Diyetisyen haberleri sayfasında Diyetisyen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6714 Diyetisyen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Diyetisyen dört yıllık lisans beslenme ve diyetetik eğitimini başarıyla tamamlamış sağlık meslek mensubudur. Besin, beslenme ve sağlık konularında uzmanlık bilgisine sahip tek meslek çalışanıdırlar. Diyetisyenler, sağlıklı veya hasta bireylerie uygun beslenme planlarını belirler. Bu amaçla, özellikle hastalarının ya da danışanlarının yaşam standardı ve fiziksel özelliklerini bir arada ele alarak, kişinin amacına uygun beslenme şekli üzerinde yoğunlaşırlar.
Ramazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.
#Diyetisyen Ezgi Evgin AktaşSamsun'da rapçi Sefo'nun 'Isabelle' şarkısını kendine özgü yorumlayıp, videoları ile milyonlara ulaşan Fevzi Kaan Türker (12), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kilo vermelisin' tavsiyesine uyarak, diyetisyene başvurdu. Erdoğan'ın karşısında performans sergileyip, sahneden indikten sonra bir süre sohbet eden Türker, "Çok heyecanlandım. Cumhurbaşkanımız, 'Kiloları vereceğiz' dedi. Ben de diyetisyene gittim. Şu an 72 kiloyum, bunu 55-60'a düşüreceğiz" dedi.
#SamsunSamsun'da rapçi Sefo'nun 'Isabelle' şarkısını kendine özgü yorumlayıp, videoları ile milyonlara ulaşan Fevzi Kaan Türker (12), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kilo vermelisin' tavsiyesine uyarak, diyetisyene başvurdu. Erdoğan'ın karşısında performans sergileyip, sahneden indikten sonra bir süre sohbet eden Türker, "Çok heyecanlandım. Cumhurbaşkanımız, 'Kiloları vereceğiz' dedi. Ben de diyetisyene gittim. Şu an 72 kiloyum, bunu 55-60'a düşüreceğiz" dedi.
#Fevzi Kaan TürkerDiyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Ramazan Bayramı’nda aşırı yağlı ve şekerli besinlerin tüketiminin sınırlandırılması gerektiğinin altını çizdi ve “Aşırıya kaçtığınızı düşündüğünüz zaman ikramların bazılarına ‘hayır’ deyin. ‘Oruç bitti’ diyerek ölçüsüzce yiyebilirim düşüncesine kapılmayın” tavsiyesi yaptı.
#Neslihan Öztürk AktepeDiyetisyenin vaatleri gerçekleşmezse ödediğiniz paranın iadesi mümkün mü? Evet, mümkün. Ancak mağduriyetinizle ilgili süreci doğru yönetmelisiniz. Diyetisyenin sağladığı hizmetten yeterli verim alamıyorsanız, aldığınız hizmet ayıplıdır. O zaman ödediğiniz ücreti geri isteyin. Talebiniz karşılık görmezse tüketci hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
#Diyetisyenİyot, tiroid fonksiyonunu düzenlemekten, sağlıklı bir metabolizmayı desteklemeye, büyümeye ve gelişmeye yardımcı olmaktan, bazı kronik hastalıkları önlemeye kadar vücudun hayati besinlerinden biri olarak kabul edilir. Ne yazık ki, birçok yetişkin iyot bakımından yeterince zengin yiyecekler tüketmez ve bu nedenle de iyot eksikliği görülür.
#İyotAntalya’da doktor Yusuf Onur Kaan Bozkurt (58), diyetisyen eşi Gamze Kaçar Bozkurt’u (38) tabancayla katledip aynı silahla intihar etti. Doktorun, yaş farkından dolayı kıskandığı eşiyle sürekli tartıştığı iddia edildi. Çiftin kentte yayımlanan bir magazin dergisinin bu ayki sayısında tanışma hikayelerini ve aralarındaki aşkı anlattığı ortaya çıktı. Gamze Bozkurt'un eşi ile ilgili ''Beni Kaan Bey'in zekası ve merhameti etkiledi" sözleri dikkat çekti. Gamze Kaçar Bozkurt'un cenazesi yakınları tarafından morgdan alındı, bu sırada genç kadının annesi ve kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Sürekli ağlayan kız kardeşi Gözde Sema Demirkaynatan, ''Yaşarken öldüm ben. O benim annemdi, her şeyimdi. Katledildi'' dedi.
#AntalyaAntalya’da doktor Yusuf Onur Kaan Bozkurt (58), diyetisyen eşi Gamze Kaçar Bozkurt’u (38) tabancayla katledip aynı silahla intihar etti. Doktorun, yaş farkından dolayı kıskandığı eşiyle sürekli tartıştığı iddia edildi. Çiftin kentte yayımlanan bir magazin dergisinin bu ayki sayısında tanışma hikayelerini ve aralarındaki aşkı anlattığı ortaya çıktı. Gamze Kaçar Bozkurt'un cenazesi yakınları tarafından morgdan alındı, bu sırada genç kadının annesi ve kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Sürekli ağlayan kız kardeşi Gözde Sema Demirkaynatan, ''Yaşarken öldüm ben. O benim annemdi, her şeyimdi. Katledildi'' dedi.
#Yusuf Onur Kaan BozkurtDiyete başlamanın motivasyonu değil ama diyet yaparken bu süreci engelleyen motivasyon kaybetmeyi engellemek için yapabileceklerinizden bahsetmek istiyorum. Herkesin motive olma şekli farklıdır. Ama motivasyonununuz düştüğünde bir parça yükseltmek istiyorsanız birkaç püf noktasıyla bunu sağlayabilirsiniz.
#DiyetHavaların soğuması ve koronavirüs salgını nedeniyle bağışık sistemini güçlendirmek isteyenlere, sebze çorbası öneriliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra kilo kontrolü için de çorbanın faydalı olduğunu söyledi.
#SebzeBulundukları ülkeler sayesinde global bir çalışma ortamı sunabildiklerini belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Tuba Köseoğlu Okçu, “Uluslararası gelişim ve kariyer programlarımız bulunuyor. Örneğin; arkadaşlarımızın göreve başladıktan 2 sene sonra tüm kariyerlerini İspanya’da sürdürebilecekleri; deneyimli yöneticilerimizin 2 sene boyunca İspanya’daki bir projede liderlik yapacakları; şubede çalışan arkadaşlarımıza İspanya’daki şube yaşamını tanımak üzere tasarladığımız 2 haftalık programlarımız var. Ayrıca global eğitimler, global mentorluk programları da uyguluyoruz” dedi.
#Garanti BBVAYeşil sahalarla futbolcu olarak tanıştı. Henüz 20’li yaşlarında ikinci lig takımlarında başladığı antrenörlük kariyeri ise 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin büyük kulüplerinde devam etti. Geçen beş aydır da Birinci Lig’in yeni takımlarından Amedspor’un teknik direktörüydü… Ersun Yanal işine olan tutkusunu, “Futbol oynamak güzeldi ama bana haz vermedi, yönetmenin tatmini daha fazlaydı. 17 yaşımdan itibaren antrenör olmak istedim. Aşk denilen şey kimyasal tutulummuş. Benim de antrenörlük kimyam varmış demek; antrenörlük aurası” diye anlatıyor...
#Ersun YanalDubai’nin fıstıklı künefe çikolatası tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya aracılığıyla bir anda popüler olan çikolata ülkemizde de rağbet gördü. Bu yeni tadı denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar verenler var. Peki bu çikolatanın sağlığa faydaları ve zararları neler? Çok çabuk küflenecek bir ürün mü? Satın alırken ya da evde yaparken nelere dikkat etmeli?
#SağlıkUzman Diyetisyen Çisem Gündüz, okulların açılmasıyla birlikte anne babalara seslenerek, “Kahvaltı yapmayan çocuklarda halsizlik, baş ağrısı, dikkat eksiklikleri oluşabiliyor. Çalışan ebeveyn bile olsanız çocuğunuzun performansının artması ve konsantrasyon sorunu yaşamaması için mutlaka kahvaltı yaptırın” dedi.
#SağlıkDuygusal yeme, stres, üzüntü, yalnızlık veya mutluluk gibi duygusal durumlara yanıt olarak yeme davranışını tetikliyor. Diyetisyen Mehtap Yakut Yiğit, bireylerin acıkmadığı halde sürekli yemek yeme isteğinin psikolojik olduğunu ve bu durumu yenmenin zor olmadığını belirtti.
#Yeme BozukluğuSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerDiyetisyen Ilana Muhlstein, sağlıklı beslenmenin kilo kaybına destek olamayabileceğini vurguladı. Bu hafta Fox News Digital’a konuşan Muhlstein, bazı sağlıklı yiyeceklerin aşırı tüketiminin kilo alımına neden olabileceğini belirterek, dikkat edilmesi gereken altı besin maddesini sıraladı.
#SağlıkEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmePek çok uzman yıllardır, pastırma, tereyağı ve aşırı yumurta tüketmenin sağlık için zararlı olduğunu bildiriyor. Bu gıdaların yüksek yağ ve kolesterol içeriği, kalp hastalıkları ve kilo alımı ile ilişkilendirilirken ABD'li doktor Sten Ekberg, 30 gün boyunca bu üçlüyü tükettiğinde daha sağlıklı hissettiğini iddia etti. Peki, bu nasıl oluyor?
#SağlıkSon dönemde sosyal medyada yeşil çayın "doğanın zayıflama iğnesi" olduğunu iddia eden paylaşımlar dikkat çekiyor. Peki yeşil çayın gerçekten böyle bir etkisi var mı? Uzmanlar ne diyor?
#SağlıkSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikEkmek ve hamur işleri, makarna, tatlılar, kısacası karbonhidratlar... Birçoğumuz bu besinleri çok sevsek de kan şekerimizde ani inişlere ve çıkışlara neden olabilecekleri endişesiyle yemekten kaçınıyoruz. Ne var ki dünyanın beslenme konusundaki önde gelen uzmanlarından birine göre, kan şekerimizde ani tepkilere yol açmadan da gönül rahatlığıyla karbonhidrat yemek mümkün. İşte bunu yapabilmenin 6 sırrı...
#SağlıkŞarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzÇoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek Saklama