Türkiye güzeli, dünya üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye güzeli, dünya üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl 50.'si düzenlenen "Miss World" güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsileden 20 yaşındaki Yüksel Ak dünya üçüncülüğünü kazandı.

Kanal D'nin Türkiye çapında yaptığı yarışmayı kazanarak Türkiye'yitemsil etmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelen Ak, yarışmada önce 75 güzel arasında ilk 10'a kalmayı başardı.

Ak, Mayolu ve tuvaletli geçişlerin ardından batıl inançları olup olmadığı yolundaki soruyu "rüyasında kendisini taç giyerken gördüğünü"söyleyerek yanıtladı. Bu söyleşinin hemen ardından ünlü ABD'li televizyon sunucusu Jerry Springer ilk beşe kalan güzelleri anons etti.

Turizm ve Otel işletmeciliği öğrencisi olan Türkiye güzeli Ak İtalya, Uruguay, Kazakistan ve Hindistan güzelleri ile birlikte ilk beşe kalan finalistler arasında ilan edildi. Bir kez daha sahneye gelen ve son derece heyecanlı olduğu gözlenen Ak, yapmayı en çok istediği şey sorulduğunda aslında matematik mühendisi ya da öğretmen olmak istediğini, ancak Türkiye'deki eğitim sisteminin bir sonucu olarak Turizm-otelcilik işletmeciliği bölümünü kazandığı için bunu gerçekleştiremediğini anlattı.

Verilen kısa arada finalistleri değerlendiren jüri daha sonra sonuçları açıkladı ve Yüksel Ak'ın 2000 yılı Dünya güzellik yarışmasında üçüncü olduğunu ilan etti. Taç giyme töreni sırasında sonderece heyecanlı olduğu gözlenen Ak, salondaki izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Ak'ın üçüncülük tacını giydiği yarışmada ikinciliği İtalya güzeli Giorgio Palmas alırken, dünya güzelliğini ise Hindistan güzeli Triyanka Chopra kazandı. Chopra'nın tacını geçtiğimiz yıl Londra'da yapılan yarışmada dünya güzeli olan bir başka Hintli güzel Yukta Mookhey taktı.

Londra'da yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan ve görkemli törenlerle açılan Milenyum Kubbesi'nde düzenlenen Miss World adlı güzellik yarışması, ilk kez 1951 yılında Eric Morley'in organizasyonu ile gerçekleştirilmişti.

Bundan sonra her yıl tekrarlanan yarışmaya geçen 10 yıl boyunca feminist aktivistlerin baskısıyla ara verilmiş, ancak yarışma geçtiğimiz yıl yeniden Londra'da yapılmaya başlanmıştı.

Bu yıl 50.'si düzenlenen yarışmaya organizasyona hayat veren Eric Morley geçtiğimiz ay 82 yaşında vefat ettiği için katılamadı. Ancak 61yaşındaki eşi Julia Morley onun yerine salonda hazır bulundu ve jürinin başkanlığını yaptı.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!