Musul için kritik ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Musul için kritik ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 23:39

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, kapsamlı Musul operasyonunda Türkiye’nin pozisyonunu görüşmenin yanı sıra terör örgütleri IŞİD, PKK ve FETÖ ile mücadeleyi ele almak için dün Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Darbe girişimi sonrası seçilmiş hükümete desteğini açıklayan liderlerden biri olan Barzani, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmesinde de Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu bir kez daha vurguladı. Barzani, temaslarında Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesine desteğinin süreceği mesajını verdi. Erbil yönetimi, Kuzey Irak’ta FETÖ’ye ait 30 kadar okulu Bölgesel Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlama kararı almış, örgütün ‘Irak imamı’ olduğu ileri sürülen Nurettin Aytuğ ile darbe girişimi sonrası Zaho’ya kaçan emniyet müdürü Ahmet Duran Bitmez’i yakalayarak iade etmişti. Ele alınan konulardan biri de hazırlıklarının sürdüğü geniş kapsamlı Musul operasyonunda Türkiye’nin oynayacağı rol oldu. Musul’un ekim ayında IŞİD’den temizlenmesi hedefleniyor. 

BİDEN İLE GÖRÜŞEBİLİR
Türkiye, Musul operasyonuna destek verecek Peşmerge’nin kent alındıktan sonra geri çekilmesini, Irak ordusunun kentin alımında daha aktif olmasını istiyor. Türkiye şartları kabul edildiğinde Peşmerge’ye lojistik ve eğitim desteğini kesintisiz sürdürmekten yana. Barzani’nin bugün Ankara’da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la da görüşme yapabileceği belirtildi. 

BAKMADAN GEÇME!