'O mutabakatı gözümüz gibi koruyacağız'

Güncelleme Tarihi:

O mutabakatı gözümüz gibi koruyacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 02:14

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı mitingiyle büyük bir birlik, beraberlik ve uzlaşma kapısının aralandığını belirterek, “Bu uzlaşma zeminini özenle koruyacağız. Türkiye, eşsiz toplumsal mutabakata varmıştır. Bu mutabakat zeminini gözümüz gibi koruyacağız” dedi. Yıldırım, dün grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÜNYAYA MESAJ VERDİK
“7 Ağustos tarihi bir gün, bir milat, bir dönüm noktasıydı. Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu Yenikapı’daydı. Abdülhamit Han da Mustafa Kemal de Mehmet Akif Ersoy da Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı, Cumhurun reisi, Başkomutan oradaydı. Hepimiz oradaydık, CHP’si, MHP’si, saygıdeğer genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Dünyaya bir mesaj verdik. O mesaj, ‘Devletimiz milletimize aittir ve milletimiz birdir.’ Bu uzlaşma zeminini özenle koruyacağız. Türkiye, eşsiz bir toplumsal mutabakata varmıştır. Bu mutabakat zeminini gözümüz gibi koruyacağız.

ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ
Eli kanlı darbecileri görmezden gelenler, nihayet Türkiye’nin sesini duyabildiler. Bedduacı terörist başı da onu kan dökmeye azmettirenler de Türk milletinin ihtişamını gördüler. Pensilvanya’daki terörist başı için hâlâ ‘delil delil’ diyenler, Türk milletinin talebini gördü. 15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Bu demokrasi tarihinde bir ilktir. Silahlı darbeye karşı, silahsız bir gücün, halkın gücünün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak.

MUTLAKA HESAP SORULACAK
Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere, Türkiye’nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Allah tuzaklarını başlarına geçirdi. Türkiye’yi, Meclis’i bombalatan, Türkiye’nin silahını Türk insanına doğrultan o adam, hak ettiği cezayı mutlaka alacak. O din bezirgânından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak

HUKUK DEVLETİ KAZANDI
Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı, paralel kaybetti, hukuk devleti kazandı. Devletine, Meclisi’ne, Emniyeti’ne, vatandaşına kurşun sıkan katiller kaybetti, demokrasi kazandı. İhanetin hesabını soracağız ve yolumuza güvenle devam edeceğiz. FETÖ, ‘14 Ağustos’u bekleyin’ diyor. 14 Ağustos önemli, çünkü AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümüdür.”

BAKMADAN GEÇME!