Sahte mehdi hareketi

Güncelleme Tarihi:

Sahte mehdi hareketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 03:48

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Olağanüstü Din Şûrası sonuç bildirgesini açıklarken, “FETÖ/PDY dini bir yapı olarak nitelendirilemez. Bu örgütün elebaşı ‘din âlimi’ ya da ‘hocaefendi’ olarak kabul edilemez. FETÖ/PDY hareketi sahte bir mehdi hareketidir” dedi.

Haberin Devamı

20 maddelik sonuç bildirgesine ilişkin Görmez, şunları söyledi:

DİNİ YAPI OLAMAZ

- FETÖ/PDY dini bir yapı olarak nitelendirilemez. Gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören, dini ve dinî duyguları istismar eden; milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini tahrif ve tahrip eden, gayr-i İslamî ve gayr-i ahlakî tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkân devşiren, son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) dinî bir oluşum olarak nitelenemez. Bu örgütün elebaşı ‘din âlimi’ ya da ‘hocaefendi’ olarak kabul edilemez.

- FETÖ/PDY’nin liderine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz. İslâm’a göre Hz. Peygamber’den başka, ‘masum ve tartışılmaz’ bir otorite ve rehber kabul edilemez. FETÖ/PDY açık bir din istismarı hareketidir. Allah adı kullanılarak çeşitli kişilere, yapılara ve hiziplere yönelik davet, insanları din ve Allah diyerek aldatmaktır.

Haberin Devamı

- FETÖ/PDY din kisvesi altında bir güç ve çıkar hareketidir. Her türlü gizli ve kirli ilişkilerini perdelemek, İslâm’ın temel ilkeleri ile bağdaşmaz. FETÖ/PDY hareketi sahte bir mehdi hareketidir. Bu yapının sözde dini söylemlerinde, İslâm’ın temel bilgi kaynaklarından çok, rüyalar, gizemli hikâyeler revaç bulmuş, bunlar aracılığıyla kitleler aldatılıp efsunlanmış, hastalıklı bir zihniyet oluşturulmuştur.

GAYRİAHLAKİ BİR HAREKET

- FETÖ/PDY içinde ahlak barındırmayan bir sır hareketidir. Din alanında gizli faaliyet gösteren, denetime kapalı olan ve özellikle mali kaynakları şeffaf olmayan yapı ve organizasyonların, her türlü şaibe ve karanlık ilişkiyi içinde barındıracağı muhakkaktır. FETÖ/PDY hareketi gayriahlaki bir harekettir. Kendini gizleme, ikiyüzlü davranma, çift dilli konuşma, takiyye gereği helal-haram gözetmeme, kod adı kullanma, bulunduğu ortamda inandığından farklı yaşama, yalan söyleme, tecessüste bulunma, mahremiyeti ihlal etme, şantaj yapma, kayırmacılık, kötü emeller için örgütlü dayanışma gibi yöntemler gayr-i İslâmî ve gayriahlakidir.

Haberin Devamı

- Devleti ele geçirmek amacıyla başta soru hırsızlığı olmak üzere her türlü yolsuzluğu ve hukuksuzluğu yapmak, kul ve kamu hakkına tecavüz etmektir. Böyle bir yöntemi, örgütlenmesinin temel aracı yapmış olan yapı İslamî kabul edilemez. Buna önderlik eden, yol veren ya da göz yuman insanların vicdandan, ahlaktan ve dinden nasipleri yoktur.

- Örgütü ve liderini yüceltici sözde bilimsel çalışmalar ve yayınlar da ilgili kurumlarca incelenerek değerlendirilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!