Yüksek yargının zirvesindeki çift

Güncelleme Tarihi:

Yüksek yargının zirvesindeki çift
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2005 02:00

Danıştay Başsavcılığı’na dün yapılan seçimlerde 10. Daire Başkanı Zafer Kantarcıoğlu seçildi. Zafer Kantarcıoğlu’nun Anayasa Mahkemesi üyesi olan eşi Fulya Kantarcıoğlu ise, dün başkanlık seçimi için yapılan 10. turda da yeterli oyu alamadı.

Harun Çetintemel’in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığı için, Danıştay Genel Kurulu’nda seçim yapıldı. Başsavcılık için 8. Daire Başkanı Güngör Demirkıran, 10. Daire Başkanı Zafer Kantarcıoğlu ve 11. Daire Başkanı İlhan Dinç aday oldu. Seçimlerin 12. turunda Kantarcıoğlu ile Dinç yarıştı. Kantarcıoğlu’na 50, Dinç’e ise 17 oy çıktı. Böylece Danıştay Başsavcılığı’na Zafer Kantarcıoğlu seçilmiş oldu.

Kantarcıoğlu’nun eşi Fulya Kantarcıoğlu da, Anayasa Mahkemesi başkanlığı için yarışıyor. Dünkü 10. turda da Fulya Kantarcıoğlu, en fazla 3 oy alabildi. İlk kez üyelerden Ahmet Akyalçın’a 4 oy çıktı. En az salt çoğunluk olan 6 oy alması gerektiği için Akyalçın seçilemedi. Seçimlere önümüzdeki günlerde devam edilecek.

39 YILLIK HUKUKÇU

1941’de İstanbul’da doğan Zafer Kantarcıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak 1966’da Danıştay Yardımcısı olarak mesleğe başladı. Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevinde bulunan Kantarcıoğlu, 1992’de Danıştay üyeliğine seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!