Bağışıklık haberleri sayfasında Bağışıklık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 18612 Bağışıklık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış mevsimi bağışıklığımızı düşürüyor. Bu da grip, nezle gibi hastalıkları beraberinde getiriyor. Bu kez sağlık profesyonellerine hastalıklarla nasıl başa çıktıklarını, bağışıklıklarını nasıl güçlü tuttuklarını sorduk. Uzmanlar şifa niyetine içtikleri çorbalardan stres attıran oyunlara uygulaması kolay öneriler verdi.
#SağlıkGüçlü bir bağışıklık sistemi; salgın hastalıklar, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı çok daha dayanıklı hale getirir. Sık sık hasta oluyor, kendinizi hastalıklara karşı savunmasız hissediyorsanız, bağışıklık sistemini güçlendirme ile ilk adımı atabilirsiniz. Bunun için bağışıklığı güçlendirecek pek çok besin var. İşte en çok fayda sağlayan 10 besin…
#SağlıkDaha sağlıklı bir yaşam söz konusu olduğunda hepimiz doğru beslenmenin, ideal oranda egzersiz yapmanın, önerilen sürelerde uyumanın ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın önemli olduğunu biliyoruz. Peki kaçımız bu önerilerin detaylarını biliyor ve/veya bu önerileri tam anlamıyla hayatımıza geçiriyoruz? Sağlıklı beslenme hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımız, en azından sağlıklı beslenme ile ilgili detayları derinlemesine bilmediğimiz, yüzleşmemiş gereken gerçeklerden biri. Bu yazımda erkeklerin beslenmelerine eklemeleri ya da hekim önerileri ile takviye formunda kullanmaları tavsiye edilen vitaminler hakkında bilgi aktaracağım.
#VitaminHavaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığı şikayetleri de arttı. Uzmanlar kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği dönemde bağışıklığı güçlü tutmanın önemli olduğunu vurguluyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım da grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini ifade etti. İşte kış döneminde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları...
#BağışıklıkHavalar soğumaya başladı; kış mevsimi nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Beslenme ve diyet uzmanı Sevihan Akbulut ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya bağışıklığımızı güçlendirmek için tavsiyeler verdi. Buna göre, vitamin ve mineral dengesine dikkat ederek yeterli protein almalı, bol bol su içerek stresten uzak durmalı, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapmaya ve düzenli uyumaya dikkat etmeliyiz.
#Melis YILMAZHastalıklar mevsim geçişleriyle birlikte, özellikle öksürükle okullarda baş göstermeye başladı. Bağışıklığı güçlendiren besinler hastalıkların başlamasıyla milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Her kış etkisini farklı şekillerde gösteren gribal enfeksiyonlara karşı vücudumuzun dirençli durması çok önemli. Bağışıklığı güçlendiren besinler, vitaminler ve gıdalar tüketmemiz kış boyunca hastalıklara kalkan oluşturmakta kilit nokta! Peki, bağışıklığı güçlendiren besinler neler? Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? İşte sizler için hazırladığımız kış boyunca ayakta tutacak o mucizevi tarif!
#BağışıklıkSonbahar ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı arttı. COVID-19 ise hâlâ bitmedi ve hayatımızda olmaya devam ediyor. Özellikle yeni varyantları olan Eris ve Pirola, bulaşma konusunda öncekilerden çok daha becerikli. Bu nedenle hasta olmamak ve belirtileri daha hafif atlatabilmek için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız şart.
#COVID-19Yavaş yavaş yaz sıcaklarını uğurlamaya başladık. Sonbahara girerken sebzeleri nasıl konservelik hazırlıyorsak vücudumuz için de bir kış hazırlığı yapmalıyız. Mevsim geçişlerinin halsizlik, yorgunluk, iştah artışı gibi etkilerinden kendimizi korumanın yolu aslında sandığımızdan daha basit...
#SonbaharAlerjiler her zaman hayatımızdaydı ama son zamanlarda bu konudaki şikayetleri çevremizde çok daha sık duyar olduk. Kiminin polene kiminin çeşitli besinlere kiminin de hayvanların tüyüne kısaca hemen herkesin bir şeylere alerjisi var. Peki alerji vakalarında son dönemlerde gerçekten de bir artış var mı, yoksa her zaman bu kadar yaygın mıydı? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkKaraciğer hastası iki çocuk annesi emekli polis Gülhanım Ayrılmaz’ın (49) şifası binlerce kilometre uzaktan geldi. Ayrılmaz’a İsviçre’nin Zürih şehrinde yaşayan kız kardeşi Dilek Şeker (42) donör oldu. Kardeşten ablaya karaciğer nakli özel bir hastanede gerçekleşirken, Şeker, “Kardeşinizin canı yanarken, sağlığı yerinde değilken siz de hayatınıza devam edemiyorsunuz. Çocuğunuza bile sarılıp öptüğünüzde ya da mutlu olduğunuzda kendinizi suçlu hissediyorsunuz. Yani bence ailesini seven insanlar için, herkes için geçerli bu bana özel bir duygu değil. Huzurluyum, onun iyi olduğunu gördüğüm için” dedi.
#İsviçreKışın soğuk ve sert havasından çıkıp baharın tazeliğine adım attığımız bu günlerde, saçların döküldüğünü fark edenler olabilir. Panik yapmayın, yalnız değilsiniz! Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi son derece yaygın bir durumdur ve genellikle geçicidir. Peki, neden özellikle bahar ve sonbahar aylarında bu durumu daha fazla hissederiz?
#Saç BakımıYeşilçam’ın ‘dört yapraklı yonca’sından bir yaprak daha koptu. Türk sinemasının zarif güzeli, efsanevi oyuncu Filiz Akın, tedavi gördüğü hastanede cuma gecesi hayatını kaybetti. Eşi Sönmez Köksal, 82 yaşındaki sanatçının vasiyet ettiği üzere Aşiyan Mezarlığı’nda sessiz sedasız toprağa verildiğini duyurdu.
#Filiz AkınGeçmişten günümüze kadar uzanan ve halk arasında şifa deposu olarak anılan yöresel peskütan çorbası, uzun süre tok tuttuğu için ana yemek kadar doyurucu olmasıyla biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu geleneksel lezzet, Ramazan ayında tok tutarken benzersiz tadıyla damaklarda iz bırakıyor.
#RamazanUluslararası Uzay İstasyonu'na 8 günlüğüne gidip 288 gün boyunca adeta mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya'ya döndü ama yeryüzündeki hayata alışmaları hiç kolay olmayacak. Peki neden? Uzay hayatı insanları nasıl etkiliyor?
#AstronotBursa’da, 5 yaşındaki Erdal Gazioğlu, gribal enfeksiyon sonrası gelişen zatürre nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu acı olay, zatürrenin tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, üst solunum enfeksiyonlarının zatürre ile karıştırılmasının, hastalığın ciddiyetinin göz ardı edilmesine neden olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise dünya genelinde her yıl yaklaşık 450 milyon kişinin zatürreye yakalandığını ve ülkemizde ise son bir aydır sayının arttığını belirtiyor. Peki zatürrede ölüme bile neden olan bu artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Belirtileri neler ve aşı ne kadar etkili?
#Sağlıkİki yaşındaki Juwan, oldukça sağlıklı bir bebekti. Bir gün tanıdık bir yetişkin tarafından öpüldü ve ondan sonra hayatı sonsuza kadar değişti. Kendisini öpen yetişkinden virüs kapan bebek, görme yetisini kaybetti. Peki basit bir öpücük nasıl bir bebeğin hayatıyla oynayabiliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ile tüm merak edilenleri konuştum.
#Herpes SimpleksKabızlık birçoğumuzun yaşadığı, çoğunlukla da pek önemsemediği bir durum ama uzmanlara göre vücudumuzun erken uyarı sisteminin verdiği bir alarm. Altında yatan tiroit, nörolojik rahatsızlıklar, rektum kanseri gibi sebepler olabilir. Kabızlığı önlemenin yollarından biri de egzersiz yapmak.
#KabızlıkTereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkKanserin gelişiminde asıl etkili olan şeyin nasıl yaşadığımız olduğuna işaret eden çalışmaların sayısı günden güne artıyor. Örneğin geçen yıl yayımlanan bir araştırmada kanser vakalarının yaklaşık yüzde 45'inin yaşam tarzından kaynaklandığı ve tamamen önlenebilir olduğu görüldü. Peki kanseri önlemede kritik rol oynayan yaşam tarzı değişiklikleri neler?
#SağlıkLise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ceren Sel, beyin tümörü ve bağırsak ilişkisini inceleyen projesiyle 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Sergisi'nde biyoloji dalında birincilik ödülü aldı.
#TÜBİTAKLise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ceren Sel, beyin tümörü ve bağırsak ilişkisini inceleyen projesiyle 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Sergisi'nde biyoloji dalında birincilik ödülü aldı.
#TÜBİTAKAlmanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde yapılan bir araştırma, özellikle ‘Dubai çikolatası’ olarak bilinen ürünlerde ciddi gıda güvenliği sorunları olduğunu ortaya koydu. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Almanya’dan toplanan 103 çikolata örneği üzerinde yapılan incelemeler, ithal ürünlerin neredeyse tamamında sağlık riski taşıyan maddelere rastlandığını gösterdi.
#ALMANYAGüneş yüzünü göstermeye başlasa da hem kış hem de hastalık mevsimi devam ediyor. Hal böyle olunca hastalıklardan korunmak için aklımıza hemen C vitaminine başvurmak geliyor. C vitamini için kimimiz pazardan aldığımız meyvelere kimimiz takviyelere koşuyoruz. Peki hangisi daha doğru? C vitaminini en kolay şekilde almanın yolu ne? Akıllardaki soruları uzmanlar yanıtladı...
#Sağlık