YÖK, Brüksel'de 15 Temmuz'u anlatacak

Güncelleme Tarihi:

YÖK, Brükselde 15 Temmuzu anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 22:32

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeleri anlatmak ve YÖK-Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) ortak işbirliği alanlarını görüşmek üzere yarın Brüksel’e gidecek.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Saraç başkanlığındaki heyette, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, ÜAK Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da yer alacak. EUA Yönetim Kurulu heyetinde ise Başkan Prof. Dr. Rolf Tarrach, EUA Genel Sekreteri Lesley Wilson, İtalya Bergamo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stefano Paleari, Norveç Yaşam Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marie Sundli Tveit ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu bulunacak.

YÖK tarafından daha önce de, darbe girişiminin ardından özellikle 1577 dekanın istifasının istenmesine ve üniversitelerde soruşturmalara yönelik yurtdışından gelen eleştiriler üzerine 118 şemsiye kuruluşa, FETÖ’ye karşı önlemleri içeren bir mektup gönderilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!