Trump yorumları: Hayra yormak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Trump yorumları: Hayra yormak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 23:41

DONALD Trump’ın seçim zaferi, Ankara’da siyasette geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bu tercihle birlikte ABD’de yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki Amerika halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında, gerek demokrasi noktasında, gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben şahsım, milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.

Bekir Bozdağ (Adalet Bakanı): Başkanların değişmesi, ilişkilerde köklü değişiklikler getirmiyor ama farklılıklar getirebilir. Halk desteklediğinde kazanıyorsunuz. Manşetlerle, anketlerle kazanan yok.

İbrahim Kalın (Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü): 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sayın Trump’ın yaptığı açıklamaları olumlu değerlendirdik. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğine ve Türk halkının net duruşuna ilişkin çok önemli şeyler söyledi. Bu takdire şayan bir durum.

Mehmet Metiner (AK Parti İstanbul Milletvekili): FETÖ’cülerin adayı kaybetti, hayırlı olsun. Trump sadece FETÖ’cülerin değil, PKK cenahının da başkan olmasını istediği bir aday değildi.

Selin Sayek Böke (CHP Sözcüsü): Bütün yetkililere ve başta Başkan Trump’a hayırlı olsun diyoruz. Diliyoruz ki, dünya için bu denli önemli olan bir pozisyon, dünyaya barışı getirmeyi öncelesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!