Güncelleme Tarihi:
Güven, referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri üzerine, “Hakaret edilerek küçük düşürüldüğü” gerekçesiyle 70 bin lira talebiyle Ankara 8. Asliye Hukuk
TOPLUM ÖNÜNE ATTI
“Kılıçdaroğlu, bahsedilen her bir açıklamasında, müvekilli adeta toplumun önüne atmıştır. Davacı müvekkilin ve başkanlığını yaptığı YSK’nın seçim sonuçlarına hiçbir şekilde müdahale etmesi ve seçim sonuçlarını değiştirmesi mümkün değildir. YSK’nın yerleşmiş kararları doğrultusunda ve henüz oy kullanma işlemi devam ederken karar alınmıştır. YSK’nın kararları kesindir. Kararlar yanlış da olabilir. Mahkeme kararlarında olduğu gibi bozulan veya aleyhine karar çıkan tarafların nasıl hakimlere hakaret ve küfür etme hakkı yoksa, davalının da müvekkile yada diğer YSK üyesi hakimlere hakaret ve küfür etme hakkı yoktur.
YAZMAYA UTANDIK
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından sonra Güven’e sosyal medya üzerinde vatandaşlar da ağır itham ve hakaretlerde bulunmuşlardır. Kılıçdaroğlu’nun her bir açıklaması 10 bin TL olmak üzere 70 bin TL manevi tazminatın tahsili ile davacı müvekkile ödenmesine karar verilmesini talep ediyoruz. Her bir ayrı eylem için talep edilen 10 bin TL kesinlikle mağduriyet giderici nitelikte değildir. Dava dilekçesine yazmaktan utandığımız dilekçe ekinde bir kısmını örnek olarak koyduğumuz yüzlerce sosyal medya paylaşımı bulunmaktadır.”
HAKLI ELEŞTİRİ
Kılıçdaroğlu da avukatı Celal Çelik aracılığıyla mahkeme verdiği cevap dilekçesinde, müvekkilinin açıklamalarında eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek, “Kaldı ki eleştirel değerlendirmelerin dayanağı olan YSK’nın; hukuka, vicdana, adalete aykırı tasarrufunun referandumun meşruiyetini ortadan tamamen kaldırdığı ve ülkenin demokrasisine ağır bir darbe indirdiği gerçeğinden hareketle kamu yararı çerçevesinde haklı eleştirilerin yapılmış olduğunun kabulü zorunluluk olarak karşımıza çıkacaktır” dedi. Davanın ikinci duruşması, önceki gün yapıldı. Mahkeme, açılan tazminat talebini reddetti.