Tahliyeye ilk yorum

Güncelleme Tarihi:

Tahliyeye ilk yorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 23:42

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ‘sağlık durumu’ gerekçesiyle önceki gün tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın geçmişte ciddi rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattı imza töreni sonrası açıklama yapan Topbaş, konuşmasına “Soracağınız soruyu biliyorum. Ne sormak istediğinizin farkındayım” diye başladı. Topbaş şöyle konuştu: “Ben bir aile reisiyim. Ailem büyük bir aile ve İstanbul ailesi. Herkesin, İstanbul’da yaşayan tüm bireylerin sorumluluğunu üstlenmiş birisiyim. Davalar üzerinde konuşmayı, değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. Adaletin vereceği karar önemlidir. Burada kalkıp bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur.”

Kavurmacı’nın hastanede mi yoksa evde mi kaldığı soruları üzerine Topbaş “Konuyla ilgili detaylara girmeyeceğim, ciddi bir rahatsızlığı vardı, geçmişte de... Tabii onu kendisi takip edecek” dedi. Damadı ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise Topbaş, “Ben gördüm ama çok fazla değil, sadece bir görüşme imkânım oldu” yanıtını verdi.

'İŞİ YARGIYA HAVALE ETTİK'
BAŞBAKAN Binali Yıldırım dün resmi ziyarette bulunduğu Moldova’da, Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık gerekçesiyle tahliye edilmesine yönelik gazetecilerin sorusuna “İsimler üzerinden yorum yapmak doğru olmaz” yanıtını verdi. Yıldırım, FETÖ ile mücadelenin hukuk çerçevesinde sürdüğünü belirtti:  “15 Temmuz darbe girişiminden sonra işi yargıya havale ettik. Yargı hangi yönde karar verirse o karar tecelli edecek. Tahliyeler oluyor, gözaltılar oluyor... Biz suçluları adalete teslim ettikten sonra alanımız orada duruyor. İsimler üzerinden yorum yanlış olur. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların yüreğini ferahlatacak kararın bir an önce çıkmasıdır. Bunun gayretindeyiz. Adalet mekanizmamıza gerekli destekleri sağlamaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!