Güncelleme Tarihi:
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında İzmir'in Urla ilçesindeki operasyonda tutuklananlar arasındaki "mütegallibe" (zorba) olarak anılan kişiyle ilgili mağdur ifadeleri, örgüt içindeki baskıcı yapılanmayı gözler önüne serdi.
FETÖ/PDY'ye yönelik ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında Urla Cumhuriyet Başsavcılığı da ilçedeki örgüt yapılanmasına yönelik çalışma gerçekleştirerek, pek çok kişinin ifadesine başvurdu. Alınan ifadeler, elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda örgütle bağlantılı kişilere yönelik operasyon düzenleyen Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 29 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede 26 kişi tutuklanırken, bunlar arasında "mütegallibe" olarak anılan Kurtuluş Nail Hepyalçın ile ilgili ifadeler dikkati çekti.
Aramalarda çok sayıda dijital veri, örgütsel kitap ve dergi, çek-senet, post cihazı, fatura, dekont ve makbuz ele geçirildi.
DARP İDDİASI
Hepyalçın hakkında verilen ifadelerde, bu kişinin örgütün sözde çıkarları doğrultusunda "mafyavari yapılanma" ile hareket ettiği iddiası yer aldı. Darp, yaralama gibi suçlardan poliste kaydı bulunan Hepyalçın hakkında verilen ifadelerde bazı mağdurların, "darp ve tehdit" suçlamasıyla şikayetçi oldukları öğrenildi.
Mağdurlar ifadelerinde, şüphelinin, 17-25 Aralık süreci sonrası FETÖ/PDY aleyhinde konuşan bir kişiyi odaya kapatarak darbettiğini, hükümete yönelik yazıları nedeniyle Zaman gazetesi aboneliğini iptal ettirenleri ise tehdit ettiğini, çevrelerine aboneliği "ekonomik gerekçelerle" sonlandırdıklarını söylemeye zorladığını öne sürdü.
Tutuklanan Hepyalçın'ın ayrıca, Diyanette görevli ya da kamuda çalışan örgüt mensubu ve örgüte yakın kişileri kolladığı, çevrelerine bu kişilerin yanlarında olduğunu göstererek baskı oluşturduğu iddia edildi.
Urla'da 28 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında 32 ev, 2 iş yeri, 3 öğrenci yurdu, 1 şirket, 2 dernek, ormanlık 2 ayrı alan, Özbek mevkisindeki deniz içinde ve kayalık bölgede aramalar yapılmış, çok sayıda dijital veri, örgütsel kitap ve dergi, çek-senet, post cihazı, fatura, dekont ve makbuz ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 29 kişiden 26'sı tutuklanmış, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.