Atlas haberleri sayfasında Atlas hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8282 Atlas haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Atlas, Türkiye'de Nisan, 1993'den beri yayımlanan bir aylık coğrafya ve keşif dergisidir. Çevre ve tarihi sitler konuları ile ilgili haberler de dergide yer alır. Doğan Burda Dergi bünyesinde çıkarılan derginin yayın yönetmenliğini Sinan Çakmak, yayın danışmanlığını ise Mehmet Yaşin yapmaktadır. Atlas Tatil, Arkeo Atlas, Atlas İstanbul ve FotoAtlas gibi 3 aylık ya da yıllık olarak yayımlanan ekleri de vardır.
2014 şubat ayı itibariyle yayın yönetmeni Özcan Yüksek'in görevine son verilmiş, yerine fotoğraf editörü Sinan Çakmak getirilmiştir.
Atlas kelimesi 2000'li yılların ilk yıllarından itibaren popüler olmaya başlamış isimler arasında yer alıyor. Mitolojide ve tasavvufta terim anlamında kullanılan bu sözcük dilimize Yunancadan geçmiştir. Zeus tarafından dünyayı sonsuza kadar sırtında taşımakla görevlendirilen Titan'ın adı Atlas'tır. Atlas ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Atlas‘Atlas’ın yaratıcıları bu defa yeraltının ve okyanusların derinliklerinin gizemlerini gözlerimizin önüne seriyor. Göz alıcı çizimlerle bezeli, çift yönlü bu devasa kitabın her sayfası ayrı heyecan verici, her bölümünden ayrı bir kitap çıkacak kadar zengin.
#Jacky MarroneYükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla 2016'da hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana “üniversite tercih dönemlerinde” toplam 9 milyon 112 bin kişi tarafından kullanıldı
#YÖKTürkiye’de eğitime yeni bir bakış açısı getirmenin verdiği dinamizm ve merakla bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek olan Atlas Üniversitesi, tanıtım günleri kapsamında 27 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında öğrenci adaylarını bekliyor. Akademisyenlerden ve idari personelden oluşan ekip, Atlas Üniversitesi Vadi kampüsünde aday öğrenciler ile ailelerini meslekler, bölüm tercihleri ve Atlas’ın yenilikçi eğitim modeliyle ilgili bilgilendirecek.
#Atlas ÜniversitesiBologna Ragazzi ödüllü ikili bu defa ‘Atlas’a bambaşka bir boyut katarak sıradışı bir etkinlik kitabına dönüştürmüşler. ‘Atlas Etkinlik Kitabı’ dünyanın dört bir köşesinden farklı coğrafyalardaki yaşamlara, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere, konuşulan dillere, yerel kıyafetlere, yemek kültürlerine, festival ve geleneklere ufak dokunuşlar yapıyor ve bunları kendi çizimlerimizle tamamlamamızı istiyor.
#AtlasYapay zekâyı kullanarak ünlü yönetmen Miyazaki tarzında görseller üretme ve bunları sosyal medyada paylaşma trendi yayılıyor. Birçok kullanıcı fotoğrafları ya da günlük hayattan bazı anların görüntülerini Miyazaki dünyasına aitmiş gibi yeniden üretiyor.
#Uygar TAYLANİzmir'in Bayraklı ilçesinde, Ramazan Bayramının 1'inci gününden itibaren kendisinden haber alınamayan ve ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Bilgehan Ege Atlas (15), ormanlık alandaki patika yolda yerde hareketsiz şekilde yatarken bulundu. Darbedilmesi sonucu ağır şekilde yaralandığı belirtilen Atlas, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alındı.
#İzmirYüksek dağların arasında ya da denizin ortasında... Norveç'te bulunan ve uzun yıllar önce inşa edilmiş olan bu askeri tesisler, uzun zaman sonra yeniden kullanıma açıldı. Peki neden? Orada ne saklanıyor?
#NorveçHaftanın önemli etkinliklerinden İstanbul Uluslararası Spor Filmleri Festivali, sporun büyüleyici anlatım gücünü beyaz perdeye taşıyor. Bu yıl ilk kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan festival, 20-23 Mart 2025 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Festivalde 60 Film, 21 ülkeden katılımcılar olacak. Belgesel sinemacı Gökçe Kaan Demirkıran’ın direktörlüğünde gerçekleşecek olan festivalin detayları haberimizde...
#İstanbul Uluslararası Spor Filmleri FestivaliSon haftalarda robotlar ve yapay zekânın modern yaşamın merkezine nasıl yerleşebileceğini konuştuk. Şimdi bir adım ötesine geçip bilgisayarın insan beynine dönüştüğü bir geleceği tahayyül edeceğiz. Aklınıza cyborg’lar ve transhümanizm gelebilir fakat onlar başka bir teknolojinin konusu. ‘Sentetik biyolojik zekâ’ysa yeni gelişen bir teknobilim alanı; nöronları hafıza ve işlemci yerine kullanarak bilgisayar çiplerine üstün marifetler kazandırmayı hedefliyor.
#Biyolojik ZekâTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2024 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarından edinilen bilgilere göre herkes kütüğe kayıtlı olduğu şehirde yaşasaydı İstanbul 3. en kalabalık il olacaktı.
#NüfusTÜRK sinemasının iki usta ismi Türkan Şoray ve İzzet Günay bir araya geldi. Usta oyuncular birlikte rol aldıkları 1968 yapımı “Vesikalı Yarim” filminin önceki akşam Atlas 1948 Sineması’nda yapılan özel gösterimine katıldı. Dakikalarca ayakta alkışlanan ikili, filmi seyirciyle birlikte izledi.
#Türkan Şorayİklim değişikliği, Antarktika’daki buzulların erimesine yol açarken, bir süredir ‘A23a’ adlı dev bir buzdağının Güney Atlas Okyanusu’nda hareketlenmesi bilim dünyasında alarm zillerini çaldırmıştı. 40 yıl boyunca sabit kaldıktan sonra bir süredir harekette olan bu buzdağı dün karaya oturdu! Peki nereye çarptı ve bu durum nasıl tehlikeler barındırıyor? İşte yaşanan gelişmeler ve uzmanların görüşleri…
#İklim DeğişikliğiÇok değil 20 yıl önce robotların olduğu bir hayat bilimkurgu filmlerinin konusuydu. Ama artık gündelik işleri yapan, hizmet sektöründe, hasta bakımında çalışan robotların hayatımıza girmesi an meselesi. Evlerimizde, işyerlerinde, hatta sosyal hayatımızda robotların yeri giderek artıyor. Kimi onları büyük bir kolaylık olarak görüyor. Elbette şüphe duyanlar, robotlarla araya mesafe koymak isteyenler; “İnsan sıcaklığı yok ki, ya kontrolden çıkarsa” diyenler de var. Peki, siz bir robota en fazla ne kadar güvenebilirsiniz?
#Robot“Afrika’da safari yapacağım için çok heyecanlıyım” dediğimde tur liderimiz “Safari, gezimizin bir parçası, biz Namibya’yı yaşamaya gidiyoruz” dedi. O zaman ne kastettiğini pek anlamamıştım. Eve döndükten sonra “Hadi anlat bakalım, neler gördün” sorularına sessiz kaldım. “Fil gördüm, zürafa gördüm, çölde yürüdüm” demek yetersizdi sanki…
#Namibya2026 yılı… Manisa’nın sanayi bölgesinde, dev bir tesiste 150 bin elektrikli araç üretilecek. 5 bin kişi doğrudan, 20 bin kişi dolaylı olarak iş bulacak. Şehir, otomotiv sektöründe küresel devlerin radarına girecek. Herkes, “Manisa artık bir otomotiv üssü” diyecek.
#1Margery Williams’ın klasik eseri ‘Kadife Tavşan’ tiyatro sahnesine taşındı. Oyun, küçük bir çocuğun en sevdiği oyuncağıyla kurduğu ilişkiyi ve ‘Kadife Tavşan’ın gerçeğe dönüşme yolculuğunu masalsı bir atmosferle anlatıyor. Oyunda tavşanı canlandıran Aslı Tandoğan “Çocuk oyununda olmayı çok seviyorum” diyor.
#Aslı TandoğanDünyaca ünlü kanser araştırmacısı hem babasını hem de annesini kanser nedeniyle kaybetti, hatta kendi de birkaç yıl önce bu hastalıkla savaştı. 36 yılın ardından annesinin ölümüne yol açan nadir kansere karşı en güçlü silahı geliştirmeyi başardı.
#SağlıkCERN’de (Avrupa Parçacık Fiziği Laboratuvarı) yapılan ve liselilere araştırma laboratuvarında deneyim şansı sunan bir yarışmada, son dört yıldır başarılı olan takımların yüzde 15’i Türkiye’den çıktı. İlk düzenlendiği yıldan beri yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu olan Prof. Dr. Çetin, detayları anlattı...
#Cern KâşifÜsküdar’da, 4’er katlı iki binanın bahçesinin bulunduğu alanda toprak kayması meydana geldi. Binalar tedbir amaçlı boşaltılırken bina sakinleri, geceyi geçirmek üzere akrabalarına ve çevredeki otellere yerleştirildiği öğrenildi.
#ÜsküdarBilim insanları, Afrika'nın parçalanma sürecinin beklenenden çok daha hızlı ilerlediğini duyurdu. 2005'te Etiyopya Çölü'nde ortaya çıkan 56 kilometrelik çatlak, her yıl hızla genişlemeye devam ediyor. Uzmanlar, bu ayrışmanın sadece Afrika coğrafyasını değiştirmekle kalmayacağını, aynı zamanda daha geniş etkiler yaratacağını belirtiyor. Peki, bu süreç ne zaman tamamlanacak? Kıtadaki bu ayrışma süreci, bölgesel ve küresel ölçekte ne gibi etkiler ortaya çıkaracak? İşte detaylar…
#Afrikaİklim değişikliği, Antarktika'daki buzulların erimesine yol açarken, bir süredir ‘A23a’ adlı dev bir buzdağının Güney Atlas Okyanusu'nda hareketlenmesi bilim dünyasında alarm zillerini çaldırdı. 40 yıl boyunca sabit kalan bu buzdağı, ekosistem üzerinde ciddi tehditler oluşturma potansiyeline sahip. Peki, trilyon tonluk bu devasa megaberg nasıl sonuçlar ortaya çıkaracak? Nereye doğru hareket ediyor? İşte uzmanları endişelendiren dev buzul kütlesi ile ilgili ilginç detaylar…
#İklim Değişikliği