OHAL’in nedeni siyasi ayaklar

Güncelleme Tarihi:

OHAL’in nedeni siyasi ayaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 21:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını, “Amaç darbe girişiminin siyasi ayağını tartıştırmamak” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, işkence iddialarının TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda araştırılması gerektiğini de savunarak, “Bu Türkiye’nin itibarını sarsar. Kurunun yanında yaşın yanması mevzuunda da giderek artış var. Bu mağduriyetlerle FETÖ meşruiyet sağlamaya çalışabilir” uyarısında bulundu. Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında gelişmeleri kurmaylarına değerlendiren Kılıçdaroğlu, Hürriyet’in edindiği bilgiye göre şunları söyledi:

İŞKENCE İDDİALARI ARAŞTIRILSIN

“OHAL’in uzatılması doğru bir karar değil. Bir an önce sonlandırılması gerekiyor. OHAL’in uzatılma nedeni darbe girişiminin siyasi ayağının tartıştırılmaması. Konunun siyasi ayağına mutlaka girilmeli. AKP bundan imtina ediyor. Emniyete girdi, adliyeye girdi, sağlığa girdi, eğitime girdi, camiye girdi, siyasi ayağı olmadan, bu iş olmaz.

Haberin Devamı

İşkence iddiaları mutlaka araştırılmalı, ciddiyetle sorgulanmalı. Bu, Türkiye’nin itibarını sarsar. Kurunun yanında yaşın yanması mevzuunda da giderek artış yaşanıyor. Bu mağduriyetlerle FETÖ uluslararası alanda meşruiyet sağlamaya çalışabilir. Bu nedenle incelenmeli. Başka okul olmadığı için cemaat okuluna gidenler açığa alınıyor, Bank Asya’ya hesap açtıranlar tutuklanıyor. Türkiye kendine güvenen bir ülke, 2016’da işkence kabul edilemez. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun işkence iddialarını araştırması gerekir.”

OHAL’in nedeni siyasi ayaklar

YAKALAYIN

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay, soruşturma kapsamında Tuncay Opçin, Emre Uslu ve Osman Özsoy hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Savcı Can Tuncay, şüphelilerin darbe girişimi öncesinde görsel ve sosyal medyada darbeye zemin hazırladıklarını, darbe girişimi gecesi ise darbeye karşı konulmaması yönünde açıklama yaptıklarını iddia etti. Haklarında birden çok soruşturma bulunan ve tüm çağrılara rağmen ifade vermeye gelmeyen, firari konumdaki Tuncay Opçin, Emre Uslu ve Osman Özsoy’la ilgili talebi İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği değerlendirdi. Mahkeme Opçin, Uslu ve Özsoy hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Haberin Devamı

FETÖ İÇİN 4 SORU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, hükümete 4 FETÖ sorusu yönelterek, “İçinizdeki FETÖ’cüleri ne zaman temizleyeceksiniz?” diye sordu. MYK toplantısından sonra açıklama yapan  Böke şunları söyledi: “Türkiye, AKP’nin 14 yıllık cemaatlerle koalisyonu sonucunda, 15 Temmuz’da felaket yaşadı. Bu felaketin sorumluları cevap vermek zorunda. Kimse siyaseten zarar görmemek için OHAL rejiminin arkasında sığınarak içindeki FETÖ’cüleri himaye edemez. AKP ve hükümete şu soruları yöneltme ihtiyacı duyuyoruz: İçinizdeki FETÖ’cüleri ne zaman temizleyeceksiniz? Devleti 14 yıldır FETÖ’ye teslim etmiş olan AKP’lileri, FETÖ’cüleri daha ne kadar koruyacaksınız? Siyaset içindeki FETÖ’cüleri araştırmak üzere teklif ettiğimiz Meclis komisyonunun kurulmasını neden reddettiniz, neden korkuyorsunuz? OHAL’i içinizdeki FETÖ’cülere can simidi yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!