Zarrab formülü

Güncelleme Tarihi:

Zarrab formülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 00:14

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şarlatan, karanlık, kirli şahıs ve kaçakçı” diye tanımladığı Reza Zarrab’a ilişkin, “Türkiye’de yargılanmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır” dedi. Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TÜRKİYE YARGILANMAK İSTENİYOR
“TÜRK vatandaşı olan İran kökenli karanlık bir şahıs üzerinden adeta Türkiye yargılanmak, sanık sandalyesine oturtulmak, sorguya çekilmek istenmektedir. Buna hiçbir ülkenin hakkı yoktur. Amerika’daki dava siyasallaşmıştır. Sanığı, tanığı, itirafçısı, jürisi, bilirkişisi, savcısı ve yargıcıyla Türkiye’yi hedef alan bir komplo senaryosu sahneye konulmuştur. FETÖ’cü hainler, Türkiye’ye husumet duyan lobiler ve bütün melanet odaklar bu senaryoya dahil olmuşlardır. Zarrab denilen şarlatan, ABD’nin kendi kanunlarına göre bir suç işlediyse, yargılansın ve hak ettiği cezaya çarptırılsın. Türkiye’de işlenen bir suç varsa bunun hesabının sorulacağı yer de Amerika mahkemeleri değil, Türk yargısıdır. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye’ye vermelidir. Ve de Türkiye’de yargılanmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır.

CHP’YE ELEŞTİRİ: ATATÜRK’TEN UTANIN
Siyaset mertçe yapılır, Türk ahlak ve töresine göre yapılır, adam gibi yapılır. Türkiye’nin haysiyeti üzerinden siyaset olmaz. Siyasi hesaplar uğruna Türkiye’yi sırtından hançerlemek ihanetin daniskasıdır.

Bu müflis CHP kafasına soruyorum; oğlan babadan görür at oynatmasını, kız anadan görür sofra donatmasını, peki siz kimden gördünüz böylesi çürük ve çorak siyaseti? Türkiye muhaliflerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Hadi bizden utanmıyorsunuz; bari Atatürk’ten utanın, milletten utanın, ceddimizden utanın, bu da olmadı, hiç olmazsa Allah’tan utanın, Allah’tan korkun.

DERTLERİNİ KÜLAHIMA ANLATSINLAR
Bir kısım siyasi mevta ve marazi tipin MHP’nin milliyetçilik anlayışına itirazları varmış. Bunlar gelsinler de dertlerini külahıma anlatsınlar. Bunların ipiyle suya inilmez, sularına pirinç haşlanmaz. Bir gün camide safa girip, diğer gün kilisede mum yakanlar bizi anlayamaz. Bizim Pensilvanya yetiştirmelerinden, FETÖ’cü yurtsuzlardan duyacağımız bir şey yoktur. FETÖ’nün yörüngesinde kiriştek gibi dönen çürümüşlerin beyhude gayretleri çelik bir halat gibi sağlam olan 7 Ağustos Yenikapı ruhunu, 16 Nisan halkoylaması şuurunu kıramayacaktır.

RUSYA PYD’YE MESAFE KOYMALI
PYD’nin, Soçi’de taraf veya muhatap olarak bahsi geçen kongreye katılımı halinde Suriye’nin toprak bütünlüğünden, bağımsızlığından bahsetmek muhtevasını kaybedecektir. Özellikle Rusya’nın PYD’yle arasına mesafe koyması, PKK’ya kategorik tepki göstermesi temennimiz, isteğimiz ve arzumuzdur.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı telefonla aramıştır. Sanki nedamet getirir gibi değerlendirme yaparak, Ortadoğu’da kaybedilen hayatlardan ve 6 trilyon dolara mal olan bir hatanın varlığından memnuniyetsiz olduğunu adeta ilan etmiştir. En azından bu sözleri gecikmiş bir vicdan muhasebesi şeklinde yorumladığımızı söylemek isterim. ‘ABD’nin artık YPG’ye silah vermeyeceği’ duyurulmuştur. Bunun ne kadar inandırıcı olduğunu zaman gösterecektir. Terör örgütleri Türkiye’ye karşı koz olarak kullanılmaktadır. ABD ise bu karanlığın göbeğindedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!