Tava haberleri sayfasında Tava hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3005 Tava haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Malatya Yeşilyurt’ta restoran ararken beni yemek yemek için bir kasaba götürdüler! Çok şaşırdım. Etler ve sebzeler bir kaba kondu; kabı karşıdaki fırına vermemi söylediler. Yemeği orada pişirdiler. Tattığım anda lezzetine bayıldım! Etin; domates, biber, sarımsak ve kuyrukyağıyla pişirildiği bu yemek, Malatya mutfağındaki favorim!
#PatlıcanBalık avı yasağı Marmara, Karadeniz ve Ege için 1 Eylül’de sonlandı. Akdeniz’deyse 15 Eylül’de bitecek. Bereketli denizlerimizin sahip olduğu çeşitlilik sofralarımıza da yansıyacak elbette. Balık türlerini korumanın önemine değinen yemek kültürü yazarı Ayfer Yavi “Bu ay istavrit, sardalya, barbunya, tekir, çipura, lüfer yağlanır, lezzetlenir. Palamut irileşir ve bollaşır” diyor. Beslenme uzmanı yazarımızBerrin Yiğit’e göreyse balık, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru...
#BalıkBir yanda kabuklarını yavaşça aralayıp limon sıktıktan sonra beşer onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Diğer yanda tarator eşliğinde, çıtır çıtır kızarmış midye tava... Okurlarımız bu hafta sosyal medyada bu iki lezzeti kıyasladı, hangisini daha çok sevdiklerini anlattı. The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve evde midye dolma ve midye tava yapmak isteyenler için tariflerini püf noktalarıyla birlikte paylaştı.
#MidyeSac, demir, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu hammaddelerde yaşanan fiyat yükselişi saklama kapları, küçük ev aletleri, tencereler, tavalar, ütü masaları, kurutmalıklar, demlikler ve yemek takımlarına yüzde 25-30 zam olarak yansıdı. Üreticiler, sadece iç piyasada değil ihracatta da sıkıntı yaşandığına dikkat çekiyor.
#GazetehaberleriKahvaltılarımızı güzelleştiren, hafta sonunu özel kılan, bize göre akıtma, dünyaca bilinen adıyla krepleri hazırlamak aslında o kadar da zor değil. Bunun için ihtiyacınız olan incecik bir krep hamuru ve işinizi kolaylaştıracak yapışmaz bir tava… Sonrasında ister pudra şekeri ve meyvelerle tatlandırın, isterseniz de reçel ve peynirle farklı tatlar yakalayın, seçim sizin. İşte başarılı kreplerin ipuçları…
#Krepİş insanı Erkan Başboğa 1.5 aylık eşi Zeynep Melis Başboğa ile teflon tavanın çizilmesi yüzünden tartıştı. Çift arasında yaşanan tartışma sonrası Erkan Başboğa, eşini darp etti. Bu esnada Zeynep Melis Başboğa karnından bıçaklandı. Hastaneye giden Başboğa, kendi kendini bıçakladığını söyledi. Savcılık, Erkan Başboğa’ya 3 yıl hapis istemiyle dava açtı.
#GazetehaberleriEDİRNE’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğerini tanıtmak için bir müze kuracaklarını söyledi. Edirne’nin ünü ülke sınırlarını aşan ve adına türküler yazılan tarihi tava ciğerini daha da tanıtmak için müze kurulması için çalışmalara başlandı.
#EdirneMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak Teknolojileriİnsanlar evlenir ve genel olarak da hayatlarının sonuna kadar birlikte kalır... Çocuklarını büyütür, onların yuva kurmasına destek olur, gün gelir torunlarını sever en sonunda da hayat öykülerini tamamlayıp bu dünyaya veda ederler.
#Kevin Costner@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkÜnlüler dünyasında çok fazla olaylı boşanma davasına tanıklık etmişsinizdir magazin basınından... Bazıları öyle uzun sürer, öyle ayrıntılar dışarıya yansır ki uzun süre hafızalardan silinmez... Zaten eski eşler de birbirleriyle artık resmen bağlantıları kalmasa da uzaktan uzağa hesaplaşmalarını sürdürürler.
#Kevin CostnerGastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
#YemekAnadolu mutfağının simge fotoğraflarında hep bakır sahanlar, tava ve tencereler vardır. Son dönemde kahvaltı sunumlarının da ayrılmaz parçası oldular. Geleneğimizde oldukça derin izi olan bakır sahanda lezzeti katmerlenen Balkan köftesi ve Kastamonu paçası tariflerimi denerken bakır sahan kullanıp farkı siz de hissedebilirsiniz. Ancak bakırı mutfağınızda ilk kez kullanacaksanız, hemen yandaki uyarı ve önerileri de dikkate alın.
#BakırMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaHayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisSosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosFethiye sahilinde özenli bir restoran Zoi. Ortaklarından Serhat Taşar, “iki kadın veya iki sevgili buraya oturduğunda fonda çalan müzik dahil ortamdan keyif alacakları, iyi yemek yiyecekleri, ne ödeyeceğim diye korkmayacakları bir yer” olmasını istemiş Zoi’nin. Mutfağı da balık pişiricisi Ali Usta’ya emanet etmiş.
#Ebru ErkeHayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonTarım Kredi Tarım Kredi Kooperatif Marketleri kataloğu ile indirimli ürünler raflarda müşterilerin beğenisine sunuldu. 9 Ağustos'a kadar raflarda olacak Tarım Kredi indirimli ürünler listesinde beyaz peynir, hazır mıhlama, osmancık pirinç, yeşil mercimek, nohut, bebek şampuanı, 40'lı tuvalet kağıdı, fındık kreması, tava yoğurdu, raflarda satışta. Tarım Kredi marketlerinde kangal sucuk kg fiyatı 499,90 TL, 400 gram kıyma 147,60 TL, satır köfte 400 gram 184,90 TL, 16'lı kağıt havlu 139,90 TL, 6'lı maden suyu 29,90 TL, salamura siyah zeytin 500 gram 59,90 TL, 350 gram Erzincan tulum peyniri 109,00 TL, 2,5 kg kaymaksız yoğurt 69,90 TL, 1 kg nohut 45,00 TL, 2,5 kg Osmancık pirinç 108,90 TL'den müşterilere ulaştırılıyor. Peki 30 Temmuz- 9 Ağustos Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimli? İşte, 30 Temmuz- 9 Ağustos Tarım Kredi Kooperatif market indirimli ürünler listesi tamamı ve fiyatları...
#Tarım Kredi Kooperatif Market KataloğuMasterChef kim kazandı? sorusunun yanıtı dün geceki eleme turları sonrası belli oldu. Üçüncü haftada ana kadroya giren yarışmacılar belirlenirken, MasterChef Türkiye'nin 29 Temmuz tarihli son bölümünde, 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Elbesan fesleğen ana malzeme ile yaratıcı yemek ve Elbistan tava yemeklerinin yapıldığı gecede, üç yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekHepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon Tavaİki yıl içinde 2,6 milyon kullanıcıya ulaşan Hepsiburada Premium, sunduğu avantajlarla üyelerine toplam 9,9 milyar TL değerinde fayda sağladı. Hepsiburada, 16 Temmuz’da başlayacak olan Büyük Premium İndirimleri ile kullanıcılarına özel fırsatlar sunacak.
#Sponsorlu İçerik2024 MasterChef ana kadroya giren ilk isim dün gece belli oldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye 2024'te ana kadroyu seçmek için final turu heyecanı 12 Temmuz Cuma akşamı başladı. İlk grupta yer alan 12 yarışmacı adayı, Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istedikleri yemekleri ana kadroya seçilebilmek için en kısa sürede hazırlamaya çalıştı. Toplam üç turu başarı ile geçen bir isim MasterChef'te önlüğü kazandı. 3. turda gecenin yemekleri ise Kilis tava, frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü ve yaban mersini ile yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? MasterChef Türkiye'de ana kadroya kim girdi, ilk önlüğü kim aldı? İşte, ayrıntılar.
#Masterchef Ana Kadro