Kışlalı suikastı zanlıları gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Kışlalı suikastı zanlıları gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mumcu suikastı zanlısı Hasan Kılıç'ın verdiği isimlerden önceki gece gözaltına alınan Hakkı Şanlı ile Necdet Yüksel'in Ahmet Taner Kışlalı suikastı zanlısı olduğu iddia edildi.

Evet, bazı şeyler var bakılıyor...

Turizm bölgelerinde gezisini sürdüren ANAP Lideri Mesut Yılmaz, dün Kalkan'dan Kaş'a giderken gazetecilerin, ‘‘Kışlalı'nın katili yakalanmış?’’ sorusuna şu yanıtı verdi:

‘‘Evet, bazı şeyler var, bakılıyor. Sabırlı olun.’’

MUMCU suikastı zanlıları dün DGM'ye sevkedilirken, ‘‘Ahmet Taner Kışlalı suikastı zanlıları yakalandı’’ haberi Ankara gündemine bomba gibi düştü.

Kışlalı suikastına karıştıkları öne sürülen Hakkı Şanlı ile Necdet Yüksel'in de aralarında bulunduğu bazı kişiler, önceki gece gözaltına alındı.

Mumcu suikastı zanlıları sorgularında, kendileri gibi İran'da eğitim verilen bazı kişilerin isimlerini verdiler. Mumcu zanlılarından Hasan Kılıç, İstanbul'da oturan Hakkı Şanlı ve Sincan'da oturan Necdet Yüksel'in adlarını da vererek, ‘‘Bu kişiler Ahmet Taner Kışlalı suikastine katılmış olabilir. Bu kişilerin de İranlılar'la irtibatı vardı’’ dedi.

İran Gizli Servisi Savama'nın Türkiye'de uyguladığı suikast yöntemleri ve teknikleri konusunda bilgi sahibi olan emniyet güçleri, Mumcu zanlılarından aldıkları bilgiler doğrultusunda, Kışlalı suikastının aydınlatılması için peş peşe operasyonlar düzenlemeye başladı.

Önce Hakkı Şanlı İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Ardından Necdet Yüksel, Ankara Sincan'da önceki gece düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Terörle Mücadele ekipleri Sincan'dan başka kişileri de gözaltına aldı. İddiaya göre, Hakkı Şanlı ile Necdet Yüksel, Mumcu zanlısı Hasan Kılıç'la da yüzleştirildi.

Necdet Yüksel'in, Sincan'ın Peçenek Köyü'nde iki gün önce ele geçirilen 47 kilogram plastik patlayıcı, silah ve el bombalarını kendisinin boş araziye attığını itiraf ettiği ileri sürüldü.

Bilgi sızmasın diye Emniyet ve jandarmaya gazeteci yasağı

Son operasyonların ardından, soruşturmayla ilgili olarak dışarıya bilgi sızmaması için gazetecilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na girmesi yasaklandı. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi sürdürülen operasyonlarla ilgili olarak, ‘‘Bizi rahat bırakın. Operasyonlara darbe vurmayın. Önemli bir iddiayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Henüz açıklanacak olgunluğa gelmedi. İddialar doğrulandığı zaman basına va kamuoyuna bilgi verilecek’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!