'Rabbim de milletim de bizi affetsin'

Güncelleme Tarihi:

Rabbim de milletim de bizi affetsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 02:04

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, “Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla her kesim gibi bunlara yardımcı oldum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olağanüstü Din Şûrası’nın açılışında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

MEYDANLARDA SÖYLEYEMEDİK
“ZAMAN zaman duyardık, ‘İşte efendim bunlar silahlı bir örgüt değil.’ Biz de kendilerine derdik ki, ‘Yanlış bir tespitin içerisindesiniz. Bunlar silahı vakti, saati geldiğinde en iyi kullanabilecek bir örgüttür.’ ‘Nasıl olur’ dediklerinde de ‘Bakın bunlar Silahlı Kuvvetlerimiz içinde örgütlenmiş ve vakti saati geldiğinde oradaki silahları millete doğrultabilecek karakterde olan bir örgüttür.’ Tabii bunları kalkıp açık açık meydanlarda söyleyebilecek noktada değildik. Şimdi bu ortaya çıkınca o dostlar gelip ‘Haklıymışsın’ demeye başladılar.

SİNSİ HESAPLARI GÖREMEDİK
Şerif Mardin’in ifade ettiği, daha önce dışlanmış, ötekileştirilmiş tüm kesimleri merkeze taşıma çabamızdan, bu kesimin de istifade etmesini sağladım. Hatta Allah dedikleri için müsamaha gösterdik. Dedik ki ‘Bir ortak yanımız var.’ Ama inanın bana aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının aslında bambaşka niyetlerin, sinsi hesapların aleti, aracı, örtüsü olduğunu uzun süre görmedik, göremedik. 17-25 Aralık darbe girişimi, bu hain örgütün, gerçek yüzünü ilk defa tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğu hamle oldu. Her şey ortadayken ve bu örgütün en başında şahsımı, şema elimize geçti, altında şu anda Başbakanımız Binali Bey, Enerji Bakanımız, oğlum, birkaç iş adamı, bu örgütün çatısında görünen isimler oldu. Bunu dahi anlatırken birçok arkadaşımız yine inanmıyorlardı. Bu noktadan sonra artık şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı.

PKK, PYD İLE BERABERLER
Şayet 17-25 Aralık sonrasında özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvvetler içindeki bir grup silahlı teröristin değil polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük tehdit olarak karşımıza çıkacaktı. Her şeye rağmen bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin. Artık bir yandan bu hain saldırının müsebbiplerinden hesap sorma bir yandan da
muhasebe yapma zamanıdır.

Bazıları PKK terör örgütüyle özdeş hale getiriyorlar, ne alakası var. PKK terör örgütünün elinde doğru dürüst silah yok. Ama bu FETÖ F-16’larla, F-4’lerle, tanklarla, toplarla, helikopterlerle milletine kurşun, bomba yağdırıyor. Yeri geldiği zaman zaten onlar, PYD ve PKK ile beraberler.

PENSYLVANIA'DAKİ ŞARLATAN
Şu saatten sonra Pennsylvania’daki şarlatanın, teröristbaşının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir. Madem ki sevdiklerimizle haşrolunacağız öyleyse herkes kendi yolunda gitmekte serbesttir. Bundan sonra her anlamda mücadele, hesap sorma dönemidir. Bu yapının mayasında ikiyüzlülük olduğu için pişman olduklarını söyleyenler konusunda ciddi tereddütlerimiz var. Türkiye’nin, dini müesseseler konusunda da kendini sorgulamaya, kendine çekidüzen vermeye ihtiyacı vardır.” 

'BUNLARA YARDIMCI OLDUM'
TEK parti döneminden itibaren uzun süre fevkalade yanlış bir şekilde irtica paranoyasıyla, devlet imkânlarıyla dini cemaatlerin üzerine gidildiği dönemlerde, her grup gibi bu yapı da milletimizin kolları, kanatları altında varlığını sürdürmüştür. Rahmetli Özal, Demirel, Ecevit hatta biz de farklı görüşlerden siyasetçiler ve devlet adamları olmamıza rağmen bu yapıya iyi niyetle destek olduk. Açık konuşuyorum, şahsım, ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla her kesim gibi bunlara yardımcı oldum.

BAKMADAN GEÇME!