Kan alırken eline iğne batan Kübra KKKA’dan öldü

Güncelleme Tarihi:

Kan alırken eline iğne batan Kübra KKKA’dan öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2009 00:00

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne bir hafta önce kene ısırması şikâyetiyle gelen hastaya serum bağlarken eline iğne batan 18 yaşındaki sağlık teknisyeni Kübra Yazım, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle dün hayatını kaybetti.

Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı bölümün yüksek okuluna devam eden Yazım, tarlada çalışırken sırtına kene yapışan Ayşe Keskin’den cumartesi günü kan aldı. Ancak Yazım, kan alırken iğneyi eline batırdı.

Kene ısıran hasta da öldü

KKKA teşhisiyle tedavi gören Keskin geçen perşembe hayatını kaybetti. Aynı gün Kübra Yazım’ın da yüksek ateş, halsizlik ve titreme şikâyetleri arttı. Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan Yazım, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Sünbül, hastane olarak olayda ihmalleri bulunmadığını belirterek, “Bir yıldır acil tıp teknikeri olarak çalışan Kübra’yı kontrol altında tutuyorduk. Olay günü gereken her şey yapılmış, iğnenin battığı yer kanatılmış, sabunlu suyla temizlenmişti. Ancak Kübra üç gün sonra şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş ve eklem ağrılarıyla kliniğimize başvurdu. Düzelme belirtileri göstermişti. Ne yazık ki, kaybettik” dedi.

Kübra Yazım’ın Samsun’un Şirin Köyü’nde oturan ailesi ve yakınları ise acı haber üzerine hastaneye koştu. Anne Ayşe Yazım ile baba Seyit Yazım, kızlarının ölümünde hastanenin ihmali bulunduğunu iddia ederek, dava açacaklarını söylediler. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise soruşturma için talimat verdiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!