YKS TYT puan hesaplama nasıl yapılır? YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS TYT 2022 puan hesaplama

Güncelleme Tarihi:

YKS TYT puan hesaplama nasıl yapılır YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu YKS TYT 2022 puan hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 11:26

YKS TYT puan hesaplama sınava giren adayların gündeminde. Öğrenciler, testlere verdikleri cevapların sonucuna göre elde edeceği puanı öğrenmek istiyor. Peki YKS TYT puan hesaplama nasıl yapılır? YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

YKS Puan Hesaplama işlemi TYT ve AYT sınavları için ayrı ayrı yapılacak. TYT oturumunun sona ermesi ve cevap anahtarının açıklanmasının ardından puan hesaplama önem arz edecek. Peki YKS TYT puan hesaplama nasıl yapılır? İşte TYT puan hesaplama detayları...

TYT PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TYT’de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.

A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacaktır.

Haberin Devamı

YKS 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır.

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

BAKMADAN GEÇME!