Sonsuzluğa uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Sonsuzluğa uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 10:40

Cuma günü vefat eden Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlandı. Demirören için ilk tören İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı. Fatih Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Erdoğan Demirören, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlandı. Demirören için ilk tören saat 10.20'de İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı.

Törene Erdoğan Demirören'in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı. Törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı.

Sonsuzluğa uğurladık

Erdoğan Demirören'in tabutunun üzerine II. Mahmut zamanında yapılmış Kabe kapısı örtüsü serildi.


KORAY YANÇ: UMARIM Kİ BİZİ SEYREDİYORDUR
Erdoğan Demirören için ilk tören sabah saatlerinde Şişhane'deki Holding binası önünde düzenlendi. Buradaki törende Milangaz Genel Müdürü ve Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Koray Yanç şöyle konuştu:

"Saygı değer Demirören ailesi ve çok değerli sevgili dostlarım

Ülkesini seven, bizim babamız, atamız, ağabeyimiz, yol arkadaşımız, can yoldaşımız Türkiye'nin nadide yetiştirdiği en büyük sanayici ve işadamlarından Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdoğan Demirören'i ebediyete uğurluyoruz.

Umarım ki bizi seyrediyordur. Allah bu mübarek ramazan ayında, mübarek bir sala vakti son nefesini veren, kadir gecesinin gününde toprağa intikal eden çok sevgili Erdoğan Demirörenimizi, büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz."

 
HAKKI KAYA: BU ÜLKEYE TUTKUN BİR İNSANDI, TÜRKİYE SEVDALISIYDI
CNN Türk canlı yayında konuşan Demirören Holding Ankara Temsilcisi Hakkı Kaya ise duygularını şöyle ifade etti:

"Böyle bir günde söze nasıl başlayacağını bilemiyor insan. Dile kolay 38 yıl. 1980'in ortalarıydı bu şirkete başladığımda, Türkiye için zor günlerdi. O zor günlerde çok büyük bir dayanışma gösterdik. Türkiye'yi çok seven bir insandı. Hepimiz için en zor zamanlarda ümit aşılayan bir insandı. Çalışmayı çok seviyordu. Günde 18 saat çalışıyordu. Gece saat 1'de, sabah 6'larda konuştuğumuz çok olmuştur. bu ülkeye tutkun bir insandı, Türkiye sevdalısıydı.

Evet, yanında çalışan, ekmek yedirdiği pek çok arkadaşı dostu olmuştur. Ama Türkiye'de bu kadar çok dost biriktirebilen, yardımcı, bu kadar çok hayırsever insanlar bu ülkeyi bir yerlere getirmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye eğer bir takım badireleri atlatmışsa bu özel sektör dinamiklerinin çok büyük katkısı vardır. Onlardan birisi de Erdoğan Demirören'di.


HEPİMİZE BABALIK YAPTI
Ailesini çok severdi. Özel bir ilgisi vardır, torunları, çocukları onun için çok özeldi. Mutlaka vakit ayırırdı. Onlarla mutlak gün içerisinde, Ankara'da birlikte olduğumuz zamanlarda arardı, sorardı. 'Erdoğan Baba' diye hitap ederdik, hepimize babalık yaptı. Çok saygın bir insandı. İş aleminde herkes tarafından ayakta karşılanan bir insandı.

38 şirkete kadar şirketlerimizin sayısının arttığı dönemler oldu. Ve o dönemde bu şirketlerinin her biriyle bizzat kendisi ilgilenirdi. Herhalde günde 500 - 1000 konuşma yapıyordur. Herkesle tek tek ilgilenirdi. Şirketinin her noktasını bilirdi. Mutlaka ve mutlaka bütün çalışanlarıyla yönetici düzeyinde her gün mutlaka görüşürdü. Akşamın belli saat sonrasında ulaşırdı. Takipçi bir insandı. Belki sırlarından birisi de budur. Bir iş verdiğinde onun peşini bırakmazdı."


FATİH CAMİİSİ'NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
Şişhane'deki holding binasında gerçekleştirilen programın ardından Demirören için Fatih Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Camiye cenaze aracıyla getirilen Demirören'in naaşı oğulları Yıldırım ve Tayfun Demirören ile sevenleri tarafından musallaya taşındı.

Demirören'in tabutunun üzerine, 2. Mahmut dönemindeki Kabe kapısı örtüsü serildi. Demirören'in tabutunun yanına eşi, çocukları ve ailesinin adlarının yazdığı çiçekler konuldu. Demirören'in torunları Cemal, Murat, Erdoğan ve Kaan dedelerinin tabutu başında bekledi.


TAZİYE ÇADIRI KURULDU
Cami avlusunda kurulan çadırda taziyeleri, Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören ve Meltem Demirören Oktay, gelinleri Revna Demirören ve Reyhan Demirören ile torunları kabul etti.


Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sanat, siyaset, spor, medya ve iş dünyasından çok sayıda kişi Demirören'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.


CENAZEYE YOĞUN KATILIM
Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Demirören ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, eski Başbakan Tansu Çiller, BBP Başkanı Mustafa Destici, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iş adamları Ali Sabancı, Yılmaz Ulusoy, Faruk Süren, Ali Ağaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret orman, Galatasaray Klübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Galatasaray Eski Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, sanatçılardan Orhan Gencebay, Mustafa Ceceli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, törene katılanlardan Demirören için helallik istedi. Törenin ardından, Demirören'in tabutunu, Başbakan Binali Yıldırım, oğulları ile sevenleri cenaze aracına kadar taşıdı.

 
ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDAKİ AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLDİ
Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in cenazesi, Fatih Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Erdoğan Demirören’in tabutu oğulları Yıldırım Demirören ve Tayfun Demirören ile yakınlarının omuzlarında aile kabristanına getirildi. Erdoğan Demirören’in cenazesi burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

Definin ardından Yıldırım Demirören ve Tayfun Demirören taziyeleri kabul etti. İş, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi de mezarlığa gelerek Demirören ailesine taziyelerini bildirdi. Taziyelerin ardından Yıldırım Demirören yeniden babasının mezarı başına giderek dua okudu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!