Türkiye'nin Ladin'i Gülen

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Ladini Gülen
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 00:06

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki ABD ziyareti öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’la FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in iadesini konuştu.

Haberin Devamı

Bozdağ, kritik önem taşıyan görüşmede Türkiye adına, “Delillere güveniyoruz. Mahkemeye gönderin mahkeme karar versin” talebini dile getirdi. Bozdağ, Sessions’a “Usame Bin Ladin sizin için ne anlam ifade ediyorsa, Fetullah Gülen de Türk halkı için aynı anlamı ifade etmektedir ve iade edilmemesi bizleri üzmektedir” dedi.

Göreve başladığında ABD’li mevkidaşı Sessions’ı telefonla arayarak, Gülen’in geçici olarak tutuklanıp Türkiye’ye iadesini isteyen Bozdağ önceki gün Washington’da talepleri bizzat iletti. Bakanlık bürokratları ve FETÖ dosyasına bakan 3 savcı da ABD’li muhatapları ile toplantı yapıp teknik detayları görüştü.

Bakanlık kaynakları Hürriyet’e, Bozdağ-Sessions görüşmesinin olumlu havada geçtiğini ve iki bakanın konuyla ilgili yakın temaslarının süreceğini bildirdiler. Bozdağ, görüşmede, Sessions’a iade talebini şöyle iletti:

DELİLLER YETERLİ
“Ülkemizin talebi Gülen’in ülkenizde yargılanması ve mahkûmiyeti değil, iadesi talebidir. Muhakeme Gülen’in iadesini müteakip Türkiye’de yapılacaktır. Gülen hakkında delillerin ziyadesiyle yeterli olduğuna inanıyoruz. Deliller yeterli değil ise bundan sonra iki ülke arasında bir şahsın iadesinin çok zor veya imkânsız olacağı anlaşılmaktadır.

Üzülerek ifade etmek isterim ki, Gülen’in iadesi ile ilgili ilettiğimiz hiçbir iade evrakı tarafınızdan mahkemelere iletilmemiştir. Bu husus, Türk halkını ziyadesiyle üzmektedir. Beklentimiz ve talebimiz bilgi belgelerin bir an önce mahkemeye iletilmesi ve hukuki sürecin başlamasına imkân tanınmasıdır.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüştü.

BAKMADAN GEÇME!