Hepsi Sultan olacak

Güncelleme Tarihi:

Hepsi Sultan olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 20:12

Kadın A Milli takımının başına getirilen Giovanni Guidetti’nin imza töreninde yaptığı “Avrupa Şampiyonası’ndan sonra 30 yaşın altında yepyeni bir milli takım yaratmayı hedefliyorum” açıklaması gözleri genç yıldızlara çevirdi.

Haberin Devamı

Mayıs ayında Bulgaristan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri ve Eylül ayında ise Bakü’de oynanacak Avrupa Şampiyonası maçlarına en hazır kadroyla gideceğini ancak bu turnuvalardan sonra geleceğin milli takımını oluşturmayı hedeflediğini belirten Guidetti bu açıklamasıyla genç yıldız adaylarını da heyecanlandırdı.

Bilindiği gibi A Milli takımının birçok yıldızı Guidetti’nin altını çizdiği 30 yaş sınırına ya çok yakın ya da üzerinde. İtalyan teknik adam kendine 2020 Tokyo Olimpiyatlarını hedef seçtiğini belirterek; bu hedefe birlikte yürüyebileceği gençlerden oluşan yepyeni bir takım oluşturmayı istediğini belirtmişti.

Hürriyet olarak biz de değeri 30 milyon olan ligimizde geleceğin milli takımında yer alması muhtemel oyuncuları bir diğer adıyla geleceğin sultanlarını mercek altına aldık.

Haberin Devamı

Ayça Aykaç (VakıfBank) değeri 300 bin lira

İzmir de dünyaya gelen Ayça Aykaç vergi müfettişi olan babasının Bursa’ya tayini çıkınca beden öğretmeninin yönlendirmesiyle voleybolla tanıştı. Bursa Büyükşehir Belediye takımında10 yaşındayken oynamaya başlayan Ayça’nın bacaklarının hızlı hareket etmesi bu sporda yükselmesine neden oldu. 13 yaşında VakıfBank tarafından keşfedilen ve takıma davet edilen Ayça sarı siyah formayla 3 kez gençler ligi şampiyonluğu yaşadı. Geçtiğimiz yıl A takım kadrosuna alınan Ayça Aykaç aynı yıl Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinciliği, bu yıl da dünya kulüpler Şampiyonası’nda üçüncülük yaşadı.
2015 yılında Gençler Balkan Şampiyonası’nda milli formayla en iyi libero ödülünü alan 20 yaşındaki 1.75 boyundaki libero geleceğin yıldızı olarak görülüyor.

Zehra Güneş (Beşiktaş) 500 bin tl

Beşiktaş’ın genç yıldızı Zehra Güneş gelecek adına ışık saçıyor. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen A takımda oynayan, A milli takıma da davet edilen 1.97 boyundaki Zehra Güneş için tüm otoriteler gelecekte Avrupa’nın en iyi orta oyuncularından biri olacağını belirtiyorlar. Halen VakıfBank takımının sözleşmeli oyuncusu olan Zehra Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giymekte

Haberin Devamı

Hande Baladın (Eczacıbaşı VitrA) 500 bin lira

Eczacıbaşı ile yaklaşık üç ay önce Dünya Kulüpler Şampiyonluğu’nu tadan Hande Baladın kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen 1.90 boyuyla file önünde rakiplerinin korkulu rüyası olmuş durumda. Smaçör pozisyonda A mille takımda ve Eczacıbaşı VitrA’da forma giyen genç yıldız geleceğin Neslihan’ı olarak gösteriliyor.

Nur Sevil Aydınlar (Galatasaray) 250 bin lira

Galatasaray A takım kadrosunda başarılı oyunuyla kendisine yer bulan Nur Sevil Aydınlar tüm otoritelerin gelecek gördüğü oyuncular arasında yer alıyor. Henüz 21 yaşında olan ve pasör mevkiinde oynayan 1.90 boyundaki Nur Sevil Aydınlar, güzelliğiyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tutku Burcu Yüzgenç (HalkBank) 250 bin lira

17 yaşında Tutku Burcu Yüzgenç geleceğin de en önemli yıldız adayları arasında gösteriliyor. HalkBank takımında forma giyen Tutku, toplara Türkiye’de en sert vuran oyuncular arasında yer alıyor. Pasör çaprazı olarak oynayan 1.94 boyundaki genç oyuncunun adını gelecekte Avrupa ve Dünya voleybolunun ezberleyecek.

Arelya Karasoy (Sarıyer Belediye Spor) 200 bin lira

En yetenekli oyuncuları arasında gösterilen 19 yaşındaki Arelya Karasoy takımını sırtlayan oyuncular arasında da yer alıyor. Pasör mevkiinde oynayan 1.82 boyundaki genç oyuncu genç ve yıldız takımlarda da milli formayı giydi. Halen Eczacıbaşı’nın sözleşmeli oyuncusu olan Arelya Sarıyer’de kiralık olarak oynamakta.

Haberin Devamı

Ezgi Dilik (Fenerbahçe) 250 bin lira

Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki yıldız adayı Ezgi Dilik’te dev bütçeli kadroda zaman zaman kendisine yer bulacak ölçüde başarılı bir oyuncu. Dünya yıldızı oyuncuların arasında başarıyla forma giyen Ezgi Dilik, pasör mevkiinde oynuyor ve 1.70 boyunda.

Çağla Akın

21 yaşındaki başarılı pasör, VakıfBank altyapısından yetişerek A takıma ve A Milli Takım’a kadar yükselme başarısı gösterdi. Milli takımların tüm yaş kategorilerinde forma giyen 1.78 m boyundaki oyuncu bu sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyiyor. Kariyerinde Dünya Kulüpler Şampiyonluğu’nun yanı sıra Türkiye Ligi şampiyonluğu da bulunan Çağla Akın, A Milli Takım’la da 2014 Avrupa Ligi ve 2015 Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazandı.

Yasemin Güveli

Eczacıbaşı VitrA takımının sporcusu olan Yasemin, bu sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyiyor. 18 yaşında ve 1.88 m boyundaki oyuncu file önündeki çabukluğu ile dikkat çekiyor. Milli Takımların alt yaş kategorilerinden sonra A Milli Takım’a yükselmesine kesin gözüyle bakılan Yasemin, orta oyuncu pozisyonunda görev yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!