Independent yazarı: Türkiye diktatörlüğe birkaç adım mesafede

Güncelleme Tarihi:

Independent yazarı: Türkiye diktatörlüğe birkaç adım mesafede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:33

Independent gazetesi yazarı Patrick Cockburn, 1 Kasım seçimlerinin "Türkiye’deki kutuplaşmayı daha da derinleştirebileceğini" iddia etti.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre, Cockburn, “Diktatörlüğe birkaç adım mesafede" başlıklı yazısında "Seçimlerde, 2002’den beri Türkiye’yi yöneten Erdoğan ve partisinin ne ölçüde tek parti yönetimi kurup, siyasi tekel oluşturabileceğinin belirleneceğini” öne sürüyor.

Yazıda, “Seçim henüz ortada. Ama seçim kampanyası, Kürtlerle Türkler, laiklerle İslamcılar ve Sünni çoğunlukla Alevi azınlık arasındaki fay hatlarını genişletti. Seçim sonuçları, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki iç savaşa ne kadar daha dahil olacağını da belirleyecek" deniliyor.

Independent yazarı: Türkiye diktatörlüğe birkaç adım mesafede

Cockburn, “Erdoğan koalisyonlardan ve yetkilerinin sulandırılmasından hiçbir zaman hoşlanmadı. Başarı şansı göründüğünden daha fazla olabilir, zira ordu, yargı ve medyanın büyük bölümü gibi birçok kurum ve güç merkezi, dizginlendi ve Erdoğan’ın denetimine girdi" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Erdoğan, birçok seçmen arasında hakim olan - diktatörlüğe kaymayı içermesine rağmen - AKP’nin istikrarı temsil ettiği ve tüm diğer alternatiflerin ekonomik istikrarsızlık ve belirsizliğe yol açacağı anlayışından da yararlanabilir. Türk ekonomisinde artık 2012’ye kadar görülen göz kamaştırıcı sonuçlar yok. İyi eğitimli mezunlar iş bulmakta zorlanıyor” denilen yazı şöyle sonlanıyor:

“Pazar günü yapılacak seçimin sonucunu tahmin etmek zor. Ama seçim şimdiden ayrıştırıcı güçleri açığa çıkardı ya da büyüttü. Erdoğan, seçimlerden sonra bunları tekrar kontrol altına almak isteyebilir ama bunu yapması kolay olmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!