Türkiye set uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye set uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 00:17

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, TBMM’nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulu’ndaki kapanış konuşmasında ‘terörle mücadele’ vurgusu yaptı. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yabancı düşmanlığı ve hatta sonuçları itibarıyla İslam düşmanlığı belirli ülkelerin sınırlarını aşan bir niteliğe bürünmüş durumda. Günümüz dünyasında hiç birimiz bir yangın çıktığında nasıl olsa dumanı ve ateşi bana gelmez diyemeyiz. Türkiye’ye sağlayacağınız destek ortak güvenliğimize kast eden terör örgütüyle mücadelemize güç katacaktır. FETÖ ile iltisaklı yapılanmalara karşı mücadelemizde sizlerin desteğine güveniyoruz. DEAŞ ve PKK başta olmak üzere insanlığın müşterek değerlerine düşmanlık konusunda birlikte hareket eden tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleye desteğinizi bekliyoruz.

GELİN SETİ GÜÇLENDİRİN
Dünyayı ve NATO’yu ilgilendiren güvenlik krizlerinin önemli bir bölümü ülkemizin yakın çevresinde yaşanıyor. Terör örgütleri karşısında ikircikli tutum içinde olan ülkelerin tamamı da bu tavırlarının bedelini, eninde sonunda kendi toprakları içinde ödeyeceklerdir. Türkiye, terör örgütleriyle Avrupa başta olmak üzere, dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibidir. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, yani bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır. Biz diyoruz ki; ‘Gelin bu seti zayıflatmak yerine, güçlendirelim’. Terörizmle mücadelede Türkiye’ye verilen her destek, o ülkenin kendi geleceğini güvence altına almasına katkı sağlayacaktır. Bilir misiniz Irak’ta ve Suriye’de bizim terör örgütü olarak ilan ettiğimiz örgütlerin elinde dostlarımızın ürettiği silahların çıktığını? Birileri kalkıyor diyor ki onlar eski dönemde verilmiş silahlardı. Öbürleri diyor ki biz PYD’yi YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz. Niye? ‘Çünkü onlar DEAŞ’a karşı savaşıyorlar’. O zaman Nusra’yı da kabul etme. El Nusra, o da DEAŞ’a karşı savaşıyor. Bir terörist bir başka teröriste karşı savaşıyor diye buna iyi diyebilir misiniz?” 

BAKMADAN GEÇME!