Dünya Haritası haberleri sayfasında Dünya Haritası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3428 Dünya Haritası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünya haritası, Dünya yüzeyinin tamamını herhangi bir harita projeksiyonu kullanarak gösteren haritadır.
Dünya haritaları çoğunlukla siyasi veya fiziksel olarak çizilir. Siyasi haritalar, ülkeler, bölgeler, sınırlar gibi varlıkları gösterir. Fiziksel haritalar ise yeryüzü şekillerini gösterir.
Dünya Haritası içeriğimizde Dünya Siyasi ve Fiziki haritası ile birlikte Ülkeler, Okyanuslar, Sular, Dağlar, Boğazlar ve başlıca bilinen akarsular yer almaktadır. Her biri için ayrı ayrı harita bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. Dünya haritasında ülkeler ve kıtalar kolayca görülebilir.
#Dünya HaritasıPİRİ Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritası, uzun bir aranın ardından yeniden Topkapı Sarayı'nda sergilenmeye başlandı. Sergilenen harita keşifler çağından günümüze ulaşan en önemli ve ilginç eserler arasında yer alıyor. Sergiye ziyaretçilerin ilgisinde oldukça yoğun.
#Piri ReisSosyal medya devlerinden Twitter, ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından Başkan Donald Trump'ın hesabını 12 saat boyunca kilitleyeceğini, ihlallerin devam etmesi durumunda ise hesabını askıya alacağını duyurdu. Öte yandan Başkan Trump'ın ve kızı Ivanka Trump'ın bazı tweetlerini sildiği ortaya çıktı.
#Dünya HaritasiTürkiye Haritası sayfasında Türkiye Siyasi Haritası ve Türkiye Siyasi haritası ile Türkiye şehirler ve bölgeler haritası büyük renkli halleri ile yer almaktadır. Güncel 2024 Türkiye Haritası içerisinde Türkiye'deki iller, bölgeler ve ülkemizin komşuları isimleri listesi ile yer almaktadır.
#Türkiye Haritasıİsrail, Lübnan’a yaptığı saldırılar sonucunda yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Lübnan askeri gücü ve dünya haritası da gündemi takip eden kişilerce kontrol ediliyor. İsrail ordusu, ‘Hizbullah ile mücadele’ adı altında Lübnan’ı füzelerle hedef alırken yıllardır ekonomik ve siyasi sorunlarla boğuşan Lübnan halkı bu kez de göçe zorlanıyor. Lübnan, Batı Asya'da Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesidir. Kuzey ve doğuda Suriye, güneyde İsrail batıda Akdeniz ile çevrili olan ülkenin ayrıca Kıbrıs ile deniz sınırı bulunmaktadır. Peki, Lübnan nerede, nüfusu ne kadar, başkenti neresi?
#Lübnan Askeri Gücü 2024Dünya Haritası içeriğimizde Dünya Siyasi ve Fiziki haritası ile birlikte Ülkeler, Okyanuslar, Sular, Dağlar, Boğazlar ve başlıca bilinen akarsular yer almaktadır. Her biri için ayrı ayrı harita bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. Dünya haritasında ülkeler ve kıtalar kolayca görülebilir.
#Dünya HaritasıPek de kolay geçmeyen 2023’ü geride bırakırken hepimizin aklında “Acaba 2024’te neler olacak” sorusu var. ‘Başımıza her şey geldi, sadece uzaylı istilası kaldı’ gibi bir hissiyat içindeyiz. Çünkü pandemi, deprem, ekonomik zorluklar ve savaşlar derken epeyce yorulduk. 2024’ü astrolojik olarak değerlendirdiğimizdeyse bilim, teknoloji ve uzayla ilgili keşiflerin öne çıktığını görüyoruz. Bakalım yeni yıl bize başka hangi haberleri getirecek?
#Yeni YılBu soruya bazı istatistiklere bakarak cevap arayacağız. Mesela Uranüs, Neptün ve Plüton doğal afetlerle yakından ilişkilidir. Tutulmaların, yeniay ve dolunayların da bu gezegenleri ve bazı burçları tetiklemesi gerekir. Ama bunların her etkileşimi bir afet yaşanacağı anlamına gelmez.
#DEPREMİstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, İslam bilim tarihine ışık tutması bakımından önemli bir yere sahiptir. İslami bilim adamlarının icatlarını ve ulaştıkları teknolojiyi günümüz dünyasına aktararak bir köprü oluşturuyor. Müze hakkında detaylı bilgiyi derledik.
#İslam KültürüHer yeni yıla yepyeni hevesler ve beklentilerle, en iyi dileklerle giriyoruz. 2023’te Türkiye ve dünya gündeminde neler olacağını sizler için özetledim. Bu yıl jenerasyon gezegenlerinden biri olan Plüton Kova burcuna geçecek, akabinde tutulmalar Koç-Terazi aksına kayacak, şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa’da ve ‘karmanın lordu’ Satürn ise Balık burcunda seyahat edecek. Tüm bunlar beraberinde hem dünya hem de Türkiye için önemli değişiklikleri getirecek. Önümüzde tarih kitaplarına geçecek nitelikte bir yıl var, hazır mısınız?
#Dinçer GünerYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de sona erdi. Alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluşturan AYT ‘de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri Testlerinden toplam 160 soru soruldu. Saat 10.15 itibariyle başlayan sınav 180 dakika sürdü. Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin 512 adayın başvurduğu AYT sorularını uzmanlar değerlendirdi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıDünya haritası incelendiğinde tam olarak nereden geçtiği insanlar tarafından oldukça merak edilen tarih değiştirme çizgisine rastlanılmaktadır. Tarih değiştirme çizgisi uluslararası gün çizgisi olarak da ifade edilmektedir. Başlangıç meridyenin hem doğusunda hem de batısında yer alan bu çizgi birtakım özelliklere sahip olmaktadır. Peki, Tarih değiştirme çizgisi nedir, neden var ve nerden geçer? Tarih değiştirme çizgisinin özellikleri neler olmaktadır detayları ile derledik.
İlk dünya haritasının M.S. 150 yılında Klaudyos Ptolemiaos tarafından çizildiği biliniyor. İnsanlığın teknolojiyle bu kadar iç içe yaşadığı günümüzde ise onlarca farklı yöntemle çizilmiş dünya haritaları var. Bu haritalardan en çok tercih edilen eskiden denizcilerin kullandığı, günümüzde ise Google Maps’in esas aldığı Merkator projeksiyonu ile çizilenler. Bu projeksiyona bakınca ülkelerin konumları, yüz ölçümleri ile ilgili doğru bilinen büyük yanlışlar göze çarpıyor.
#Klaudyos PtolemiaosCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'nde yer alan Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İslam Medeniyetleri Müzesi, 1200 yıllık geçmişin izlerini taşıyan ve pek çoğu daha önce teşhir edilmemiş eşsiz eserleri barındırıyor. Peki, İslam Medeniyetleri Müzesi nerede?
#İslam Medeniyetleri MüzesiUzun yıllar boyunca ALS hastalığıyla mücadele eden ünlü İngiliz bilim insanı Stephen Hawking'in uyarılarını dikkate almayan bir grup bilim insanı evrendeki en büyük gizemlerden birini çözmek için harekete geçti.
#Stephan HawkingCihannüma kelimesi günümüzde sürekli olarak karşılaşılmakta olan bir kelime değildir. Cihannüma kelimesi dilimizde çok fazla karşılaşılan bir kelime olmasa bile karşılaşıldığı zaman anlamının öğrenilmesi istenmektedir. Cihannüma ne demek, ne anlama gelir? TDK'ya göre Cihannüma kelimesinin anlamı nedir? Cihannüma kelimesinin anlamı hakkında detayları derledik.
#TDKTarih öncesi çağlar, Paleolitik, Mezolitik, Kalkolitik, Neolitik ve Maden Çağları olarak beşe ayrılır. Maden çağları da kendi içerisinde, bakır, tunç ve demir çağı olarak üç ana başlıkta toplanır. Tarihi çağlar ise Sümerlilerin yazıyı icat etmesiyle başlar. Antik Çağ adıyla da bilinen İlk Çağ'ın diğer önemli buluşları ise şu şekilde sıralanabilir:1- Takvim 2- dünya haritası 3-Arşimet ışını. Tarihi çağların sıralaması, yılları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Tarihi Çağlar Ve Özellikleri Nelerdir?Yaklaşık 4000 yıl süren İlk Çağ, M.Ö. 3600 - 3700 yılları arasında, yazının bulunması ile başlamıştır. M.S. 350 - 400 yılları arasında gerçekleşen Kavimler Göçüne kadar devam eden İlk Çağ'daki en önemli buluşlar yazı ve takvimdir. Bunun dışında para, dünya haritası ve tekerlek de İlk Çağ'ın en önemi icatları arasında yer alır. İlk çağ uygarlıkları hangileridir? İlk çağ medeniyetlerinin isimleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#İlk Çağ Uygarlıkları Hangileridir?En eski dünya haritaları eski Babil'de MÖ 9. yüzyıla kadar uzanır. Ancak bu haritalar temel bölge haritalarıydı ve pek çok abartı ile doluydu. Antik Yunanistan, coğrafya çalışmasının doğuşunu ve onunla birlikte ilk gerçek dünya haritalarını keşfetti. İlk çağ coğrafyacıları kimlerdir ve eserleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#İlk Çağ Coğrafyacıları Kimlerdir Ve Eserleri Nelerdir?Birçok kaynakta Antik Çağ ile İlk Çağ, aynı gösterilse de, Antik Çağ, İlk Çağ'dan yaklaşık olarak 900 - 950 yıl önce başlamıştır. Bu dönemde felsefe ve bilim gelişmiş, başta Sokrates, Platon ve Pisagor olmak üzere birçok önemli bilim insanı ve filozof yetişmiştir. Dönemin en önemli tarihçisi ise Herodot'tur. Herodot tarafından kaleme alınan Tarih adlı eser, Antik Çağ'a dair ayrıntılı bilgiler içerir. Antik çağ nedir, ne zaman ve hangi dönem yaşanmıştır? Antik (eski) çağ isimleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Antik Çağ Nedir Ne Zaman Ve Hangi Dönem Yaşanmıştır?Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritası, uzun bir aranın ardından yeniden Topkapı Sarayı'nda sergilenmeye başlandı. Sergilenen harita keşifler çağından günümüze ulaşan en önemli ve ilginç eserler arasında yer alıyor. Sergiye ziyaretçilerin ilgisinde oldukça yoğun.
#İstanbulPİRİ Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritası, uzun bir aranın ardından yeniden Topkapı Sarayı'nda sergilenmeye başlandı. Sergilenen harita keşifler çağından günümüze ulaşan en önemli ve ilginç eserler arasında yer alıyor. Sergiye ziyaretçilerin ilgisinde oldukça yoğun.
#Piri ReisPiri Reis'in 1513 yılında çizdiği dünya haritası, uzun bir aranın ardından yeniden Topkapı Sarayı'nda sergilenmeye başlandı. Sergilenen harita keşifler çağından günümüze ulaşan en önemli ve ilginç eserler arasında yer alıyor. Sergiye ziyaretçilerin ilgisinde oldukça yoğun.
#Topkapı SarayıSiyasette 50+1 tartışmalarına bir cevap da MHP Lideri Bahçeli’den geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir (ekseni). Bu sistemin demokratik meşruiyet temelidir” dedi ve özetle şunları söyledi:
#Devlet BahçeliYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ ye 2 milyon 607 bin 903 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler (Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinden muaf öğrenciler için ekstra 5 Felsefe), 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Sosyalde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ile 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi; Fen Bilimlerinde ise 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu yer aldı. Uzmanlar TYT sorularını değerlendirdi.
#TYT Hakkında