Mağdur yorumu: 50 Gezi çıkar

Güncelleme Tarihi:

Mağdur yorumu: 50 Gezi çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 21:44

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar hakkında, “FETÖ, mağduriyetlerden dolayı başlayacak toplumsal hareketi de yönlendirebilir. 50 tane Gezi’yi birden görebilirsiniz” dedi. Devlet Bahçeli, önceki akşam yemekte bir araya geldiği gazetecilere özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

Haberin Devamı

‘‘PARTİ BİNALARI BELLİ...’’

“(DARBE gecesi) Uçaklar alçak uçuş yaptığı saatte eve varmak üzereydim. Aracımdan inmeden geri döndüm. Genel merkezde ilk değerlendirmemiz ‘Kalkışma’ şeklinde oldu. ‘Başbakan’ı arayın’ dedim. Ulaşamadılar. ‘Hükümetin yanındayız’ mesajımı ilettim. İnsanların sokakta olduğu bir saatte ateş açılması ‘cinnet’ haline işaret ediyordu. Böyle bir saatte darbe ile alaşağı etmek istiyorsanız bunların mekanları belli, parti binaları belli. Hiçbir parti binasına taş düşmemiş. İyi araştırılması lazım.

(İkinci darbe ihtimali) Yurtta Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğunun ve darbe başarılı olsaydı yönetime kimlerin getirileceğinin açığa kavuşması gerekir. FETÖ, mağduriyetlerden dolayı başlayacak toplumsal hareketi de yönlendirebilir. 50 tane Gezi’yi birden görebilirsiniz. Mağduriyetlerden dolayı oluşan toplumsal hareket toplumsal çatışmaya gider. Darbede başarısız olanlara ikinci darbe ortamı ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Eski partilimiz, dava arkadaşımız Tuğrul aradı beni. Bir dava insanı olarak, ‘Siz ne yapıyorsunuz’ diyerek bizi merak etmiştir. Biz kendisini merak ettiğimiz gibi o da bizi merak etmiştir. Farklı siyasi alanlarda olmak, dostlukları eritiyor ama bitirmiyor.

‘‘17/25 LEVHASI HÂLÂ ODAMDA’’

(Yenikapı ruhu) Beka sorununu çözebilmek için milli birlik ruhu gereklidir. Burada MHP’yi haksız yere kimse, ‘Bilmem neyin stepnesi, arka tekeri’ falan zannetmesin. Eğer bu yolu tercih edenler varsa, o zaman darbe teşebbüsünün sonuç almasından aşırı derece üzüntü duyup tekrar onun tazelenmesini isteyen bir zihniyet vardır. Biz şimdi her şeyi bıraktık da Cumhurbaşkanı’nın her şeyini destekler konuma mı geldiğimizi zannediyorsunuz? Benim hâlâ odamda 17/25 levhası duruyor.

“SARAY MERAKLISI MIYIM”

(Programların Saray’da olması) Yargının açılışında bulunmak mı önemlidir, onun yapılacağı yer mi? Bunu Saray’ın bilmem nesinden dolayı farklılığa düşürmek Türkiye’yi sıkıntıya koyuyor. Ben neden oradaydım, Saray’ın çok mu meraklısıydım.
(Liderler zirvesi) Liderler toplantısında, filan parti de olması lazım deniliyor. Ama o parti olmaktan çıkmış, PKK ile iç içe girmişse neyi konuşacağım? O gelince ben kalkarım.

Haberin Devamı

(MHP’de ByLock’çu vekil) Bize bildirsinler. Mesela F serisi bir dolar olan bir belediye başkanımız çıktı, tutukladılar. Buna benzer bir şey varsa bildirin. Ama ByLock’çu kimdir, ne iş yapar öğrenmek istiyoruz.
(Darbe girişimi Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dahilinde iddiaları) Sağlıklı bir düşünce değil bu. Bir defa 241 kişi demokrasi şehidi olarak her akşam rüyasına girer insanın.

“GEL BAKALIM ENİŞTE”

(Enişte) Hepsi mahkeme aşamasına geçilince herkese sorulacak. Gel bakalım enişte diyecekler. Neyin nesi bu diyecekler. Ortada daha bir şey yok. Bir takım sorular oluşuyor. Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı Marmaris’teki otelde almaya gidiyorsunuz 50 problem çıkıyor. Helikopterler şöyle oluyor, pilotlar böyle oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!