SERİ KATİL OLAYINDA ŞOK AÇIKLAMA:

Güncelleme Tarihi:

SERİ KATİL OLAYINDA ŞOK AÇIKLAMA:
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 17:39

Haberin Devamı

Geier, Almanya çapında yeni cinayetler işleneceğinden hareket ettiklerini belirtirken, seri cinayetlerin ardından oluşturulan zanlı profiline uyan 300 kişinin cinayetlerin işlendiği sırada nerede olduklarının araştırıldığını belirtti.

Geier, "Bu 300 kişi, zanlı profiline uyuyor" derken, çalışmaların sürdüğünü anlattı. 160 polis memuru ile cinayetleri çözmeye çalıştıklarını kaydeden özel Bosporus ekibinin başkanı Geier, "Daha başka cinayetlerin daha işleneceğini tahmin ediyoruz. Ancak ne zaman, nerede ve nasıl olacağını bilmiyoruz" dedi.

Katilin, özellikle ilkbahar ve yaz döneminde cinayetleri işlediğine dikkat çeken Geier, bu nedenle yeni bir cinayet işlenebileceğini tahmin ettiklerini açıklarken, "Belki de yakın zamanda yine faaliyete geçer" diye konuştu.

Katil Nürnbergli mi?

Haberin Devamı

Münihli polisler ise katilin bir ihtimalle Nürnberg'de yaşadığını ve 25 ile 40 yaş arasında olduğunu ve mesleği gereği çok sık seyahat ettiğini tahmin ediyor. Cinayetlerin neden işlendiği konusunda herhangi bir ipucu bulunmadığına dikkat çeken polisler, kurbanlar arasında herhangi bir bağ bulunmadığını ve kriminel işlerle de ilgilerinin olmadığına dikkat çektiler. Bu nedenle akla et yatkın ihtimalin, katilin tek başına ve "Türk düşmanlığından" hareket ederek cinayetleri işlediği tahmin ediliyor.

Hep aynı silah

Esrarengiz cinayetler serisinde biri Yunan, sekizi Türk olmak üzere dokuz kişi Çek yapımı Ceska, 83 tipi, 7,65 çapındaki tabancayla ve hep gündüz vakti öldürüldüler. Son olayda Halit Yozgat adlı genç, Kassel'deki Hollaendische Strasse 82 adresindeki internet cafede kafasına sıkılan kurşunla öldürülmüştü. Cinayetlerin ardından olay yerinde hiçbir ipucu kalmaması güvenlik güçlerinin işini zorlaştırırken şuna akadar cinayetler arasında herhangi bir bağlantı da kurulamamıştı. Alman polisi bir ara, kurbanların İstanbul'daki bir şirketle bağlantısı olduğu gerekçesiyle Türk polisi ile de ortak çalışmıştı. Fakat bu çalışmalar bugüne kadar sonuçsuz kaldı.

Alman polisi ise katil ya da katillerin yakalanmasını sağlayacak ipuçlarını verenlere 300 bin Euro para ödülü koymuştu. Olayın bir an önce açıklığa kavuşması için Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein 33 bin Euro olan ödülün 300 bin Euro’ya çıkarıldığını duyurdu.

 Kimler öldürülmüştü?

Haberin Devamı

Nürnberg 9 Eylül 2000 çiçekci Enver Şimşek

Nürnberg 13 Temmuz 2001 terzi Abdurrahman Özdoğru

Hamburg 27 Temmuz 2001 sebze toptancısı Süleyman Taşköprü

Münih 29 Ağustos 2001 Habil Kılıç

Rostock 25 Subat 2004 Yunus Turgut

Münih 15 Haziran Yunanlı Theodorus Boulgarides

Nürnberg 9 Haziran 2005 dönerci İsmail Yaşar

Dortmund 4 Nisan 2006 büfeci Mehmet Kubaşık

Kassel 6 Nisan 2006 Halit Yozgat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!