Kışladan Hevler’e

Güncelleme Tarihi:

Kışladan Hevler’e
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2010 00:00

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi ve kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, terhis olduktan hemen sonra Kuzey Irak’a gitti.

Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle 17 Aralık 2007’de yurtdışından dönerken Esenboğa Havalimanı’nda tutuklanan Demirtaş, ilk önce cezaevine konuldu. 4 ay sonra da askere alınan Demirtaş, 15 aylık askerliğin ardından 24 Temmuz 2009’da Tokat’taki birliğinden terhis oldu. Demirtaş, teskereyi aldıktan sonra Mersin’deki bir yayla evine geçti. Burada 1.5 ay kalan Demirtaş, Diyarbakır’a gittikten sonra geçen yıl eylül Habur Sınır Kapısı’ndan Kuzey Irak’a geçti.
Kandil’de iddiası
Nurettin Demirtaş’ın kardeşi Selahattin Demirtaş, ağabeyinin Kuzey Irak’ın Hevler Bölgesi’nde Batmanlı bir ailenin yanında kaldığını, burada ticaret yaparak hayatını devam ettirdiğini belirtti. Selahattin Demirtaş, “Nurettin Demirtaş’ın Kandil’de olduğu iddialarına” ise “Böyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi.
30 yıla kadar hapis
Hakkında 6 ayrı davada bölücü örgüt üyesi olmak suçundan 30 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Demirtaş’ın dosyaları Yargıtay’da bulunuyor. Kardeşi Demirtaş’ın, verdiği bu bilgilere karşılık istihbarat birimleri ise Demirtaş’ın “Kışladan sonra Kandil Dağı’na gittiğini” ileri sürüyorlar. Demirtaş’ın, Yargıtay’daki dosyaları kesinleşinceye kadar Türkiye’ye dönmeyeceği de iddia ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!