Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti! (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 07:09

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1 - 1 berabere kaldı. Bu sonuçla iki ülke de gruba 1’er puanla başladı.Zagrep’deki Maksimir Stadyumu’nda seyircisiz oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin golü 44. dakikada penaltı vuruşunu gole çeviren Ivan Rakitic’le geldi. A Milli Futbol Takımı’nın golünü ise ilk yarının son dakikalarında Hakan Çalhanoğlu kaydetti.I Grubu’nda oynanan diğer maçlar da Finlandiya, sahasında Kosova ile 1 - 1, Ukrayna da evinde İzlanda ile 1 - 1 berabere kaldı

Haberin Devamı

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan'la 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı, I Grubu'ndaki mücadelesine 1 puanla başladı.
Başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılan maçta Hırvatistan 44. dakikada Rakitic'in penaltıdan attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. A Milli Takım bu gole 45+3'te Hakan Çalhanoğlu'nun frikikten attığı golle karşılık verdi. Türkiye, grubun en güçlü takımı olarak gösterilen Hırvatistan'a karşı deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

STAT:
Maksimir 
HAKEMLER: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya) 
HIRVATİSTAN: Kalinic, Vrsaljko, Corluka, Vida, Strinic, Badelj, Modric, Pjaca, Rakitic, Perisic, Mandzukic 
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Cenk Tosun 
GOLLER: Dk. 44 Rakitic (Penaltıdan) (Hırvatistan), Dk. 45+3 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) 

Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti (Maç özeti)

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ:
2. dakikada Emre Mor sağ kanatta topla buluştu ve süratle ceza sahasına doğru hareketlendi. Modric'i geçen Emre, kaleyi cepheden gördüğü anda sol ayağıyla ceza sahasına girmeden şutunu attı. Top kalenin sağından az farkla auta çıktı. 
6. dakikada A Milli Takım sağ kanattan korner kazandı. Emre Mor ile Şener Özbayraklı korneri paslaşarak kullandı. Şener ceza sahası içine ortasını gönderdi. İyi yükselen Okay Yokuşlu penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu, top üstten auta gitti. 
10. dakikada Hırvatistan gole çok yaklaştı. Vrsaljko'nun sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte Mandzukic topa vurdu, kaleci Volkan'ın dokunduğu meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü. Boş pozisyonda topu önünde bulan Pjaca'nın sert şutunda da meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta çıktı.
Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti (Maç özeti)
22. dakikada Perisic'in sol kanattan ortaladığı topa, arka direkte iyi yükselen Pjaca kafayla vurdu. Üst direkten dönen topu, savunma uzaklaştırdı.
32. dakikada Kaan Ayhan'ın savunmada uzaklaştıramadığı top, Ivan Perisic'in önünde kaldı. Perisic, ceza yayı üzerinden önüne gelen topa bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta çıktı.
43. dakikada İsmail Köybaşı ceza sahası içinde Modric'i düşürünce hakem Marciniak penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Rakitic, kaleci Volkan Babacan ve topu ayrı köşelere gönderdi: 1-0.
45+3. dakikada Türkiye beraberlik golünü buldu. Kaleye yaklaşık 28 metreden kazanılan frikikte topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan'ın sert şutunda baraja çarpıp yön değiştiren top, ağlara gitti: 1-1. 
Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti (Maç özeti)
TERİM'DEN 11 DEĞİŞİKLİK! 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında, Hırvatistan'a karşı A Milli Takım'ın 11'inde değişikliğe gitti. 
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından, bu karşılaşma öncesi çok sayıda tecrübeli futbolcuyu aday kadroya almayan Terim, kalede Volkan Babacan'a, savunmada Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı'ya, orta alanda Ozan Tufan, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'a, hücumda da Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu ve forvet Cenk Tosun'a ilk 11'de yer verdi. 

Ay-yıldızlı ekibin yedek kulübesinde ise Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Ahmet Yılmaz Çalık, Nuri Şahin, Olcay Şahan, Tolga Ciğerci, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Töre, Çağlar Söyüncü, Ahmet Oğuz, Volkan Şen ve Yunus Mallı yer aldı. 
Bu arada, Türkiye Futbol Direktörü Terim, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3 ay önce Hırvatistan ile oynanan maçtaki 11'den 6 farklı ismi Zagreb'de sahaya sürdü. O maçta görev yapan Arda Turan, Selçuk İnan, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup'un yerine, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Kaan Ayhan ve Emre Mor ilk 11'de görev aldı. 

OKAY YOKUŞLU VE KAAN AYHAN İLK RESMİ MAÇINDA 
Fatih Terim, genç oyuncular Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'a A Milli Takım'da ilk kez bir resmi maçta görev verdi. 
Okay Yokuşlu, 2015 Kasım'da Yunanistan ve 31 Ağustos'ta Rusya'ya karşı, özel maçlarda forma şansı bulmuştu. Kaan Ayhan da A Milli Takım formasını ilk kez Rusya ile oynanan özel maçta giymişti. 

KAPTAN MEHMET TOPAL 
A Milli Takım'da, Hırvatistan karşısında Mehmet Topal sahaya kaptan olarak çıktı. Terim, kadroya almadığı Arda Turan'ın yokluğunda kaptanlık pazu bandını Mehmet Topal'a verdi. 

SEYİRCİSİZ MAÇ 
Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanan maçta tribünde taraftarlar yer almadı. FIFA, taraftarlarının mart ayında İsrail ve Macaristan ile yapılan hazırlık maçlarındaki ırkçı tezahüratları nedeniyle Hırvatistan Milli Takımı'na iki maç seyircisiz oynama cezası vermişti. 
Hırvatistan, Türkiye'nin yanı sıra evinde 12 Kasım'da İzlanda'yı ağırlayacağı maçı da seyircisiz oynanacak. 
Türkiye Hırvatistan maçı nefesleri kesti (Maç özeti)

YILDIRIM DEMİRÖREN DE MAÇI İZLEDİ 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ile TFF'nin başkan vekilleri Nihat Özdemir ve Ali Dürüst, A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ile oynadığı maçı statta izledi. Öte yandan, karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala şiddetini arttıran yağmur, maç saatinde kesildi. Futbolcular, ıslak bir zeminde mücadeleye başladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!