Tavuk haberleri sayfasında Tavuk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 19385 Tavuk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tavuk eti genellikle pişirildiği zaman tüketilmektedir. Ancak bazen artan tavuk eti veya daha sonra kullanılmak üzere pişirilen tavuk eti buzluğa atılmaktadır. Ayrıca çiğ olan tavuk eti de zaman zaman buzlukta saklanmaktadır. Bundan dolayı tavuğun bozulma süresi çok merak edilmektedir. Peki, Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk yenir mi? Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk zehirler mi? İşte, o detaylar
#TavukAntalya'da yayladan eve dönerken yoğun kar yağışı sebebiyle eşiyle birlikte yollarını kaybedip kaybolan 70 yaşındaki Naciye nine, 2 kuzusu ve 1 tavuğuna sarılmış halde ağacın altında bulundu. Kurtarma ekipleri tarafından aşağı indirilen yaşlı kadın ve eşi, sağlık ekiplerini ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
#AntalyaBursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Cerrah Mahallesi Kalburt mevkisinde faaliyet gösteren mobilya fabrikasının çatısına tadilat için çıkan inşaat ustaları Ümit O. (40) ile Radihan C. (38), lodos nedeniyle dengesini kaybederek, 4 metre yüksekten düşerek yaralandı. Tedaviye alınan Ümit O. ve Radihan C.’nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
#BURSAHakkari'nin Yüksekova ilçesinde elektrik ustası olarak çalışırken hobi amaçlı 10 tavuk alan Fatih Yüksekova (42), 3 yılda hayvan sayısını bine çıkardı. İşini bırakıp organik yumurta üretimine başlayan Yüksekova, özenle baktığı tavuklarından günlük aldığı 800-850 arasındaki yumurtayı müşterilerine ve marketlere sattığını ve iyi bir kazanç elde ettiğini söyledi.
#HakkariTavuk eti ile farklı farklı tarifler hazırlanarak sofralara lezzet katıyor. Ancak tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Yapılan araştırmalar neticesinde tavuk etinin pişirilmeden önce yıkanmaması gerektiği belirtiliyor. Peki tavuk eti pişirilmeden önce yıkanmalı mı? İşte konu hakkında bilgiler...
#Tavuk Eti Yıkanır MıMarketten alınan tavuk yıkanır mı sorusu, günlük hayatta en çok ikilemde bırakan konulardan birisidir. Tavuk pişirmeden hemen önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusu kafanızı karıştırmasın. Yapılan araştırmalara göre tavuk, yıkandığında bakterileri yok etmek yerine etrafa yayılmasına neden oluyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve diğer sağlık kuruluşları, tavuğu yıkamak yerine, doğrudan pişirmenin en güvenli yöntem olduğunu belirtiyor. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TavukAvcılar'da, çevreden ağır koku geldiği yönünde yapılan ihbar üzerine verilen adrese giden ekipler, yaklaşık yarım ton bozuk, kokmuş ve renk değiştirmiş tavuk eti deposunu ortaya çıkardı. Tavuk ürünleri toplanarak imha edilirken, ruhsatsız olduğu belirlenen depo mühürlendi.
#İstanbulTİCARET Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı, 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.
#TİCARET Bakanlığıİşten eve gelirken dolapta çıkardığınız tavuk olduğunu düşünürken eve geldiğinizde aslında tavuğu dondurucudan çıkarmadığınızı fark ettiniz. İşte o zaman ne yapacağınızı bilemiyorsanız biz sizin için 6 farklı tavuk çözme yöntemi derledik. Zamanla tüm bu yöntemlerin hepsini deneyip en iyi sonuç aldığınızı seçebilirsiniz. O zaman tavuk çözme yöntemlerine geçelim…
#LezizEn değerli besinlerin başında tavuk eti gelmektedir. Özellikle haşlanmış tavuk ve tavuklu pilav oldukça sık tüketilmektedir. Birçok yemekte kullanılan tavuk eti çoğu zaman pişirildikten sonra veya çiğ olarak buzluğa atılmaktadır. Buzluktaki tavuk bozulur mu? Donmuş ve tarihi geçmiş dolapta duran tavuk bozulur mu tüm detayları ile derledik.
#TavukTereyağlı tavuk yemeğinin 77 yıl önce "icat edildiği" restoranın kurucularının torunları, tarifin kime ait olduğuna dair bir anlaşmazlık yaşıyor. Üstelik mahkeme şikayetçi yönünde karar verirse, karşı taraf yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak. Peki kim haklı?
#YEMEKCoşkun Sabah yumurta ticareti işinden elini ayağını çekti. Yumurta çiftliğinin kapısına kilit vuran sanatçı, “Çok yorucu oluyordu ve başında olmayınca bu işler öyle kolay yürümüyor. O yüzden devir bile yapmadan kapattım. Oradan aylık kazandığımı zaten ben bir ekstradan alıyorum” dedi.
#COŞKUN SABAHÜnlü beyin araştırmacısı Prof. Dr. Türker Kılıç, çocukların yeteneğinin tıpkı hastalıklar gibi MR ile görüntülenebildiğini söylüyor: “Biz artık beyindeki merakı görüntüleyebiliyoruz. Enstrüman çalmaya ya da matematiğe yatkınlığını 4-5 yaştan itibaren beyin MR’ında görmek mümkün.”
#Türker KılıçYeni yıl kararları alındı, listeler hazırlandı. Büyük ihtimalle çoğumuzun yapılacaklar listesinin başında, kilo vermek ve sağlıklı beslenmek var. Hepimize zor gelse de aslında uygulaması gayet basit ama etkisi güçlü olan bazı yeme sırlarıyla alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz. İşte 2025 model sofra sırları...
#Berrin YiğitGünlük hayatımızda sıkça kullandığımız ve yaşamımızı kolaylaştıran pek çok ürünün, mikroplastikler ile dolu olduğu tespit edildi. Araştırmalar, mikroplastiklerin DNA hasarı ve kanser gibi sağlığımıza olumsuz etkilerini ortaya çıkartırken tüketmekten kaçınmamız gereken ürünler sıralandı.
#MikroplastikAslan burcu erkeği, cömert olmasıyla bilinir. Yer aldığı ortamda cömert ve eğlenceli davranışlar sergileyen aslan burcu erkeği, elini cebine atmaktan hiç kaçınmaz. Aslan burcu erkeğinin fiziksel ve temel özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları, iş, aşk ve cinsel hayatı hakkında bilgiler..
#Aslan Burcu ErkeğiMasamız bir hindiyi bitirecek kadar kalabalık değilse pişirilecek en iyi yeni yıl yemeği fırında ya da kızarmış tavuktur. Geçen hafta Lezzetli Hayat Instagram hesabımızda “Yılbaşı sofranızda hangisini tercih ediyorsunuz” diye sorduk ve yanıt verenlerin yüzde 63’ü tavuk dedi; biz de ünlü şeflerden az bilinen, leziz tavuk tarifleri aldık. İster bütün ister doldurulmuş parça tavuk tariflerimizden biri mutlaka size göre…
#Yazgı PatarYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANGıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
#Gıda SahtekarlığıTrendyol Süper Lig'de ilk devrenin sona ermesiyle birlikte dikkat çeken detaylar da bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Yazarımız Murat Fevzi Tanırlı, hakemler hakkındaki dikkat çeken gerçeği açıkladı.
#TFFFevzi Kızılkoyun. Hürriyet muhabiri. Mert Gökhan Koç. Hürriyet fotomuhabiri. İki arkadaşımız da Suriye’de meydana gelen baş döndürücü olayları yakından izlediler. 22 gün kaldılar bölgede. Sednaya Cezaevi’nden inanılmaz haberler geçtiler. Esad’ın Captagon fabrikasına girdiler. Hayalet kasabaları görüntülediler. Röportajlar yaptılar, manşetler çıkardılar. Suriye’deki yeni hayatın resmini çektiler. Alınlarının akıyla Türkiye’ye dönen bu iki mesai arkadaşıma aklımdaki tüm soruları sordum.
#Fevzi KızılkoyunDenizli'nin Merkezefendi ilçesinde mayıs ayında yatağında ölü bulunan Cennet Özveren’in (34), yediği kızarmış tavuktan zehirlendiği belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan kızarmış tavuğun alındığı iş yerinin sahibi Sezgin Demir (43), tutuklandı.
#DENİZLİCennet çorbası, soğuk kış günlerinde içini sıcak tutacak nefis bir tarif. Bu çorba mısır unu ile hazırlanıyor. İçerisine eklenen sebzelerle de daha lezzetli hale geliyor. Oldukça da doyurucu. Eğer sofranızda cennet çorbasına yer vermek isterseniz, yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cennet ÇorbasıDünyada milyonlarca Türkiye'de ise on binlerce kişiyi etkiliyor. Zamanla hastaların görme yetilerini tamamen kaybetmelerine yol açıyor. Bu hastalığın tedavisi ise en azından şimdilik ne yazık ki yok. Peki neden oluyor ve en çok kimlerde görülüyor?
#SağlıkAlmanya’da yaşayan Sevda Çelik, koronavirüs salgını sırasında sosyal medyada amatörce başladığı yemek tarifleri paylaşımlarıyla büyük bir başarıya imza attı. Kısa sürede 2.3 milyon takipçiye ulaşan Çelik, bu süreçte bir de yemek kitabı yayınlayarak mutfak tutkusunu farklı bir boyuta taşıdı.
#AlmanyaTavuk eti genellikle pişirildiği zaman tüketilmektedir. Ancak bazen artan tavuk eti veya daha sonra kullanılmak üzere pişirilen tavuk eti buzluğa atılmaktadır. Ayrıca çiğ olan tavuk eti de zaman zaman buzlukta saklanmaktadır. Bundan dolayı tavuğun bozulma süresi çok merak edilmektedir. Peki, Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk yenir mi? Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk zehirler mi? İşte, o detaylar
#TavukGeyik eti, kırmızı et grubunda yer aldığı için, sığır ve koyun eti gibi protein ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Bununla birlikte, yaban etinin genellikle daha düşük yağ içeriği ve daha zengin bir lezzeti olduğu söylenir. Geyik eti helal olabilir, ancak bu etin helal olması, doğru şekilde kesilmesine ve İslam’a uygun kurallara göre avlanmış olmasına bağlıdır. Peki, Geyik eti yenir mi? Geyik eti helal mi, haram mı? İşte, o detaylar
#Geyik Eti Yenir MiKendinizi sinema dünyasının ünlülerinden biri yerine koyun bir anlığına... Genç ve güzelsiniz, iş teklifleri arka arkaya geliyor... Dört bir yanda hayranlarınız filmlerinizi izlemek için salonlara hücum ediyor... Kazandığınız para da cabası.. Üstelik de bu alanda ünlü bir ailenin soyadını taşıyorsunuz... Önünüzde hiçbir engel duramaz gibi görünüyor değil mi?
#İsabella RosselliniDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusTarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalardan milli içeceğimiz çay da nasibini aldı. Geçtiğimiz haftalarda bakanlık dört çay markasının ürünlerinde doğal olmayan gıda boyası kullanıldığını duyurdu. Bu boyalar, çayın rengini artırmak amacıyla kullanılıyor ve uzun vadede ciddi zehirlenmelere ve sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, bu ürünler nasıl denetimden geçiyor? Çaydaki hileleri anlamanın bir yolu var mı? Hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık, çay alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#ÇayTürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeMasterChef Alper hayatı ve biyografisi ekran başındakilerin dikkatini çekiyor. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de eleme adaylarından biri de bu hafta Alper Öztamur oldu. Hamburger, döner ve fast food yemeklerine hakim olan MasterChef Alper ilk turda panelenmiş tavuk yüreği yaparak şeflerden üç evet almıştı. Daha öncesinde Alper Öztamur, Mehmet Şef'in sunduğu Masterclass derslerine katılmış. Peki, MasterChef Alper kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, o isimle ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Alper KimdirProtein son dönemde beslenme dünyasının en popüler başlıklarından biri haline geldi. Spor salonlarında, market reyonlarında ya da sosyal medyada ‘yüksek proteinli’ ibaresini görmeden geçmek neredeyse imkânsız. Peki, protein neden bu kadar önemli? Gerçekten herkesin vazgeçilmezi mi, yoksa sadece dönemlik bir trend mi?
#Berrin YiğitBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolGünümüzde sağlıkla ilgili tartışma konularının başında uzun ömür geliyor. 100 yaşını aşmış insanların sayıları hızla artarken uzmanlar asıl önemli olanın hastalıkların pençesine düşmeden yaşlanmak olduğunu belirtiyor. 102 yaşındaki Hilda Jaffe de bunu başaranlardan. 14 yıldır New York'un en hareketli bölgelerinden birinde tek başına yaşayan ve her işini kendi gören Jaffe, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının ardında yatan sırları anlattı.
#Sağlık