Kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur sorusu, ibadetlerin gerçekleşmesinin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Kurbanın kesilmesinin ardından belirli bir süre boyunca dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden pek çok uzman, bunun kaç saat sürmesi gerektiğine de değindi. Diğer taraftan pek çok vatandaş ise kurban etinin bozulduğu nasıl anlaşılır sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, kurban etinin bozulduğu nasıl anlaşılır ve kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur? İşte, o detaylar
#Kurban EtiKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Eyyam-ı bahur sıcaklarının etkileri Kurban Bayramı süresinde tüm yurtta devam edecek. Sıcaklara karşı önlem alınması gerekir" dedi.
#Eyyam-I BahurÜniversite-sanayi işbirliğine yönelik farklı açılımlar yapan Elvan Grubu, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile de işbirliği protokolü imzaladı. Söz konusu işbirliği kapsamında her iki kurum çikolatanın kitabını yazıyor. YTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç yönetiminde hazırlanacak kitabın sektör için referans niteliği taşıyacağı ifade edildi.
#Yıldız Teknik ÜniversitesiAydın Doğan Vakfı’nın 20’nci Aydın Doğan Ödülü, kısa süre içinde hem Türkiye hem dünya çapındaki etkinliği ve üstün başarısı nedeniyle AFAD’a verilmişti. Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’a ödülünü önceki gece görkemli bir törenle takdim etti.
#AfadCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, önüne koyduğu hedeflere ulaşmasında bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirmenin çok büyük bir katkısı olacağını belirterek, “Esas itici güç, esas çekici lokomotif bu alandır. Türkiye de bunu kavramıştır ve buna göre hukukunu düzenlemektedir” dedi.