Hürriyet'in manşetleri

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyet'in manşetleri her zaman sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gündeminde yerini alıyor. Çünkü dünya Türkiye'yi Hürriyet'ten izliyor.

Gazeteciliğin her zaman özenle uyguladığımız kurallarından biri, haber takipçiliğidir. Okura sunduğunuz herhangi bir haberin gelişmesini, onun uzantılarına da sayfanızda yer vermelisiniz.

Alaattin Çakıcı olayı, Hürriyet'in haberdeki takipçiliğinin en son ve çarpıcı bir örneğidir. Olayla ilgili gerçek belgelerin, inandırıcı bilgilerin Hürriyet'te yayınlandığını tekrar etmeye belki gerek yok.

Alaattin Çakıcı olayı, Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin önemini, gerçek kalitesini belirleme yönünden, habercilik açısından basın tarihi derslerinde okutulacak bütünlükte ve mükemmelliyettedir.

Paris temsilcimiz Muammer Elveren, bir gazetecinin çalışmalarıyla, elde ettiği belgelerle habere nasıl ciddiyet ve boyut kazandırdığını göstermiştir.

Her haberin ardında bir de insani boyut vardır, haberin konusu insan olduğuna göre, bunu da olağan karşılamak gerekir. Bu yanını ihmal etmek, haberi eksik bırakır.

Muammer Elveren'in Erol Evcil ile konuştukları, bugün başlayan yeni dizisi Çakıcı ile ilgili haberlerin çeşitliliğini ve zenginliğini sergilemektedir.

İNSAN KAYNAKLARI ÜÇ YAŞINDA

İnsan Kaynakları Gazetesi ilk yayınlandığında, birçok kişi yükseliş çizgisinin bu kadar hızla gerçekleşeceğini tahmin etmiyordu.

Oysa İnsan Kaynakları, işverenle iş arayanın buluştuğu bir ortamdır.

Artık Türkiye, her yönüyle dünya standartlarının uygulandığı bir ülkedir.

Büyüme çizgisi, bu tarzı zorunlu kılmaktadır.

Artık meslek çizelgeleri, rastlantıların rüzgârına bırakılmıyor, herkes, insan kaynakları biliminin ilkelerine göre çalışıyor.

Biz bu gazete ile modern Türkiye'nin yeni bir profilini yakaladığımıza inanıyoruz.

Ayrıca, gazeteyi güçlendiren kuruluşlara da teşekkür ediyoruz.

Mutlu haftalar dileğiyle.



Yazarın Tüm Yazıları