Müdahilik talebi

Güncelleme Tarihi:

Müdahilik talebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 22:08

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açılan ‘çatı dava’ için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin doğrudan zarar gördüğü gerekçesiyle müdahillik talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Orgeneral Akar’ın avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç, müdahillik dilekçesini Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi. Dilekçede, Fetullah Gülen ve diğer sanıklar hakkında ‘Anayasa’yı ihlal, Cumhurbaşkanı’na suikast, cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, askeri komutanlıkların gaspı, kasten öldürme ve hürriyeti tahdit” suçlarından dava açıldığı belirtildi, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması talep edildi.

DOĞRUDAN ZARAR

Dilekçede, “Sanıkların işlemiş olduğu suçlardan doğrudan zarar gören Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar adına, tüm sanıklardan şikâyetçi olduğumuzu, CMK’nın 237. ve diğer maddelerine göre kamu davasına katılma talebimizin olduğunu arz ve talep ederim” denildi. Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan ‘çatı iddianamesi’ Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Davanın ilk duruşması 22 Mayıs’ta yapılacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!