Meclis'te konuştu: Batı DEAŞ’la

Güncelleme Tarihi:

Mecliste konuştu: Batı DEAŞ’la
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 21:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Pakistan Ulusal Meclisi ve Senatosu’nun ortak oturumunda Batı’yı eleştirdi. Erdoğan, DEAŞ ve El Kaide’nin en çok İslam’a zarar verdiğini belirterek, “Batı DEAŞ’ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların Batı menşei olduğunu tespit ettik” dedi. Erdoğan, parlamentoda özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İSLAM’A KARŞI SAVAŞIN ARACI

“EL Kaide ve onun parçası olarak ortaya çıkan DEAŞ gibi terör örgütleri sadece Müslümanlara karşı zarar veren, İslam’a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Şu anda DEAŞ’a karşı çok ciddi mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi hem içeride hem Suriye’de hem Irak’ta veren ülke konumundayız. Bu mücadeleyi yılmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz. Bu örgütün İslam’la yakından uzaktan alakası yok.

ELLERİNDE BATI SİLAHLARI

İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Yanlarında kimler var? Batı DEAŞ’ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların Batı menşei olduğunu tespit ettik, gördük, görüyoruz. Bütün bunlar kime karşı yapılıyor? İslam dünyasına karşı yapılıyor. Bölünen neresi? Suriye, Irak, Libya. Bölünen neresi? Bakıyorsunuz Afganistan. Bakıyorsunuz Afganistan’da, Pakistan’da güçleniyor. Pakistan terörle mücadele ediyor mu? Terörden kendini kurtardı mı? Kurtaramadı. Türkiye kurtardı mı? Kurtarmadı. Biz de bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sadece DEAŞ değil, PKK ile sürdürüyoruz. PYD ile sürdürüyoruz. YPG ile sürdürüyoruz. Bütün bu mücadelemiz devam ederken silahlar Batı ülkelerinden çıkıyor. Bunu her yerde dillendirmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

DÜNYADAN SÖKÜP ATMALIYIZ

Müslüman kanı dökmekten başka hiçbir maharetleri olmayan katil sürülerini en kısa zamanda İslam aleminden ve dünyadan söküp atmalıyız. Aksi takdirde ne Türkiye ne Pakistan ne İslam dünyası ne de insanlık huzura kavuşacaktır. Biz bu aziz dinin müntesipleri olarak el ele verip sorunların üstesinden gelemezsek Müslümanları içine düştükleri zillet çukurundan da çıkaramayız.

İSLAM’DA BİRLEŞMEYE MECBURUZ

Terör örgütleri, Müslümanlar arasındaki tefrikaları, farklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Müslümanları yaşadıkları bu zelil durumdan kurtarmak için mezhepçilikten etnik ayrımcılığa kadar tüm istismar vesilelerini ortadan kaldırmalıyız. Bizim dinimizde mezhepçilik var mı? Yok. Herhangi bir mezhebin mensubu olabilirsiniz ama onların üstünde dini mübini İslam vardır. Dini mübini İslam’da birleşmeye mecburuz. Bunun için çok gayret etmeliyiz.”

Haberin Devamı

PAKİSTAN MEDYASINA: KABUL EDİLEMEZ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, önceki gün gittiği Pakistan’da dün Başbakan Navaz Şerif’le baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan’ın FETÖ’ye bağlı okulları kapatma kararına değinerek şöyle konuştu: “Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan’da da barınamayacaktır” dedi. Erdoğan, Pakistan medyasına yönelik eleştiride de bulunarak, “Bugünkü (dün) Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabullenilebilecek ifadeler değildir. Onlar bu süreci bizimle yaşamadılar” dedi.

Mecliste konuştu: Batı DEAŞ’la

Haberin Devamı

PAKİSTAN’A ‘2. KURTULUŞ SAVAŞI’ TEŞEKKÜRÜ

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün Pakistan Ulusal Meclisi ve Senatosu’nun ortak oturumuna katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in parlamento binasına gelişini parlamento üyeleri masalarına vurarak karşıladı. Erdoğan’ın konuşması öncesinde Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. Erdoğan, parlamentodaki konuşmasında Pakistan’a teşekkür ederek şunları söyledi: “Türkiye’de 15 Temmuz terörist darbe girişiminin ardından Pakistan’ın devlet yönetimiyle, meclisiyle ve halkıyla bizim yanımızda yer alan ilk ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Meclisiniz ve senatonuzun ayrı ayrı kabul ettiği destek kararlarını memnuniyetle karşıladık. Şahsım ve milletim adına şükranlarımı özellikle ifade etmek istiyorum. Geniş bir siyasi yelpazeyi temsil eden milletvekillerinden oluşan heyetinizin ağustos ayında ülkeme gerçekleştirdiği ziyaret, terörle mücadelemize güç katmıştır. Pakistan FETÖ’nün faili olduğu 15 Temmuz darbe girişimi karşısında İkinci Kurtuluş Savaşı’nda da Türk milletinin yanında olduğunu göstermiştir.”

BAKMADAN GEÇME!