TSK ilkeleri çiğnenirse Saddam’la Kaddafi’nin ordusuna benzer

Güncelleme Tarihi:

TSK ilkeleri çiğnenirse Saddam’la Kaddafi’nin ordusuna benzer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 03:50

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) yapılan köklü değişiklikleri tarihten örnekler vererek eleştirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

İKTİDARIN ÇOK GÜNAHI VAR

“Türkiye, FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Üstelik bu düşman hem ordumuza kadar girmiş hem de devletin tüm kılcal damarlarına yerleşmiştir. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ve bunu inkâr etmek imkânsızdır. Eğer ABD, 15 Temmuz FETÖ melanetini lanetliyor ve karşısında duruyorsa, kendisini Mehdi sanan meczup teröristi ülkemize iade etmelidir. TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiş, enine boyuna hesap edilmeden, istişare mekanizmaları işletilmeden düğmeye basılmıştır. TSK’nın yeniden yapılanması önemlidir, ihtiyaçtır.

EMİR KOMUTA ZİNCİRİNİ BOZAR

Ancak kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanı’na bağlamanın yeni sorunlar getireceğini, emir komuta birliğini bozacağını görmek durumundayız. İkinci Mahmut, Yeniçeri Ocağı’nı kaldırarak yapmak istediği değişikliklerin önünü açtı, yeni bir ordu kurdu. Ordudaki iyileştirme ve yeni arayışlar ne kadar yoğun ve çok boyutlu olsa da, 1859 Kuleli Vakası’nın önüne geçilemedi, 1876 darbesi engellenemedi. Konu askerle hesaplaşma değil, darbe üreten kaynakları kurutmak olmalıdır. TSK’nın yapısal sorunlarını çözeyim derken, asırlar boyunca oluşmuş ve olgunlaşmış gelenek ve ilkeleri çiğnenirse geriye Saddam veya Kaddafi ordusuna benzer bir kalabalık kalacaktır ki, bu da vatan ve istiklal kaybıdır. Balkanları kaybetmemizin arkasındaki sebep ordunun birbirine düşmesi, siyasete bulaşmasıdır.”

Haberin Devamı

CEMAAT, MHP’YE SIZAMADI

Dün, MYK’yı toplayan Bahçeli’nin, devlet içindeki cemaat yapılanması konusunda 2009’dan beri MHP teşkilatlarına uyarılarda bulunduğunu söylediği öğrenildi. Bahçeli’nin, AKP’nin ve diğer partilerin FETÖ’ye teslim olduğunu ancak cemaat yapılanmasının sızamadığı tek partinin MHP olduğunun altını çizdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!