Sevgi Çiçeği haberleri sayfasında Sevgi Çiçeği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 721 Sevgi Çiçeği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye'de yetişen pek çok endemik bitki türü vardır. Sevgi çiçeği de o endemik bitkilerden bir tanesidir. Sevgi çiçeği ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Özellikle bu bitkiyi yetiştirmek isteyen kişiler Sevgi çiçeğinin bakımı nasıl yapıldığını merak etmektedirler. Peki Sevgi çiçeği nedir? Sevgi çiçeği özellikleri nelerdir? Sevgi çiçeği nasıl ekilir? Sevgi çiçeği evde yetiştiriciliği yapılabilir mi? Sevgi çiçeği faydaları nelerdir? İşte Sevgi çiçeği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Sevgi ÇiçeğiDünya’da sadece Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yetişen ve nesli tehlike altında olan ünlü sevgi çiçeğini dolu vurdu. Pazar günü etkili olan dolu yağışı nedeniyle Gölbaşı Belediyesi’nin sevgi çiçeği yetiştirme ve sergi alanındaki 2 binden fazla çiçek zarar gördü. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Kalanlardan tohum alıp tekrar dikeceğiz” dedi. Gölbaşı’nda sevgi çiçeği yetiştiren Hulusi Gürpınar da, “Dolu yağışı, Nuh tufanı gibiydi. Evimin karşısında belediyenin yerini ve burayı gördüm, oturup ağladım" diye konuştu.
#AnkaraDünya’da sadece Gölbaşı’nda yetişen ve nesli tehlike altında olan Sevgi Çiçeği’ni dolu vurdu. Pazar günü etkili olan dolu yağışı nedeniyle Gölbaşı Belediyesi’nin Sevgi Çiçeği Yetiştirme ve Sergi Alanı’ndaki 2 binden fazla çiçek zarar gördü. Başkan Fatih Duruay, “Kalanlardan tohum alıp tekrar dikeceğiz” dedi.
#ANKARAGölbaşı Belediyesi, ilçenin endemik çiçeği 'Sevgi Çiçeği'ni korumak, tanıtmak ve markalaşmasını sağlamak için Çevre Bakanlığı yetkilileri, Gazi, Ankara, Atılım Üniversiteleri akademisyenleri ile TEMA temsilcilerinin katılımıyla tanışma ve işbirliği toplantısı düzenledi.
#GölbaşıDeğerli okurlar... Bu seneki ekim ayı biz Ankaralılar için kutlamalarla dolu geçti. Kalplerimiz coşkuyla Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılına hazırlanırken, bir yandan da aynı coşkuyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara Kent Konseyi ve Kale Meclisi’nin düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle 13 Ekim’de Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılını kutladık.
#29 Ekim Cumhuriyet BayramıBaşkentin en yeni kadın kooperatiflerinden Gölbaşı’ndaki ‘Sevgi Çiçeği Kadın Kooperatifi’ ilçenin tüm değerlerine sahip çıkıyor. Kooperatif Başkanı Selma Coşan, en önemli projelerini şöyle açıkladı: “Hallaçlı Mahallemizin kendine has bir baklavası var. Adı Hallaçlı baklavası. Bunu da üretime katmayı planlıyoruz.”
#GölbaşıÇubuk Belediyesi’nin desteğiyle iki yıl önce kurulan Çubuk Birlik Kadın Girişimi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde kadınlar geleneksel taş değirmende bulgur ve tam buğday unu üretiyor. Kadınlar, “Elimizi taşın altına koyduk. Biz aslında kazanda bulguru değil, bereketi kaynatıyoruz” diyor.
#Çubuk BelediyesiDünya üzerinde birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok bitki türü bulunmaktadır. Fakat çevresel faktörler ve baz nedenlerden dolayı nesli tükenmekte olan pek çok bitki türü de bulunmaktadır. Peki nesli tükenmekte olan bitkiler ve özellikler nelerdir? Türkiye ve dünyada nesli tükenme noktasına gelen bitkiler nelerdir? Ülkemizde ve dünyada nesli tükenmekte olan bitkileri ve özelliklerini sizler için detaylıca derledik.
#Nesli Tükenen BitkiŞüphesiz ki ilkbahar, dünyaya bakma ve onu görmenin en özel zamanı. Kuşlar, çiçekler ve kelebekler gibi birçok canlının görülmek ve duyulmak için harikulade hallerde karşımıza çıktığı bahar, doğanın düğün ve şenlik vakti. Sahnemizse deltalar, boğazlar, ormanlar, göller gibi özel ekosistemler. Anadolu, yedi bölgesine yayılan birbirinden güzel doğal alanlarıyla bizi bekliyor. Gelin, baharda bu şenliğe ortak olalım.
#DoğaAnkara’da 34. Ahilik Haftası kutlamaları, Ulus Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’ndan başladı. Yılın çırağı, kalfası ve ahisine plaket ve sertifika takdimleri yapıldı. ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, “Esnaf ve sanatkarlar olarak Ahilik geleneğine sahip çıkmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz” dedi. İlçelerde de Ahilik Haftası ile ilgili programlar düzenlendi.
#AhilikGazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mecit Vural, Ankara’nın 400 endemik bitki türü ile bu alanda Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu belirterek, bunların 90’ının kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.
#Yasemin KALYONCUOĞLU/AAMogan Gölü’nde devam eden temizlik kapsamında 3.2 milyon dip çamuru daha çıkarılacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Buradaki çalışmalar yapılmadan önce Mogan Gölü’nde sazan, turna, kadife gibi birçok balığa rastlayamazdınız. Bugün hamdolsun balıklarımız geri döndü, çiçeklerimiz koruma altına alındı. Yeni balık türlerini görmeye başladık” dedi.
#Murat YILMAZTürkiye'de yetişen pek çok endemik bitki türü vardır. Sevgi çiçeği de o endemik bitkilerden bir tanesidir. Sevgi çiçeği ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Özellikle bu bitkiyi yetiştirmek isteyen kişiler Sevgi çiçeğinin bakımı nasıl yapıldığını merak etmektedirler. Peki Sevgi çiçeği nedir? Sevgi çiçeği özellikleri nelerdir? Sevgi çiçeği nasıl ekilir? Sevgi çiçeği evde yetiştiriciliği yapılabilir mi? Sevgi çiçeği faydaları nelerdir? İşte Sevgi çiçeği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Sevgi ÇiçeğiPek çok hikayeye konu olan Mine çiçeği oldukça güzel ve hoş kokulu bir bitkidir. Bakımı oldukça basittir ve evin havasını değiştirir. Bu yüzden pek çok kişi Mine çiçeğine nasıl bakılması gerektiği hakkında araştırmalar yapmaktadır. Mine çiçeğinin ekimi, bakımı ve daha pek çok bilgiyi sizler için derledik.
#Mine ÇiçeğiDünyada coğrafi işaretli ürünlerin pazar büyüklüğünün 200 milyar dolar olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi işaret alma potansiyeli olan ürünler, ticaretimizin adeta gizli kalmış hazineleri. Bu hazineleri ticari değere dönüştürmemiz gerekiyor” dedi.
#Gazetehaberleri12 ürünüyle Coğrafi İşaretler listesinde yer alan Ankara’nın 6 ürünü daha tescil bekliyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi İşaret katma değer ve istihdam oluşturuyor, üretici gelirlerini yükseltiyor, kırsal nüfusu yerinde tutuyor, tarımsal üretimin çeşitliliğini teşvik ediyor ve özgün ürünlerin gelişmesini sağlıyor” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLU