Haritadaki işaretler ne anlama geliyor

Güncelleme Tarihi:

Haritadaki işaretler ne anlama geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 16:14

Münih’te devam eden NSU davasında tanık olarak dinlenen polis memuru, çetenin hücreevinde bulunan şehir haritaları üzerindeki işaretlerin ne anlama geldiğini anlattı. Polisin anlattığına göre çete, çeşitli şehirlerde Türkler ve Müslümanlar hakkında bilgi toplamış.

Haberin Devamı

Münih’te devam eden NSU davasında dün müdahil avukatlar, sanık Holger G. hakkında daha önceki ifadesini çürütecek deliller dosyası hazırladı. NSU çetesine silah ve kimlik temin etmekle suçlanan Holger G., mahkemeye başlangıçta bazı itiraflarda bulunmuş ve 30 yaşına girdiği 2004 yılında, neonazi çevreyle ilişkisini kestiğini söylemişti. Ancak müdahil avukatlar, Holger G.'nin 2011 yılına kadar neonazilerin etkinliklerine katıldığını gösteren delil dosyasını mahkemeye sundu. Ayrıca Holger G.'nin bilgisayarı ve cep telefonunda azılı neonazilerle bağlantısını gösteren belgeleri verdi.

HAYALİ TANIK KESİNLEŞTİ

Duruşmada ‘hayali tanık’ da görüşüldü. Köln'deki bombalı saldırıda yaralananlar arasında gösterilen Meral Keskin adlı tanığın ‘hayali’ olduğu kesinleşti. İki yılı aşkın bir süredir devam eden NSU davasında Meral Keskin adına müdahil avukat tüm duruşmalara gelmiş, ancak müvekkili tüm çağrılara rağmen tanık olarak mahkemeye gelmemişti. Bunun üzerine tanığın hayali olup olmadığı tartışması başlamıştı. Duruşmada Meral Keskin adında bir tanık olmadığı belirlendi.

KİEL’DE DE PLANLAMIŞLAR

Duruşmada, bir kadın polis memuru, üçlü çetenin evinde bulunan haritalarla ilgili bilgi verdi. Almanya’nın birçok kentine ait şehir planları üzerinde çetenin işaretleri ve notları bulunuyor. Bu işaretlerin bir çoğunu çözemediklerini söyleyen tanık polis, Kiel haritası üzerinde de Türk ve İslam cemiyetlerine ait dernek adreslerinin işaretlendiğini ve bunun daha önce bu yerler hakkında çok bilgi topladıkları anlamına geldiğini anlattı. Polis tanık ayrıca Dortmund şehir planı üzerinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı semtin işaretlenerek, üzerine çetenin elle “Köln Mülheim’daki gibi bir semt” diye not düştüğünü belirtti. Çete Müllheim’da Keup Caddesi’nde 2004’te bombalı saldırı düzenlemişti. Dortmund şehir haritasında Mehmet Kubaşık’ın öldürüldüğü Dortmund’taki Malinckrodt Caddesi’nin de işaretli olduğu kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!