Fırıncılar federasyonu ve Halk Ekmek arasında gramaj tartışması yaşandı. Halk Ekmek’in ürettiği pideyi geçen senenin gram ve fiyatından satacağını açıklaması üzerine, Fırıncılar Federasyonu da, Halk Ekmeğin geçen sene 300 gramdan pide satışı gerçekleştirdiğini bu sene 50 gram düştüğünü savundu.
#PideAnkara’da Ramazan ayında, geçen yıl 300 gramı bir buçuk liradan satılan pidenin bu yıl 250 gramı aynı fiyattan satılacak. İki yıldır zam yapmadıklarını hatırlatan Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Esnaf gerekli fedakarlığı yaptı” dedi.
Ramazan ayı yaklaşırken Halk Ekmek Fabrikası ramazan pidesinin 400 gramını 75, 300 gramını 50 kuruşa satacağını açıkladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ise, pidenin azami kilogram fiyatının 2008 yılından bu yana 3-3,75 lira arasında olduğunu belirterek, bu yıl da zam yapılmayacağını duyurdu.
Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, son zamanlarda başkentte döner ustası bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Herkes döner servisini bırakıp motosikletli kuryeliğe yöneldi. Önceden döner ustası olup, sonrasında kurye olanlar bile var” dedi.
#Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet AztekinYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulRize ili ülkemizin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek doğal güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Yıl içerisinde fazla yağış alması nedeni ile çok faydalı bitkileri ve bu bitkilerden beslenen lezzetli ete sahip yayla hayvanları Rize’nin mutfağına değer katmaktadır. Rize mutfağını merak edenler için Rize yemekleri nelerdir? Rize’de ne yenir ve neyi meşhur? Rize mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Rize YemekleriHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaTatil anlayışının temellerinin atıldığı, ülkede kruvaziyer turizmin başladığı yerdir Kuşadası... Her ne kadar İzmir’e bağlı sanılsa da aslında Aydın’ın bir ilçesidir. Aynı zamanda buraya sadece ‘Ada’ diyenler de var. Eğer sadece deniz turizminden ibaret olmayan Ada’ya gelmeye karar verdiyseniz her 15 günde bir tatil rotanızı sizler için oluşturacağım.
#1