'Mahrem abiler'e 55 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Mahrem abilere 55 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 22:09

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında TSK, Emniyet ve MİT’ten sorumlu cemaatin ‘mahrem abileri’ olarak değerlendirilen sivil imamlarına yönelik operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’nca yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 101 kişiye yönelik 31 ilde eş zamanlı ev ve işyerlerine baskın yapıldı. FETÖ’nün TSK, MİT ve Emniyet imamları olduğu değerlendirilen 55 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve yakalanamayan bazı şüphelilerin ise yurtdışına kaçtıkları belirlendi.

KRİPTOLU İMAMLAR

FETÖ’nün ‘mahrem abileri’ olarak değerlendirilen sivil imamlarının, darbeden 2 gün önce TSK içerisindeki FETÖ bağlantılı kişilerle toplantılar yaptıkları, Akıncı Hava Üssü’ndeki darbeci savaş pilotlarını da Yenimahalle, Ostim ve Kazan’daki evlerde toplayarak darbe bilgisi verdikleri belirlendi. Darbe talimatlarını toplantılarda TSK içerisindeki örgüt üyesi darbecilere ileten sivil imamların, esnaf, öğretmen ve memurlardan oluştuğu kaydedildi. Deşifre olmamak için FETÖ tarafından verilen kod isimleri kullanan, gerçek kimliklerini cemaat üyelerinden bile saklayan sivil imamlar, darbeci askerlerin ifadelerine rağmen deşifre edilememişti. Sivil imamların kimliklerine toplantıların yapıldığı bölgelerde toplanan görüntülerden ulaşıldı. 

Haberin Devamı

EN ÖNEMLİ AYAĞI

FETÖ’nün çökertilmesi açısından sivil imamların büyük önem taşıdığı kaydedildi. FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmaların en önemli ayağını ‘sivil imamların’ oluşturduğu kaydedildi. FETÖ’ye yapılan ‘himmet, parasal ve mali kaynakları’ gizli hücreleriyle talimatların sivil imamlar üzerinden yapıldığı, örgütün tüm çalışmalarının sivil imamlar tarafından yürütüldüğü, bu nedenle sivil imamların deşifre edilmesiyle örgütün en büyük darbeyi alacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!