Piknikte değil görevdeyiz

Güncelleme Tarihi:

Piknikte değil görevdeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 00:27

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin Başika kampındaki TSK unsurlarıyla ilgili “Türk askeri orada kendini piknikte sanmasın” sözlerine, “Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı, asker görev yapar” yanıtını verdi. Yıldırım, dün gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEHLİKELİ VE KIŞKIRTICI
“(Erken seçim iddiaları) Her söylenene inanıyor musunuz? Kafaları karıştırmayalım.

(Irak Başbakanı İbadi’nin açıklamaları) Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı, asker görev yapar. Bizim askerimiz de orada görev yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye’de, Irak’ta yapan sadece biz değiliz. BM yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor. ABD, Rusya, 60 küsür ülkeden orada mücadele eden var. Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan birçok ülkenin askeri var. Bağdat’ın bu açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Askerimiz bugün gitmiş değil. Uzun zamandır orada ve çok anlamlı çalışmalar yapıyor.

LAFLARININ KIYMETİ YOK
Bizim Irak’ın toprak bütünlüğüyle veya Irak’a hasmane, düşmanca bir tutumumuz yok. Bölgenin huzur bulması, çatışmaların önlenmesi için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti, buna takılacağına yıllardır bağrında beslediği ve Türkiye’nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu yapsın. Önce onu yapsın, sonra konuşsun.

(İbadi’nin yabancı asker yok açıklaması) Irak’ta neyin var olduğunu, neyin yok olduğunu biliyoruz. Onun için bu lafların hiç kıymeti harbiyesi yok. Irak neden bu açıklamaları yapıyor, zamanı gelince söyleriz.

(Irak’ın BM’yi toplantıya çağırması) Herkes BM’yi toplantıya çağırabilir; ama BM keşke sorunları çözebilecek iradeye sahip olsa. Mutlaka yeniden yapılanmaya ihtiyacı var.

70 BİNİ AŞKIN FETÖ İTİRAZI
Mini anayasa komisyonu çalışmaları bitti. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için gerek CHP, gerekse MHP genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız.

(Mağdur başvuruları) İşlem yapılanlardan fazla başvuru var. FETÖ burada da yanıltma hareketine girmiş durumda. 70 binin üzerinde itiraz var.

Ne yazık ki anamuhalefet partisi genel başkanı, sanki 15 Temmuz olmamış, bir mağdur edebiyatı gidiyor. Bırak kardeşim, milletin mağduriyeti mi önemli darbecilerin mağduriyeti mi?” 

Haberin Devamı


HESAP SORARKEN ACIMASIZ OLACAĞIZ

Öte yandan Başbakan Yıldırım, 21 Ekim’de yapılacak Afyon kampı öncesi milletvekilleriyle buluştu. “FETÖ ile mücadeleyi iyi anlatın” diyen Yıldırım, “Bu mücadelemizi kin güderek yapmayacağız. Geçmişte şu şöyle yapmış, şu böyle yapmış, hesabının peşinde değiliz. Gerekli hesabı soracağız. Bu konuda da acımasız olacağız” mesajını verdi. Yıldırım, mağduriyetler konusundaki tavrı nedeniyle CHP’yi de eleştirdi. / Turan YILMAZ-Gizem KARAKIŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!