İlker Meral: 'Beni FETÖ'cüler düşürdü!'

Güncelleme Tarihi:

İlker Meral: Beni FETÖcüler düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 16:07

Süper Lig'de toplam 110 maça çıkan futbol hakemi İlker Meral, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında istifa eden Kuddusi Müfüoğlu MHK'si tarafından Lig hakemliğine düşürülmüştü. Bu karara itiraz ederek hukuki alanda mücadele başlatan Meral, futboldaki FETÖ yapılanması ile ilgili inanılmaz iddialarda bulundu. Meral, "Bugün FETÖ'nün kumpas ve baskılarla görevden el çektirdiği pilotlara iade-i itibarları geri veriliyor. Ben de FETÖ operasyonu sonrası görevden el çektirilen MHK'nin zulmüyle klasman düşürüldüm. Görevim geri verilsin. Şike var denilen maçlarda görev aldım. Ben bir şey görmedim” dedi.

Haberin Devamı

Futboldaki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, 150'den fazla gözlemci, temsilci ve hakemle ilişkisini keserken, bu konuda hakem camiasından konuşan ilk isim İlker Meral oldu. 'futbolarena.com'dan Aydın Cingöz'ün sorularını yanıtlayan Meral, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

- MHK neden sizi Süper Lig hakemliğinde lig hakemliğine düşürdü?
- Önce şunu ifade edeyim. Ben hukuksuz bir uygulama ile ellerindeki talimata aykırı olarak klasman düşürüldüm. Kuddusi Müftüoğlu beni bir türlü sevmedi.

- Hukuki süreç başlattınız mı?
- Evet bu süreci başlattım. Tahkim Kurulu itirazımı reddetti.

"O MHK'NİN VERDİĞİ KARAR BENİM İÇİN ONURDUR!"
- Hakemliği mi bırakacaksınız?
- Bakın bu MHK, FETÖ operasyonu nedeniyle görevden el çektirildi. Böyle bir MHK'nın benim hakkımda verdiği karar benim için onurdur. Eğer haklarım geri verilemezse hakemliği bırakırım. Ya da spor olsun diye il hakemliği belki yaparım ama şu var: Bugün TSK'da FETÖ'nün baskıyla, kumpasla el çektirdiği pilotlara iade-i itibarları geri veriliyor. Ben de yeni MHK'nun bu hukuksuzluğu düzeltmesini talep ediyorum.

Haberin Devamı

- Geçen yıl yönettiğiniz Kasımpaşa - Osmanlıspor, önceki yıllarda yönettiğiniz Kasımpaşa - Galatasaray ve Fenerbahçe - Rize maçlarında büyük hatalar yaptınız. Bu kararda bunların etkisi olmadı mı?
- Her hakem hata yapar. Ben de hata yaptım. En yakın örnek geçen sezon Kasımpaşa - Osmanlıspor maçı. Webo’un kafa vuruşunda Omeruo’nun kafasına çarpan topu eline geldi diye gördüm. Hata yaptım bunu kabul ediyorum. Ama hatayı yapan sadece ben değilim.

"BAŞKALARI GİBİ GAZETECİLERE MESAJ ATMADIM"
- Hakemlik kariyerinize 10 üzerinden kaç veriyorsunuz?
- 110 Süper Lig maçı yönettim. Performans olarak 10 üzerinden 9 veriyorum. Ama hakemlik ritüelleri, temsiliyet bakımından 10 üzerinden 10 veriyorum. Adım br şaibeye karışmadı. Gördüğümü çaldım. Başka hakemler gibi devre arasında bile gazetecilere mesaj atıp, kendimi şirin göstermeye çalışmadım. 110 maçta üç maçın öne çıkması bir hakem için kötü olamaz.

Haberin Devamı

- Gelelim Merkez Hakem Kurulu'na... FETÖ operasyonu sonrası Müftüoğlu yönetimi el çektirildi. Sürpriz oldu mu?
- Şaşırmadım.

- Neden?
- Sadece şaşırmadım diyorum. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.

"MÜFTÜOĞLU GİBİ BİR MİRAS BIRAKMIYORUM!"
- Kuddusi Müftüoğlu'na üzüldünüz mü?
- Evet insan olarak üzüldüm. Belki yarın hakemliği bırakacağım. Çocuğuma tertemiz bir geçmiş bırakmış olacağım. Ama Müftüoğlu böyle bir miras bırakamadı. Hakemlik kariyeri benden daha iyi ama başına gelenler ortada. MHK'nin böyle gitmesi yakışmadı. MHK'ye de yakışmadı. Hiçbir MHK Başkanı'nın gitmediği şekilde gitti.

Olaydan sonra konuştunuz mu?
- Ben İl hakemi yapıldıktan üç gün sonra yani 15 Temmuz'dan hemen önce görüştüm.

Haberin Devamı

- Ne dediniz?
- Müftüoğlu'na, "Eğer bunda ben haksızsam Allah bunu benden çıkarsın, ama inanıyorumki siz haksızsınız, bu görevde kalamayacaksınız" dedim. Ve kalamadılar. Hak yerini buldu.

- Müftüoğlu ne dedi?
- Dinledi ama bu sözlerine karşılık tebessüm ettiğini hissettim.

"FETÖ, MHK'YE DE GİRMİŞ"
- FETÖ hakemler içinde örgütlü mü?
- Bunu bilerek ve yaşamış birisi olarak söylemiyorum. Şu var: Bu yapı her yere girmiş. Futbol, çok büyük paraların döndüğü bir sektör. FETÖ, MHK'ye girmiş. Dolayısıyla hakemler arasında da bu yapının elemanları olabilir.

- Şike operasyonu hakkında o dönem sahada görev yapan hakemler hiç konuşmadı. O yıl sahadaydınız ne oldu? Şike yapıldı mı sizce?
- O dönem TFF'nin de incelediği ve şike var diye iddia edilen maçların bir kısmında görev yaptım. Ben hiçbir gariplik görmedim. Aklıma bile gelmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!