Safiye Sultan haberleri sayfasında Safiye Sultan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 330 Safiye Sultan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Haseki Safiye Valide Sultan veya Melike Safiye Vâlide Sultan (d. 1550 - ö. 10 Kasım 1619), Osmanlı Padişahı III. Murad'ın eşi ve Sultan III. Mehmed'in annesidir.
Son olarak ''Yaz’ın Öyküsü'' isimli dizide Umut karakteriyle ekranlara gelen, şimdilerde ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde Safiye Sultan'ın büyük kızı Hümaşah Sultan karakterine hayat veren Vildan Atasever kimdir? Ünlü oyuncu hakkında bilinmeyenleri bugünkü kimdir köşemizde sizler için ele aldık. Detaylar haberimizde…
#Vildan AtaseverMuhteşem Yüzyıl Kösem 17. yeni bölüm fragmanı henüz yayınlanmadı. Dün akşam 16. son bölümü ile ekrana gelen dizide Sultan Ahmed, Safiye Sultan'dan intikamını almıştır. Muhteşem Yüzyıl Kösem'in yeni bölümünde neler yaşanacağı merak konusu. İşte; Muhteşem Yüzyıl Kösem 17. bölüm fragmanı ve gelişmeler.
#Muhteşem Yüzyıl KösemMuhteşem Yüzyıl Kösem'de bu hafta şoke eden gelişmeler yaşanıyor. Sürpriz gelişmelerle izleyenlerini yine ekran başına kilitleyecek olan dizinin yeni bölümünde Sultanların savaşı daha da şiddetleniyor. Saray'da adeta yer yerinden oynuyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem 16. bölüm fragmanı haberimizde.
#Muhteşem Yüzyıl KösemSafiye Sultan kimdir? Başrollerini Beren Saat, Hülya Avşar ve Ekin Koç’un paylaştığı Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Safiye Sultan, Ahmed’i tahttan indirmek için darbe yapıyor. Son bölümünde darbe yapması ile çok konuşulan Safiye Sultan, tarihte kimdir?
#Safiye SultanHayata Anastasia adıyla Tinos Adası’nda başladı. Saraya köle gittiğinde henüz 13’ündeydi. Şimdi, Osmanlı’nın en güçlü kadını olarak anılıyor. Mahpeyker Kösem Sultan... Elimizde tek bir resmi bile olmayan Kösem Sultan, ismiyle müsemma, ömrü boyunca ‘öncü lider’ olmuş. Hikâyesiyse, Solmaz Kâmuran’ın romanı ‘Kösem’de anlatılıyor. Yazarla bu vesileyle bir araya geldik; hem kitabını hem de yakın zamanda kaybettiği eşi gazeteci-yazar Çetin Altan’ı konuştuk.
#AnastasiaGeçtiğimiz bölümde Hülya Avşar seyircinin karşısına Safiye Sultan rolüyle çıktı ve rolünün hakkını vereceğini ispatladı. Muhteşem Yüzyıl bittiğinden beri bütün gözler Kösem Sultan dizisindeydi. Kösem Sultan, geçen hafta yayın hayatına 12 Kasım Perşembe Star TV'de başladı. Tim'sin yapımcılığını üstlendiği dizinin yayınlanan fragmanları sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Hülya Avşar'ın oyunculuğu tartışma yaratmış. Kimi izleyiciler Safiye Sultan rolünü Hülya Avşar'a yakıştıramamış ve eleştirilerde bulunmuştu. Peki, Hülya Avşar'ın canlandıracağı Safiye Sultan kimdir?
#Safiye SultanSafiye Sultan'ı Hülya Avşar'ın canlandıracağı Kösem Sultan dizisinde Kösem Sultan rolünde kimin oynacağı sonunda netlilk kazandı. Muhteşem Yüzyıl dizisinden sonra Kösem Sultan dizisi için hazırlıklara başlayan TIMS ekibi, Kösem Sultan'ı canlandıracak karakteri uzun arayışlar sonunda belirledi. (Kösem Sultan rolü için hangi isimler geçiyordu, daha önce Kösem Sultan'ı kim oynamıştı?)
#Kösem SultanTarihçi, Yazar ve Akademisyen Prof.Dr. Özlem Kumrular, bir sene önce İsviçre’nin Zürich kentinde trafik kazası geçirmiş, kaza sonrasında tedavisinin sürdüğü yoğun bakımda dün hayatını kaybetmişti. Kumrular, Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda defnedildi.
#Özlem KumrularTarihçi, Yazar ve Akademisyen Prof.Dr. Özlem Kumrular, bir sene önce İsviçre’nin Zürich kentinde trafik kazası geçirmiş, kaza sonrasında tedavisinin sürdüğü yoğun bakımda dün hayatını kaybetmişti. Kumrular, Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda defnedildi.
#Özlem KumrularProf. Dr. Özlem Kumrular'ın hayatı, vefat haberinin ardından gündeme geldi. Alınan bilgiye göre ‘Kösem Sultan’, ‘Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan’ gibi tarihi kurgu romanlarının yazarı Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti. Kumrular, geçen yıl İsviçre’de geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaşam mücadelesi veriyordu. ‘İstanbul Eğleniyor’ kitabını kısa süre önce yayımlayan Özlem Kumrular Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Peki, Özlem Kumrular kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti? İşte, yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular'ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
#Özlem KumrularTÜRKLERİN dünyadaki izlerini süren iyi tarihçilerin başında geliyor Prof. Dr. Özlem Kumrular. Avrupa’nın farklı ülkelerindeki arşivlerde ulaştığı belgelerin ışığında ‘Dünyada Türk İmgesi’, ‘Türk Korkusu’, ‘İslam Korkusu’, ‘Osmanlı Habsburg Düellosu’ gibi araştırma kitaplarına imza attı.
#Özlem KumrularEminönü’ndeki Yeni Cami, 6 yıllık restorasyonun ardından dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cuma namazıyla kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam hatip okulu dördüncü sınıfta okurken bir Kadir Gecesi burada Feyzullah Hocamızla vaaz verdik. Bir vaaz o verdi, arkasından ben devam ettim. Bir vaaz da ben verdim. Nerelerden nerelere geldik. Yeni Cami’nin bizde böyle bir hatırası da var” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonunun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açılan 365 yıllık Yeni Cami'de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Camide namazımızı eda ederken şöyle kubbeyi zeminden seyrettiğimde adeta yepyeni bir Yeni Cami'nin meydana geldiğini gördüm" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİstanbul aşkımı bilmeyen kalmadı... Nereye gidersem gideyim dönüp geldiğim, sığındığım yuvamın böyle etkileyici bir yer olması benim için gurur kaynağı. Her sokağı sürprizlerle dolu çok az kent var. Serinlik henüz üşütmezken şehrin kalbinde, Tarihi Yarımada’da bir gün geçirelim. Şehrin sembolleşen yapıları bize hikâyelerini anlatsın.
#HürriyetOsmanlı "Duraklama Dönemi" 1606 ile 1699 yılları arasına denk gelir. Bu dönem özellikle tımar sistemindeki bozulmalar, yeniçeri isyanları ve iç karışıklıklarla Osmanlı Devleti'nin duraklamasına neden olmuştur. Savaş gelirlerinin azalması ve saray masraflarının artması da bu dönemin etkili olaylarından sayılır. Peki Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi padişahları ve savaşları nelerdir? Osmanlı duraklama dönemi konu anlatımını tüm detayları ile derledik.
#Osmanlı Devleti Duraklama DönemiIII. Mehmed Osmanlı dönemi padişahlarından birisidir. III. Mehmed döneminde Osmanlı birçok olay yaşamış ve savaşlara katılmıştır. III. Mehmet dönemi Osmanlı döneminde tartışılmaktadır. III. Mehmed Osmanlı imparatorluğunun 13. padişahı olarak bilinmektedir. Geçen hafta internette en çok araştırılan padişahlar arasına III. Mehmed yer almıştır. Özellikle çeşitli platformlarda III. Mehmed dönemi araştırılmakta ve tartışılmaktadır. Peki, III. Mehmed kimdir? III. Mehmed döneminde Osmanlı devleti hangi olayları yaşamıştır? III. Mehmed hangi savaşlara girmiştir? 3. Mehmet'in hayatı nedir? İşte 3. Mehmet dönemine ait her şey.
#III. Mehmed Kimdir?Osmanlı İmparatorluğunun 22. padişahı olan II. Mustafa, 6 Şubat 1664 tarihinde Edirne'de doğdu. Annesinin adı Emetullah Rabia Gülnüş Sultan, babasının adı ise 39 yıl boyunca hüküm süren IV. Murad'dır. II. Mustafa'nın en önemli özelliği ordu ile birlikte sefere çıkan son padişah olmasıdır. II. Mustafa kimdir, padişahlık yaptığı dönemde hangi olaylar yaşandı? Merak edenler sizin için derledik.
#II. Mustafa Kimdir?I. Mahmut, Osmanlı Devletinin 24. padişahıdır. Tam adı Mahmud Bin Mustafa olan sultanın annesi Saliha Sultan, babası ise II. Mustafa'dır. 1730 yılından 1754 yılına kadar Osmanlı Devletini yöneten 1. Mahmut, en uzun süre tahtta kalan padişahlardan biri olmuştur. 1. Mahmud kimdir, padişah olduğu süre boyunca hangi önemli olaylar yaşandı? Merak edenler için tüm bilgileri derledik.
#I. Mahmud Kimdir?İstanbul genelinde 3269 cami bulunuyor. Tarihi ve mimari izleri ile tarihin farklı dönemlerinden izler taşıyan bu yapılar manevi atmosferleri ile de ziyaretçilerinin gezmekten büyük mutluluk duyduğu mekanlar arasındadır. Bunlardan biri olan Yeni Cami gezi rotaları için alternatif bir seçenektir. Peki, Yeni Cami Nerede? Nasıl Gidilir? Tarihi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Mimarı kimdir? İşte detaylar.
#Yeni CamiBugün dilimize dolanan bazı yerlerin öyküsünü biz ulaştıranlar, oralarla ilgili hem kişisel hem de toplumsal hafızaya not düşen isimlerdir. Binaların banileri kadar, mekânların bir şarkı ya da şiirle zihnimize işleyenler de asar-ı atikanın (eski yapıtlar) sahipleridir desek yanlış bir hükümde bulunmuş olmayız. Bu peşrevden sonra gelelim belleğimizde en az Sinan’ın resmi kadar yer etmiş Yahya Kemal’in sesine. Eski şiirin rüzgârını elinde tutan adam Yahya Kemal, bir Ramazan günü, iftar vaktinin yaklaştığı demlerde Üsküdar’ın Valide-i Atik semtindedir. Etraftaki tatlı telaşa şahitlik ederek yolu adımlıyordur. İftarın dudaklarda bir su hasretine dönüştüğü anları yaşayamamak, şairde bir kalp sızısına neden olur ve evine gittiğinde, ‘Atik Valde’den İnen Sokakta’yı kaleme alır. Şiirinin sonundaki ifadeler, ruhunu temize çekmesinin yanı sıra semtin şaire verdiği ilham kanatlanır mısralarında: “Onlardan ayrılış bana her an üzüntüdür/Mademki böyle duygularım kaldı, çok şükür.”
#ÜsküdarMartı olmak lazım İstanbul’a. Hep gördüklerimize göremediğimiz şekilde bakabilmek, bu şehre yeni anlamlar yüklemek, yeni hazineler keşfetmek için… Tepemizde dönüp duran kuşlar nasıl bir İstanbul görüyor diye merak etmekle başladı her şey. Adını ‘Kanatlarımda İstanbul’ koyduğumuz bir yolculuğa çıktık. Yükseldikçe yükseldik ve bambaşka bir İstanbul’la tanıştık. O kadar yukarıdan bakınca ne trafik, ne kaos, ne kabalık, ne de kalabalık kaldı. İstanbul’da kızdığımız her şey, yerini âşık olunası güzelliklere bıraktı. Sis perdesinin mistik havası, güneşin Boğaz’a saçtığı ışıltı, erguvanların moru, sonbaharın sarısı, karın beyazı karşıladı bizi. Hayran olunası gün batımları, şehrin en sakin hallerine şahitlik ettiğimiz gün doğumları, kuleleri, minareleri, kubbeleri, çatılarıyla büyüleyici bir İstanbul çıktı karşımıza. Bir kez daha anladık ki Napolyon Bonapart boşa dememiş; “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.”
#İstanbul Gezi RehberiKanadalı bir turizm şirketinin araştırmaları sonucu İstanbul'un en iyi turistik yerleri sıralandı. Bunların arasında vakıf eseri olarak ayakta duran ve birçok yerli ve yabancı turisti çeken Mısır Çarşısı, Halı Müzesi, Kapalı Çarşı, Küçük Ayasofya Cami, Sultan Ahmet Cami, Süleymaniye Cami, Fatih Cami yer alıyor.
#İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, restorasyonu tamamlanan Nusretiye Camii ve Mısır Çarşısı için düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, "Tüm milletimden rica ediyorum. Muhalefetten birilerini gördüklerinde şunu sorsunlar: Siz ülkeye hangi büyük yatırımları yapacaksınız? Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksınız, Marmaray mı yapacaksınız, Avrasya Tüneli mi yapacaksınız, 3. Havalimanı mı yapacaksınız, Kanal İstanbul'u mu yapacaksınız? Ne yapacaksınız ya, ne yapacaksınız. Onu söyleyin. Bunlarda milli geliri büyütmek, ihracatı, istihdamı artırmak için sorun bakalım ne yapacaksınız? Bunların eğitim, sağlık, tarım alanında bir projesi var mı? Biz yapacaklarımızla değil, yaptıklarımızla konuşuyoruz" diye konuştu.
#CumhurbaşkanıÖzlem Kumrular, ‘Haremde Taht Kuranlar’ adlı kitabında, Kösem Sultan monografisinden sonra, bu kez Safiye ve Nurbânu Sultanların yaşamöykülerini kaleme getirmiş. Kumrular, özellikle ‘Venedik Devlet Arşivi’nden yararlanarak, Safiye sanılmış Nurbânu’yu inceden inceye yaşatıyor.
#KitapsanatBir yarım günlük Eminönü ziyareti sizi başka çağlara götürecek. Yeni cami ve bilhassa Mimar Sinan eseri ‘Rüstem Paşa Camii’, ama camiye yapışmış, kebapçı, dönerci hamburgerci büfeler ve daha kötüsü zamanında İznik’te özel yapılmış ama sonradan çalınmış çiniler sizi biraz üzecek. Tabi ki Mısır Çarşısı ve Paris’ten kalkan meşhur ‘Orient Express’in son durağı Sirkeci Tren İstasyonunu görmeden ve ‘Hamdi’nin terasında kebap yemeden dönmeyiniz.
#EminönüKapatılan okulların hangileri olduğu belli oldu. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı. Ayrıca aralarında Fatih, Şifa, Gediz, izmir, Süleyman Şah'ın da bulunduğu 15 üniversite de kapatıldı
#Okul