Huzurevi yaşlılarına spor egzersizi

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi yaşlılarına spor egzersizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 15:51

Huzurevi yaşlılarına spor egzersizi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Halk Sağlığı Müdürlüğü, dünya yaşlılar günü nedeniyle, huzurevinde kalanlara düzenlenen programda egzersiz yaptırdı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde düzenlenen programa Sağlık İl Müdürü Muhsin Kişioğlu, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, sağlık çalışanları ve huzurevinde kalan yaşlılar katıldı. Havanın soğuk olması nedeniyle yemek salonunda düzenlenen programda yaşlılar fizyoterapist Dr. Yasemin Tilki eşliğinde toplu olarak egzersiz yaptı. Bazı yaşlılar oturdukları sandalyeden spora katılırken, bir çoğu ise ayakta eşlik etti. Egzersiz programının ardından yaşlılara kahvaltı ikram edildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, yaşlılar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın toplum olarak herkesin görevi olduğunu ifade ederek, "Onlar örfümüz, adetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden inşa edebiliriz" dedi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle böyle bir spor organizasyonu düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Hızla yaşlanan bir ülkeyiz. Türkiye geneline baktığımızda 68 yaş üstü oranı yüzde 8, ilimize baktığımızda ise bu oran yüzde 12.4 civarında. Türkiye'nin en yaşlı illeri sıralamasında Sinop'tan sonra 2'nci sırada bulunuyoruz. Hızla yaşanan bir il olduğumuz için yaşlılara yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Bakanlık olarak huzurevlerinden çok ev modelinden yaşlılarımızın ev ortamında yaşayacakları hizmet modeline doğru dönüşüm çabası içindeyiz. Yaşlı yaşam evleri konusunda ciddi çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıllardan itibaren yaşlılarımızın toplu olarak yaşadığı huzurevlerinden yaşlı yaşam evlerine doğru geçiş yapacağız. Edirne'de örneğin erkek ve kız yetiştirme yurtları yok, amacımız yaşlıları da huzurevi gibi toplamanın dışında sosyal hayatın içerisinde bizler gibi sosyal hayattan kopmadan yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!