Savcıdan FETÖ'cülere: İtirafçı olun

Güncelleme Tarihi:

Savcıdan FETÖcülere: İtirafçı olun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 23:11

FETÖ üyesi olduğu iddia edilen hâkim ve savcılar hakkındaki soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hakan Pektaş, Facebook hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

Pektaş, ‘cemaatçi’ hâkim ve savcılara itirafçı olmaları çağrısında bulunarak, “Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için gelin, anlatın, deşifre edin” dedi. Darbe girişimin ardından önce açığa alınan, daha sonra haklarında gözaltı kararı verilen hâkim ve savcılarla ilgili soruşturmayı koordine eden Memur Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hakan Pektaş, Facebook’ta şunları yazdı:

“Buradan; akrabalarım, arkadaşlarım veya alakasızca bu yazıyı okuyanlar arasında bulunan eski ‘cemaatçilere’ sesleniyorum...Cemaat ehli olmaktan teröristliğe level atladınız ya da atlamak üzeresiniz. Sizden rica ediyorum karşınızdakinin ‘yöneticilerini veya yönetiliş biçimini’ sevmeseniz bile devlet olduğunu unutmayın. Şu yaptıklarınızın Patrona Halil isyanından daha beter olduğunu görün. Başındakini sevmiyoruz diye devlete başkaldırmak hangi kitapta yazar, hangi töremizde var? Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için gelin, anlatın, deşifre edin... Yoksa biliyorsunuz; Türk devletlerinin hiçbiri bir-iki çapulcuya pabuç bırakmadı. Yoksa biliyorsunuz; ya devlet başa, ya kuzgun leşe...”

Haberin Devamı

SARIKAYA İTİRAFÇI OLMUŞTU

Soruşturmada bugüne kadar eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya ile Danıştay’da tetkik hâkim olarak görev yapan Ebubekir Başel, taşrada bir ilçe adliyesinde görev yapan savcı çift ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanarak, ‘yargıdaki Gülen cemaati yapılanmasına’ ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!