Mevsim geçişleri, viral enfeksiyonlar ve soğuk hava astımı tetikliyor. Ancak bu hastalık kişinin normal bir yaşam sürmesine hatta aktif bir spor hayatının olmasına engel değil. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tunçalp Demir: “Dünyada astım hastası olan birçok profesyonel sporcu var.”
#SAĞLIKTürkiye’de görülme oranı yüzde 1,5 olan ve dünyadaki 125 milyondan fazla kişide rastlanan psoriasis (sedef hastalığı) hakkında önemli açıklamalarda bulunan Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, sedef hastalığı olmayan insanlarla karşılaştırıldığında, sedef hastalarının kalp ve damar sisteminde birtakım hastalıkların sıkça görüldüğünü söyledi.
#CiltBiyolojik ajanlar, standart tedaviler ile şifa bulamayan alerji hastalarına umut oldu. Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferda Öner Erkekol, astım ve bazı hastalıklarda bir grup hastanın artık biyolojik ajanlarla tedavi edilebildiğini söyledi.
#SağlıkMeme kanserleri içinde ikinci büyük grup olan ‘Her2’ pozitif hastaları için de iyi haberler var. Türkiye’de ruhsat alıp SGK ödeme listesine de giren ‘ileri teknoloji’ ürünü iki yeni ilaç için uzmanlar, “Büyük bir müjde” diyor.
#Meme Kanseri Sonrası Memenin Tekrar OnarımıDünyada yılda 500 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı konuyor ve bunların yarısı da yaşamını kaybediyor. Ve daha önce böbrek başta birçok kansere karşı kullanılan bir ilaç, rahim ağzı kanserinde de ömrü uzatıyor.
#Rahim Ağzı KanseriTÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) araştırmacıları tarafından geliştirilen ve atmosferdeki olası biyolojik ajan saldırılarından toz bulutlarına kadar her türlü oluşumu uzaktan tespit ve teşhis eden lazer teknolojileri Avrupa'dan tam not aldı.Merkez, Avrupa'nın gökyüzünde olup bitenleri 24 saat izleyen en büyük merkezi, “Avrupa Aerosol Araştırma Lidar Ağı”nın üyeliğine seçildi.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel, organizmayı yabancı moleküllerin zararlı etkisine karşı koruyan antikor yapısına sahip ve "biyolojik ajan" olarak nitelendirilen yeni nesil ilaçların, meme kanserinin tedavisinde devreye girdiğini belirtti.
Brad Pitt için Hollywood’un en yakışıklısı demek çok da abartılı bir ifade sayılmasa gerek… Genç yaşta başladığı oyunculuk kariyerinde zirveye tırmanan ünlü oyuncu yıllar içinde üzerine adeta yapışan bu yakışıklılık etiketinden de sıyrılmayı başardı: Üst üste yer aldığı projelerle oyunculuk konusunda da kendini kanıtladı.
#Brad PittABD’nin güneyinde bir otoyol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği tam 34 yıl sonra tespit edildi. Dosyayı yeniden açan yetkililer aradan onlarca yıl geçmesine rağmen gen testi teknolojisi sayesinde katile ulaşmayı başardı. Peki küçük bir delilden yola çıkılarak dava nasıl çözüldü?
#Soğuk DavaGörsel açıdan görkemli bir yapım olan 2009 tarihli ‘Avatar’ın devamı niteliğindeki ‘Suyun Yolu’ ‘3D’ teknolojisi eşliğinde yine çarpıcı kadrajlar sunuyor ama ‘felaket ortamındaki aile dayanışması’ klişesine sığınarak vasat bir hikâye anlatıyor. Film, yönetmeni James Cameron’ın eski yapıtları ‘Abyss’ ve ‘Titanic’e de göndermelerde bulunuyor.
#Avatar: Suyun YoluHaftalardır sadece Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın konuşulduğu dünya gündemine Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması damga vurdu. Gerek Twitter’da gerekse dünya medyasında satın alma sonrası olabilecekler konuşulurken bu duruma çok sevinen bir grup diğerlerinin arasından dikkat çekicilik açısından sıyrılıyor…
#Elon MuskUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çevrimiçi olarak Rus muhalif gazeteciler ile röportaj yaptı. Röportajın ardından Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'ndan (Roskomnadzor) röportajın yayınlanmaması konusunda uyarı yayınlandı. Asker varken referandumun olmayacağını söyleyen Zelenski, "Ülke topraklarında herhangi bir yasal dayanağı olmayan birlik veya silahlı yasadışı oluşumlar veya başka bir devletin yasal oluşumları varsa, hiç kimse referandumun sonuçlarını saymayacaktır." dedi.
#ZelenskiPestisit insan sağlığı için oldukça zararlı bir üründür. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kısıtlanan bu madde, zararlı organizmaların etkisini azaltmak için kullanılmaktadır. Peki, pestisit zararları nelerdir? İşte, pestisitin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisi ile birlikte türleri hakkında bazı bilgiler
#Pestisit NedirYazar Abdurrahman Dilipak, ‘mRNA ile beyne data yollanabileceği’ni savundu ve “Aşıya karşı kendi bilim kurulumuzu oluşturduk. Uluslararası temaslarımız var” dedi. Bilim Kurulu üyeleri ise bu iddiaların komplo teorisi olduğuna dikkat çekerek vatandaşların bilime güvenmelerini istedi.
#GazetehaberleriPestisit, genellikle haşerelerden kurtulmak için kullanılan ve zehir ihtiva eden bir maddedir. Meyve ya da sebzeleri haşere saldırısında kurtarmak için kullanılan pestisit, her ne kadar gıda ürününün formunu korusa da, insan sağlığına da etkisi çok büyüktür. Peki, pestisit nedir ve zararları nelerdir? İşte, pestisitin zararları hakkında detaylı bilgiler
#PestisitAKSARAY’da cep telefonu satışı yapan İlyas Köse, iş yerine gelen zarfı, eve gelip açtığında içinden çıkan tozdan kendisi, eşi ve 2 çocuğu etkilendi. Zarftan çıkan tozun kimyasal madde olabileceği şüphesiyle Köse ailesi fertleri ile bir kadın komşusu, evin önüne AFAD tarafından kurulan arındırma çadırında dezenfekte edilip, hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 5 kişi hastanenin acil servisinde karantina altına alınırken, ev mühürlenip, çıkan toz da incelemek üzere Ankara’ya gönderildi.
#Aksaray