yüzyılın sufisi olarak görülen Hakan Mengüç ile bir araya geldik. Bugüne kadar dokuz kitabı 14 farklı lisanda basıldı, böylece “En kısa sürede en çok dile çevrilen Türk yazarı” oldu. Mengüç aslında bir neyzen ve bu enstrümanla iç sesini yansıtarak insanı anlatıyor. “Sen yola çık, yol sana görünür” ilkesiyle durmuyor ve Girne Amerikan Üniversitesi Sufi Akademisi’ni kuruyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde bu hafta Hakan Mengüç ile ruhunuza konacak bir kuş tüyü ferahlığında ve huzurunda bir sohbete ortak olacaksınız.
#1Pop müziğin üretim süreci yıllardır belirli bir düzende ilerliyordu. Şarkı yazarı, bestesini genellikle gitar veya piyano eşliğinde oluşturur, ardından bir prodüktör bu taslağı alıp düzenler ve eseri yayına hazır hale getirirdi. Teknoloji geliştikçe, prodüksiyon araçları da akıllandı ama müziğin yaratıcı özü hep insana dayanıyordu. Ta ki şimdiye kadar...
#MüzikŞubat ayı birbirinden renkli albümler, sevilen sanatçıların konserleri ve tiyatro tutkunlarının merakla beklediği oyunlarla devam ediyor. Sevgililer Günü yaklaşırken, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mutlu anılara bir yenisini daha eklemek istiyorsanız, işte size eşlik edecek etkinlik rehberi...
#Şubat Ayı EtkinlikleriTrafik ve toplum içinde işlenen; düğün, nişan, asker uğurlamalarında silahla havaya ateş açmak, trafikte kavga ettiği sürücüye saldırmak için arabadan inmek ya da bir aracın önüne kırarak, yolunu kesmek, drift atarak yaralama ya da ölüme sebep olmak, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zaruret dışında olay yerini terk etmek gibi, cezası 2 yıl ve altı yani bilinen tabirle “yatarı olmayan” tüm suçlara “4. Yargı Reformu” ile yeni bir düzenleme geliyor.
#TrafikBAZEN bir fotoğraf karesi, bazen bir film sahnesi, bazen de eski bir söz insanın içine işler. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” deriz ya hani, işte tam da bu sözü yaşatan insanlar var hala. Hem de bir takım olarak, iyiliği bir oyun planı gibi kurup sahaya süren bir ekip. Adları: “1 takım insanlar...”
#1Türk piyanistleri Can Çakmur ve Can Saraç, 2025 Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri’nde iki ayrı dalda ödüle layık görülerek önemli bir başarıya imza attılar. Dünyaca ünlü piyanist, besteci Fazıl Say bu güzel haberi sosyal medyasında “İki Can’ımıza da bravo!” paylaşımı yaparak duyurdu.
#Can ÇakmurÇocukluğu Çatalca’daki bir köyde traktör üstünde geçiyor. Evde annesinden Türk klasik müziği öğrenirken komşularından Trakya seslerine aşinalık kazanıyor. Asıl tutkusuysa geceleri radyoda dinleyip öğrendiği caz müziğine oluyor. “Caz Türkiye’de müşteri kovmak için çalınıyordu. Sonra lobi müziği oldu” diyen Türk caz müziğinin ‘özgün’ ismi, Devlet Sanatçısı Okay Temiz’le eski albümleri karıştırdık...
#Okay Temiz