'İnsan hayır demeye utanır ya'

Güncelleme Tarihi:

İnsan hayır demeye utanır ya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 22:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “PKK’nın güdümündeki partinin, FETÖ’nün ve ruhunu bir dolara satmış olanların hayır dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun hayır dediği bir yerde insan hayır demeye utanır ya” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu ve Giresun’da düzenlenen törenlerde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EZE EZE GELELİM

“Sakın ha ‘benim bir oyum var ne olacak’ demeyin. Bak pazar günü herkes sandığa, kimse bu işi ihmal etmeyecek. Herkesi giden gitmeyen arayacaksınız bulacaksınız, sandığa götüreceksiniz. ‘Oyunu kullanmadın mı’ soracaksın. Niye? İhmal yok. Niye? Eze eze gelelim Batı’ya cevap olacak, tamam mı. Unutmayın bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir vatanı kurtarır. Bir oy da yeri geldiğinde ülkenin geleceğini bilerler. Onun için 16 Nisan’da tek bir oyun bile ziyan olmasına izin vermeyeceğiz.

İHANET EDEN TAŞ KESİLİR

Hem FETÖ’yü hem PKK’yı hem DHKP-C’yi hedef alan mücadelede açıkçası kimsenin gözünün yaşına bakmadık bakmayacağız. Ülkemize yönelik terör kuşatmasının merkezi haline gelen Suriye’de önemli operasyon başlattık. Fırat Kalkanı Harekâtı, Kurtuluş Savaşımızdan beri Kıbrıs’tan sonra ikinci defa hakkımızı, hukukumuzu kendi gücümüzle, kendi askerimizle aradığımız bir operasyondur.
Çamalan Yaylası’na giden yolun üzerindeki gelin kayalarını ve onun hikâyesini biliyorsunuz değil mi? Bu kayalar baba ahı alan bir gelinin kafilesine benzetilir. İşte bunun gibi bu ülkenin, milletin ahını alanların iflah olması mümkün değildir. Türkiye’ye ihanet eden taş kesilir taş. 16 Nisan’da bu halkın ahını alanlar yine taş kesilecekler ve sandığa gömüleceklerdir, hiç endişeniz olmasın.

Haberin Devamı

ORALARDA DEVLET KURDURTMAYIZ

Ülkemiz içeride ve dışarıda birçok tehditle karşı karşıyadır. Biz Suriye’de Cerablus’tan girdik. Niye? Orada PYD diye bir terör örgütü vardı, bir DEAŞ vardı. DEAŞ’ı Cerablus’tan sildik attık. El Rai’den de DEAŞ’ı attık. Dabık’a girdik. Oradan da DEAŞ’ı attık. Baktık yetmiyor. El Bab, oraya da ineceğiz dedik. El Bab’a girdik, biraz uzun sürdü çünkü önemli bir merkezdi. Şimdi Münbiç’i konuşuyoruz. Çünkü buradan bize bir tehdit var. Bu tehdidi ortadan kaldıracağız. Onun için şu anda gerek koalisyon güçleri gerek Rusya hepsiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ne PYD’yi ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, ‘Devlet kuracaklar mı?’ diye. Haşa, onlara oralarda devlet kurdurtmayız.

Haberin Devamı

İNLERİNE GİRDİK, GİRİYORUZ

780 bin kilometrekare vatan topraklarımızda kimse ameliyat yapamaz. Yaparsa Tendürek’te, Cudi’de, Gabar, Bestler Deresi’nde olduğu gibi inlerine girdik, giriyoruz ve gireceğiz. Bunları bu ülkeden temizleyeceğiz. Ya gidecekler ya gidecekler. Ordu neye, niçin ‘evet’ dediğini çok iyi bilir. Peki ‘hayır’ diyenler niye ‘hayır’ dediklerini, kimlerle birlikte ‘hayır’ dediklerini biliyor mu? PKK’nın güdümündeki partinin, FETÖ’nün ve ruhunu bir dolara satmış olanların ‘hayır’ dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun ‘hayır’ dediği bir yerde insan ‘hayır’ demeye utanır ya.”

TANKA KAFA TUTAN GAZİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ‘Giresun Buluşması’na katılan 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal’ı platforma davet ederek alnından öptü. Sabri Ünal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, İstanbul Üsküdar’da art arda geçen 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalışmıştı. Ünal, kolundan ve bacağından yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!