Son dakika... 18 hakim ve savcı FETÖ'den açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... 18 hakim ve savcı FETÖden açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 12:50

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak, irtibat ve münasebeti nedeniyle 18 hakim ve savcının açığa alınmasını kararlaştırdı. HSK tarafından açığa alınan 18 hakim ve savcının 'ByLock' içerikleri, etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ/PDY üyelerinin verdiği ifadeler ve elde edilen diğer deliller nedeniyle açığa alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kararın, HSK Genel Kurulunca yürütülen çalışmalar doğrultusunda alındığı bildirildi.

Bu hakim ve savcılarla ilgili soruşturma için HSK müfettişlerinin görevlendirildiği, HSK 2. Dairesi'nin de haklarında yürütülen soruşturma tamamlanana kadar 18 hakim ve savcının geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdiği kaydedildi.

Hakim ve savcıların, haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

DELİLLER BYLOCK İÇERİKLERİNDEN

HSK tarafından açığa alınan 18 hakim ve savcının 'ByLock' içerikleri, etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ/PDY üyelerinin verdiği ifadeler ve elde edilen diğer deliller nedeniyle açığa alındığı öğrenildi.

DHA’nın edindiği bilgilere göre, HSK Genel Kurulu’nun değerlendirmeleri doğrultusunda, açığa alınan 18 hakim ve savcının savunmaları alınacak. FETÖ iltisakları nedeniyle geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılan bu hakim ve savcılarla ilgili soruşturmalar, HSK müfettişleri tarafından yürütülecek. Haklarındaki müfettiş soruşturması tamamlandıktan sonra, meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek. FETÖ bağlantıları tespit edilmesi durumunda meslekten ihraç edilmenin dışında yargı süreci de başlayacak.

Haberin Devamı

ÇÖZÜLEN YAZIŞMALAR DELİL OLDU

2014 yılı Kasım ayında HSK seçimleri öncesi yazıldığı tespit edilen ByLock’a, 17- 25 Aralık sonrası tüm FETÖ üyelerinin katılması talimatı verildiği belirlendi. ByLock’ta hem kullanıcılar, hem de yazışmalar çözülerek soruşturmalar yapıldı. İlk aşamada kullanıcılara yönelik öncelikli operasyonlar yapıldı. Aynı zamanda yazışmalar üzerindeki incelemeler de sürdürüldü. Kullanıcılar ve yazışmalarla birlikte FETÖ'cü yapı çözüldü. 18 hakim ve savcının açığa alınmasına gerekçe olan 'ByLock' içeriklerinin de bu incelemelerden elde edildiği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!