Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

Güncelleme Tarihi:

Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 09:29

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. ZanlıYasin Hayal, “Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu C Blok'un yan çıkışına yaklaştırılan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı bir midibüse saat 08.45 sıralarında Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan kişilerden bazıları bindirildi. Bu aracın konvoy halinde hareketinden 15 dakika sonra bir başka polis midibüsüne bindirilenler de polis eşliğinde Beşiktaş'a hareket etti.
Bu araçlarda, Ogün Samast'ın da aralarında olduğu 5 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin çevresinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Çırağan Caddesi ile adliye arasında geçiş yapılan bütün yollar üzerinde barikat kuran polis, adliyeye ulaşmak isteyen kişileri kontrolden geçirdi.

Ogün Samast'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait bir midibüsle yola çıkartılan Ogün Samast, saat 09.20'de Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne ulaştırıldı.

Üzerinde polis yeleği ve şapkası bulunduğu görülen Samast, polislerin önceden oluşturduğu koridordan geçirilerek adliye binasına alındı.

İlk gruptan yaklaşık yarım saat sonra, Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi getiren ikinci konvoy da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne ulaştı.

Yine polislerin oluşturduğu koridordan adliye binasına alınan şüphelilerden Yasin Hayal, “Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı” diye bağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!